MotoGP

Pedrosa z optimizmom zre proti Mugellu

Chemnitz, 10. 07. 2012 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski dirkač razreda motoGP Dani Pedrosa je na Sachsenringu prišel do prve zmage v tej sezoni in se prebil na drugo mesto v skupnem seštevku. Dirkač Honde ima tako dober razlog za optimizem pred VN Italije.

Izjemno naporen tempo se za motociklistično karavano nadaljuje. Prihodnji konec tedna bo namreč na sporedu VN Italije, kar bo že tretja dirka v zadnjih treh tednih. V Mugello zelo motiviran odhaja Dani Pedrosa, ki je na tem dirkališču slavil leta 2010, po zmagi na Sachsenringu pa se je resno vključil v boj za naslov prvaka. Prehitel je namreč moštvenega kolega pri Hondi Caseyja Stonerja in na drugem mestu trenutno za vodilnim Jorgejem Lorenzom zaostaja za 14 točk.

Dani Pedrosa v Mugello prihaja na krilih zmage na VN Nemčije.
Dani Pedrosa v Mugello prihaja na krilih zmage na VN Nemčije. FOTO: Reuters

"Zares se veselim Mugella, kjer bom poskušal zadržati dobro formo. To je dirkališče, ki ga imam zares rad, všeč mi je postavitev in tudi atmosfera je odlična. Steza je zelo fizično zahtevna, zato mi lani zaradi poškodbe ni uspelo izpeljati dobre dirke. A lepo je bilo slaviti leta 2010, počutim se dobro in se veselim dirkanja na tem dirkališču. Mugello je povsem drugačno dirkališče, saj je pomembno imeti hiter motocikel v ovinkih. Moramo izkoristiti moč, ki nam jo ponuja naš pogonski agregat," je za crash.net povedal Pedrosa in se nato dotaknil še svoje predstave na VN Nemčije: "Prva zmaga v sezoni na Sachsenringu je bila izjemna zame in naše moštvo, saj smo sedaj bliže v svetovnem prvenstvu, a ena zmaga nam ne bo prinesla naslova. Tudi pred zmago sem bil miren in ne mislim odnehati, saj je to šele prva zmaga. To sezono je treba voziti skoraj brez napake, če želiš slaviti, tako da bom še naprej dal vse od sebe."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

clioman
10. 07. 2012 17.59
+1
Prehitel je namreč moštvenega kolega pri Hondi Caseyja Stonerja in na drugem mestu trenutno za vodilnim Danijem Pedroso zaostaja za 14 točk.???? Bravo 24bučk sam za sabo zaostaja
britanka
10. 07. 2012 18.03
+0
clioman
10. 07. 2012 18.53
+1
kaj pa hvala ker sem vas opozoril =) amaterji
lorenzo99
11. 07. 2012 13.54
+3
samo ta 24 bučk res ne napišejo ene prave, dejmoooooo malo se zresnt z temi novicami, no :)))))) jojjjjjjjjj....isto kot Gaber, ko med dirko reče:"jojjj Valentino je kmalu prehitel Rossija"...mislim, brez besed.. Še dobro da imamo Italia 1, da niti ne gledam in poslušam naših
clioman
11. 07. 2012 15.50
+1