MotoGP

Pedrosa z zmago obdaril očeta

Brno, 26. 08. 2012 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski motociklist Dani Pedrosa je v Brnu vknjižil drugo zaporedno zmago v razredu motoGP in se na vsega 13 točk približal vodilnemu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Jorgeju Lorenzu.

Španska motociklista Dani Pedrosa (Honda) in Jorge Lorenzo (Yamaha) sta bila bitko za zmago vse od starta pa do cilja. Dirkač tovarniške Honde je pred vodilnega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva zapeljal 14 krogov pred ciljem, nato pa se je v zadnjem krogu odvijal pravi triler. Lorenzo je prehitel rojaka, v zadnjem ovinku pa mu je dirkač Honde vrnil in ob koncu tudi kot prvi prečkal ciljno črto.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Reuters

"Zelo težka dirka. Jorge je bil zelo hiter, trudil sem se ga ujeti, ga prehitel in nato pazil, da ne bi naredil kakšne napake. Ni bilo lahko, bil je vseskozi za mano, v določenih trenutkih sem ga celo videl ob meni in vseskozi razločno slišal njegov motor. Ob neverjetnem zaključku se je vendarle vse razpletlo po mojih željah,'' je po dirki priznal Pedrosa, ki je tako še znižal prednost pred vodilnim v skupnem seštevku svetovnega prvenstva na vsega 13 točk.

"Zmago podarjam očetu, ki danes praznuje rojstni dan,'' je še dodal Španec, ki ga v ponedeljek podobno kot druge predstavnike karavane motoGP čakajo testiranja.

Posnetke dirk (moto3, moto2, motoGP) za Veliko nagrado Češke najdete na Voyo.si.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

THEdocktor
27. 08. 2012 20.57
+1
dobro Dani tako se pelje
Valerija Stopar
26. 08. 2012 21.15
+9
ajmo dani tak se dela jebote lorenco