MotoGP

Pedrosa: V Jerezu pričakujem zmago

Buenos Aires, 28. 04. 2014 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dani Pedrosa je vnovič gledal v hrbet rojaku Marcu Marquezu. Drugo mesto na VN Argentine Pedroso ni zadvoljilo in pred naslednjo dirko razreda motoGP, ki bo konec tedna v domačem Jerezu, napoveduje odprt boj za prvo mesto in tudi krstno zmago v sezoni.

Španec Marc Marquez je dobil tudi tretjo dirko motociklističnega svetovnega prvenstva. Dirkač Honde je na dirki za veliko nagrado Argentine premagal rojaka Danija Pedroso na drugem in Jorgeja Lorenza na tretjem mestu. Pedrosa se je vse do konca z Lorenzom boril za končno drugo mesto, ki si ga je priboril z manevrom v zadnjem krogu dirke za VN Argentine. "Nisem tako zelo užival, veliko časa sem izgubil na začetku dirke. Nisem bil najmočnejši. Jorge in Marc sta mi pobegnila. V nekaj krogih sem ujel ritem in prišel do drugega mesta. Nisem bil sposoben zmagati. Ekipna predstava pa je bila dobra," je delo Honde pohvalil Pedrosa, ki pa ni mogel skriti kar precejšnjega razočaranja po novem porazu proti mlajšemu moštvenemu kolegu.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Honda
"Z začetkom sezone nisem preveč zadovoljen. Verjamem, da smo lahko še precej hitrejši. Na naslednji dirki v Jerezu vnovič pričakujem odprt boj za prvo mesto. Verjamem, da se bom tokrat prav jaz veselil zmage," že gleda naprej proti naslednji postaji v koledarju razreda motoGP, ko se bodo dirkači trudili na VN Španije v Jerezu. "Pričakujem prav posebno dirko. Španci smo v letošnji sezoni zares prepričljivi in mislim, da nas bodo domači navijači v Jerezu še bolj gnali naprej."

Pasica VN Španije Jerez
Pasica VN Španije Jerez FOTO:


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
30. 04. 2014 00.17
+3
Dani pričakuje zmago....a Marquez ne bo nastopil ? :-D … … … Šalo na stran, če Marquez ne naredi kakšne večje napake ali se mu zgodi kakšna okvara materiala, ne pričakujem da bi Dani lahko zmagal. Že res, da je Pedrosa letos močan in se je nekaj naučil iz svojih napak, na roke mu gredo tudi težave Lorenza (in Yamahe) z gumami..... zdi se tudi, da je trenutno Honda v manjši prednosti (pa ne samo zato, ker nimajo težav z gumami). Toda tudi Marquez je zelo dober učenec....in letos ga prav veliko napak še nisem videl narediti. Malo slabši strarti so posledica previdnosti pred nesrečami v prvih ovinkov in uporabe trših gum....ampak se zaveda da lahko v dirki z lahkoto nadoknadi previden štart. Dani je (po mojem) na dirkah blizu Marquezu, ker Marquez špara material in vozi tako hitro kot je potrebno. Če bo moral, bo vozil še malo hitreje….čeprav ne vem kako, da ob taki njegovi vožnji (z drsenjem in driftanjem čez ovinke in robnike) nima težav z obrabo gum. ….. … … Kar se tiče ekipe LCR, Bradl že ima tovarniško podporo Honde, samo naj vas to ne zavede….tudi slučajno nima identičen motor kot pa Marquez in Dani (različne zavore, različno vzmetenje…) ……bo pa letos Bradl vseeno moral pokazati nekaj več kot lani. Nakamoto ga je že konec lanske sezone hotel zamenjati a se je zanj zavzel šef moštva LCR Lucio Cecchinello (omenjalo se je Cala, dokler ni podpisal za Ducati). Tako je Bradl dobil pogodbo še za leto 2014. Zato so pričakovanja HRC (in Nakamota) letos višja…… in konec leta mu poteče pogodba.
Majkl Najt
28. 04. 2014 22.16
+4
zvesti navijac sem 93,tko da ja Dani. Navijam zate.
BenBostrom
28. 04. 2014 21.18
+8
v Jerezu bo 4 of 4.Vsi Marcovi navijači držimo da pubec uspe.Seveda NE podcenjujemo ostale in vse je možno.
šumar
28. 04. 2014 20.37
-4
ti jo kr pričakuj hehe
BenBostrom
28. 04. 2014 22.41
+4
je ne pričakujem,tako kot nobene do sedaj,..,navijam pa vsekakor za 93
borut30
28. 04. 2014 18.38
+20
Moram pa priznati, da se letos Pedrosa dobr pelje. Če pogledamo uvrstitve, čase na krog in sam zaostanek za Marcom, ni tako zelo daleč, kot se zdi. Včeraj se je za moje pojme peljal izjemno in časi na krog, ko se je lomila dirka so bili izjemno hitri. Kr nekako v rangu MM...Bom pa tukaj omenil tudi Valeja, ki je imel v drugi polovici dirke zelo vzpodbuden tempo. Se pa vidi, da je Pedrosa malo odrastel, vozi zelo konkurenčno in nikakor ne brezglavo. Poškodbe iz prejšnjih sezon so bile prehude in borba za naslov se mu je vedno izmuznila. Pričakujem Danija še močnejšega in nekako edinega, ki lahko ogrozi MM. Zdej tisti, ki ga seveda kritizirate, model se 8 let pelje v rangu treh najboljših. Ima blizu 90 stopničk, in 26 zmag. Zavidljiva statistika, z eno lepotno piko. Nima naslova. Glede na to, da ima letos tudi Bradl tovarniški motor, sta tako MM, kot tudi Dani svetlobna leta pred njim. Koliko je Honda boljša od Yamahe je težko reči. Lahko rečem, da oba tovarniška voznika dirkata izjemno in ne dopuščata drobtinic. Pustimo se presenetiti....
mzurry
28. 04. 2014 18.44
+2
THEdocktor
28. 04. 2014 22.25
-4
danijel73
28. 04. 2014 17.25
-1
potem mora končati marquez v pesku
mzurry
28. 04. 2014 15.35
+13
Dani res ti jo privoscim.....bo pa tezka
Šalabajsi
28. 04. 2014 15.02
-11
Ta nesposobnež že 10 let na top motorju pričakuje zmago in naslov. Pa pride junfer, pa ga spet prat vozi....
mzurry
28. 04. 2014 15.29
+22
Nesposobnez...hmmm... tip ki se 10 let vozi med prvimi3 .....daj ne klonasaj takih.....laverti ki se vozi zadnji je top dirkac!!!!!!
JAMES23
28. 04. 2014 20.20
-4
ti si pravi šalabajs mu curi.res ni nesposobn sam tolk let na takem motorju pa nikol prvak bi se lahk mal u praso.HHHHMMMMMMM.Ledvico bi dal za eno dirko da bi vido lorenza na hondi pa bi pol res vido ko je marc res tak dober al ma pa boljši motor.ker tak ko u F1 par let nazaj ko je schumi vozu ferrarija ko je mel najboljši motor +nastevitve.pol pa res ni težk zmagovat