MotoGP

Pedrosa: Tempo je bil neverjeten!

Indianapolis, 20. 08. 2012 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski motociklist tovarniške Honde Dani Pedrosa je bil nad zmago na preizkušnji za Veliko nagrado Indianapolisa navdušen. Z drugo zmago v letošnji sezoni se je vodilnemu Jorgeju Lorenzu približal na vsega 21 točk zaostanka.

Motociklistična karavana razreda motoGP je zapustila Indianapolis in vse sile usmerila k vrnitvi v Evropo, natančneje naslednji preizkušnji svetovnega prvenstva, ki bo konec tedna v Brnu na Češkem. Eden izmed favoritov za zmago bo tudi Španec Dani Pedrosa, ki je v Indyju prišel do svoje druge letošnje zmage. "Zelo sem srečen zaradi zmage. Prav vsem članom moje ekipe bi se rad zahvalil za izjemno dobro opravljeno delo skozi celoten dirkaški vikend. Na začetku dirke je bilo zelo zahtevno dirkati, tempo je bil neverjeten. Moral sem prehiteti Bena Spiesa, ampak sem ostal miren vse do pravega trenutka. Ritem, ki sem ga narekoval v nadaljevanju dirke, je bil izjemen,“ je po preizkušnji v deželi onstran Atlantika vidno navdušen svoj nastop ocenjeval zmagovalec.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Reuters

Dirkač Honde je tako vse bliže vodilnemu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Jorgeju Lorenzu. "Ko sem prevzel vodstvo, sem odpeljal nekaj zelo hitrih krogov, nato pa naredil napako v zavoju številka 2. Kljub vsemu sem hitro spet ujel ritem, se na motociklu počutil zelo udobno in ko je imel Jorge nekaj težav s svojo mehkejšo gumo, sem videl, da mi zmage prav nič ne more več ogroziti,“ je dodal dirkač, ki za vodilnim zaostaja le še za 18 točk. Dirkač iz Sabadela pa ni mogel mimo predstave izjemnega Caseyja Stonerja, ki je kljub neprijetni poškodbi gležnja tekmovanje končal na 4. mestu: "Rad bi mu čestital za dosežek. V njegovih pogojih je odpeljal odlično in prepričan sem, da bo v Brnu spet v igri za visoka mesta.“

Posnetke dirk vseh razredov serije MotoGP za Veliko nagrado Indianapolisa si lahko ogledate na Voyo.si.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hrc1
20. 08. 2012 11.43
+10
Z drugo zmago v letošnji sezoni se je vodilnemu Jorgeju Lorenzu približal na vsega 21 točk zaostanka. pa to je že smešno 24ur :D sicer spodaj potem napišete 18 točk ampak v naslovnem stavku pa 21 GOOO DANI !!!
antonino
20. 08. 2012 09.32
-5
meni je žal danija, da ni bolj konstanten, ker bi bil lahko prvak, tako pa bo lahko po dveh zmagah, na tretji dirki šele 8. ali podobno - bi mu pa privoščil naslov prvaka
raul67
20. 08. 2012 12.38
+13
Daleč od resnice je to o nekonstantnosti! Letos samo 1 krat ni bil na štengicah (če se ne motim, se mi ne da statistike gledat zdaj), pa tut sicer je od svojega prihoda v Moto Gp leta 2006 eden od najbolj konstantnih dirkačev kar se uvrstitev na štengice tiče. Drugo je pa takrat ko vozi na pol polomljen - takrat je pač bilo nekaj slabših uvrstitev, ampak ko je zdrav kot letos, so pa RES redke "suhe" dirke ko se ne znajde dovolj dobro da ne bi bil na stopničkah. V preteklosti se je malo prevečkrat skotal po tleh, letos pa zaenkrat izjemno konstantno - pač ko vidi da ne gre glavo skozi zid, odpelje do 3. mesta, s tem pa ostaja v borbi za ultimativni cilj - naslov prvaka
g33ky_fr34k
20. 08. 2012 14.31
+11
Se strinjam z Raulom67. Letos konstantno na stopničkah, enkrat je bil sam ČETRTI pa še to takrat ko je bla dežna dirka, v katerih se ne znajde najboljš... Tak da to splon ne drži da je nekonstantn in da bo na nasledni dirki OSMI... Daleč od tega!
Aljosa Skrabelj
20. 08. 2012 20.56
+4
Dani nekonstanten? Amaterski komentarji. Dani je v 125 in 250 klasi pomalical tako Lorenza kot Stonerja. Tudi prvo leto po prihodu v MotoGP je uspel 2x zmagat, 2x je bil drugi in 4x tretji. Tole ni uspelo ne Lorenzi in ne Stonerju. In potem so se začele teške poškodbe. Problem Danija so ogromne poškodbe pri relativno majhnih padcih. Kolikokrat je bil v pesku Stoner v začetnih letih, kolikokrat Lorenzo v začetnih letih? Razlika je v poškodbah, ki jih Dani dobi v primerjavi z ostalimi iz večine padcev. Ni čudno, da je letos previden. Pravilno! Postaja umirjen, ne tvega preveč in nabira pike. Ko pa bo potreba pa zna konkretno "grist".