MotoGP

Pedrosa: Še naprej se moramo boriti za zmage

Barcelona, 10. 07. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Trenutno vodilni dirkač skupnega seštevka razreda motoGP Dani Pedrosa je dobro razpoložen pred VN Nemčije. Španec je v Sachsenringu slavil zmago na zadnjih treh dirkah, serijo pa bo poskušal nadaljevati ta konec tedna.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Damjan Žibert
Dani Pedrosa se na VN Nizozemske v Assnu prvič po uvodni preizkušnji v Katarju ni uvrstil na zmagovalni oder in je končal dirko na četrtem mestu. Za Španca tako dirka v Nemčiji prihaja kot naročena. Tam je dirkač Honde skupno slavil zmago že štirikrat, v zadnjih treh sezonah pa celo trikrat zapored. "Ta konec tedna odhajamo v Nemčijo. Upam, da si bom povrnil prave občutke in nam bo uspel dober konec tedna. Sachsenring je bila v preteklosti zame dobra steza in dirkališče, na katerem sem zmeraj rad dirkal. Je kratka steza s pretežno levimi ovinki, a najhitrejši ovinek je desni, zato bo bistveno, kako se bodo odzivale pnevmatike. Pomembno je, da zadržim formo, dirkam kot znam in se še naprej borim za zmage," je pričakovanja pred osmo dirko letošnje sezone strnil Pedrosa, ki ima v skupnem seštevku devet točk naskoka pred Jorgejem Lorenzom (Yamaha).
Pasica motoGP (VN Nemčije)
Pasica motoGP (VN Nemčije) FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hrc1
10. 07. 2013 16.47
+1
Ta vikend stavim na Dani-ja saj mu to dirkališče res zelo leži
mikeTHEbike
10. 07. 2013 14.09
+5
Pedrosa je na tem dirkališču bil res vedno zelo hiter. Lani je lepo deklasiral Stonerja.....
mala_zaba
10. 07. 2013 14.18
+7
to je res,vendar nikakor ne smemo pozabiti na doktorja,z takšnim ritmom kot ga je imel v assnu,bi lahko tudi zmagal.upam na prehitevanja do ciljne črte,ter zmago kralja moto gp ja
Uporabnik487511
10. 07. 2013 13.45
-3
Lahko se Pedrosa bori kolikor hoče, če pa ga je strah it na maximum...