MotoGP

Pedrosa še ni povsem pozdravil poškodbe

Indianapolis, 15. 08. 2013 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski motociklistični šampion Dani Pedrosa je pripotoval v Indianapolis, kjer se zanj začenja izjemno zahtevna preizkušnja za veliko nagrado Indianapolisa. Tudi na omenjeni dirki ne bo nastopil popolnoma zdrav.

Svetovni motociklistični podprvak razreda motoGP Dani Pedrosa ima na Indianapolis lepe spomine, saj je ne nazadnje na tamkajšnji dirki zmagal tudi v sezonah 2010 in 2012, tudi letos pa so njegovi cilji podobno. A letošnja dirka zanj ne bo niti približno podobna lanski, saj je tudi na 10. preizkušnjo letošnje sezone pripotoval poškodovan. Čeprav je maksimalno izkoristil premor po dirki za VN ZDA, se mu poškodba iz Sachsenringa še ni v popolnosti pozdravila.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Reuters
"Poletni premor mi je dobro del, psihološko sem napolnil baterije,'' je ob prihodu v Indy dejal Španec in dodal: "Nekaj časa je bilo za popolni počitek, družil sem se s prijatelji in obiskoval fizioterapevta, ki se je posvetil mojemu poškodovanemu ramenu. Na zadnjem zdravniškem pregledu so zaključili, da gredo stvari na bolje, da je kost vse močnejša. Potrebujem še nekaj tednov, da bom poškodbo v popolnosti zacelil. Pomembno je, da ostanem osredotočen na sezono. Sploh zdaj, ko si hitro sledijo tri dirke. V preteklosti sem dobro dirkal v Indyju, uživam na tej stezi in komaj čakam, da se vrnem na motor in odpeljem najbolje, kar je možno!''
pasica motoGP (VN Indianapolisa)
pasica motoGP (VN Indianapolisa) FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikeTHEbike
16. 08. 2013 05.10
+3
Kak pa to, da se fetl ni oglasil??
palmadijoko
16. 08. 2013 14.53
+1
Tud jaz se to sprašujem: Kdo nas bo pa dons spomnil, da ja Dani že 8 let na Hondi, pa brez naslova in podobno?
BobbyP
15. 08. 2013 10.18
+5
Ni ravno najboljše, če imaš štirideset kil skupaj s posteljo in si krhek kot bohemijski kristal.Žal tudi psihološko prekrhek. Stilsko v vožnji pa daleč najlepši.
lioon
15. 08. 2013 12.01
+0
Se ne morem strinjat z zadnjim stavkom. Stilsko v vožnji je med bolj dolgočasnimi.