MotoGP

Pedrosa: V Aragoniji želimo nadaljevati z dobrimi predstavami

Alcaniz, 25. 09. 2012 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Veliki osmoljenec VN San Marina Dani Pedrosa je pred nadaljevanjem prvenstva odločen, da pokaže formo, ki ga je krasila na dirkah v Indianapolisu in Brnu. Pred VN Aragonije ostaja optimističen.

Dani Pedrosa ostaja optimističen.
Dani Pedrosa ostaja optimističen. FOTO: Damjan Žibert

Po odstopu v Misanu se je zaostanek Danija Pedrose za vodilnim v skupnem seštevku Jorgejem Lorenzom s 13 povečal na 38 točk. Dirkaču Honde je na VN San Marine boj za najvišja mesta preprečil neprevidni rojak Hector Barbera, ki se mu je že v uvodnem krogu zaletel v zadnji del motocikla in ga poslal v pesek. Pedrosa bo v soboto v Aragoniji praznoval svoj 27. rojstni dan in zagotovo ga bo želel tudi na primeren način proslaviti.

"Dirka v Aragoniji je zelo dobra in dirkališče je navdušujoče. Tukaj smo dva dni testirali na začetku tega meseca in opravili dobro delo. Zaradi različnih razlogov nas še zmeraj čaka veliko dela. Treba se bo prilagoditi toplemu ali hladnemu vremenu, če bo steza umazana ali čista ... Pomembno bo tudi vreme. Upam, da bo ta konec tedna dobro, tako da bodo lahko navijači uživali v dirkah. Kot kaže, bo v petek deževalo, a bomo videli, ali bomo imeli preostala dva dni srečo. Treba bo tudi videti, na kakšnem nivoju so naši tekmeci, in oceniti delo, ki ga je Yamaha opravila na svojih testiranjih tukaj. A ne glede na vse moramo biti osredotočeni le nase. Motocikel deluje v redu in počutim se dobro. V Aragonijo odhajamo z istim zagonom in motivacijo kot zmeraj. Želimo nadaljevati z dobrimi predstavami in odpeljati uspešno dirko," je za crash.net povedal Pedrosa, ki bo moral na preostalih petih preizkušnjah zbirati povprečno slabih osem točk več na dirko od Lorenza, če želi postati svetovni prvak.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
26. 09. 2012 20.01
Še ena novica: Dorna podpisala štiri letno pogodbo z podjetjem Magneti Marelli za dobavo svoje elektronike za MotoGP. Moštva bodo še vedno lahko uporabljala svojo elektroniko.Razlog tega je,ker Dorna želi v naslednjih petih letih doseči enotno elektroniko za vsa moštva. S tem naj bi se predvidoma zmanjšali stroški.
Omen3
25. 09. 2012 21.53
+11
24ur, lahko bi napisali tudi kaj o drugih novicah. Bridgestone je dosegel na zadnji dirki v Mizanu 100-to zmago v Moto GP,o tem so izdali tudi poseben video. Abraham prekinil start dirke zaradi puščanja hidravličnega olja sklopke,isto napako je imel tudi na rezervnem motorju.....to so bili novi deli z okvaro (šalabajzerska prizvodna napaka,jah to je pa Ducati). Dani zamudil ponovitev starta,ker se je mehanikom grelec gume zagozdil v prednje kolo in ga blokiral. Barbera (ne vem kdo ga sploh hoče ;-) je zavrnil ponudbo Iode,da bi vozil Suter BMW dve sezoni....raje je podpisal za Avintia BQR za dve sezoni. Trenutno vodeči v Moto3,Sandro Cortese,bo naslednjo sezono prestopil v Moto2 razred.Podpisal je dve-letno pogodbo za novo ekipo,ki bo zgrajena okoli dveh njegovih sedanjih sponzorjev (Intact Batteries in Kuhn Bau).Moštvo se bo imenovalo Intact GP,Cortese pa bo dirkal na Kalex-u.Bo pa vozil z WP amortizerji, čeprav so običajno v uporabi Ohlinsovi. Škotski drikač John PcPhee je dobil priložnost dirkanja v Moto3 na zadnjih petih dirkah, za ekipo Caretta Technology.Njihov dirkač,francoz Alexis Masbou,se je namreč poškodoval na privatnih testiranjih (zlom stegnenice) in ga najverjetneje ne bo do konca sezone.
Omen3
25. 09. 2012 22.21
+4
Seveda je škotski dirkač John McPhee (in ne PcPhee),pri pisanju mi je zagodel tiskarski škrat,sorry...
hiterkstrela
25. 09. 2012 22.43
+2
suzukigsxr
26. 09. 2012 00.29
+3
motogp99
26. 09. 2012 10.12
+1
take rabimo ja :) da povejo pametne stvari.....še dobro da dirke gledam na Italia 1
suzukigsxr
25. 09. 2012 21.49
+9
verjetno nas je veliko ki iz srca pedrosi privoščimo naslov,se je pa treba zavedat da so praktične možnosti minimalne,razen da lorenzo predčasno konča kakšno dirko, kar pa dvomim? vse je mogoče:)
THEdocktor
25. 09. 2012 21.27
+1
to bo dobro za ducati če bo deževalo in tudi za doktorja 46???
hiterkstrela
25. 09. 2012 19.54
+6
Vse dirke do konca zmagaj, honda pa naj vrže iz postle še stonerja, pa naj bo vse dirke do konca za pedroso lepo pridn drugi, pa bo svetovni prvak.... Od rea nebo nobene pomoči!!!!