MotoGP

Pedrosa: O 'lepoti' dirkališča po testiranju!

Aragon, 21. 06. 2013 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Del motociklistične elite razreda motoGP se bo v začetku julija ustavil tudi na novozgrajenem dirkališču Termas de Rio Hondo, kjer jih čaka testiranje. Dani Pedrosa bo podobno kot še nekateri drugi prvič dirkal v Argentini.

V motociklistični karavani razreda motoGP so redki dirkači, ki se lahko pohvalijo, da so dirkali na argentinskih tleh. Pravzaprav je od aktivnih to uspelo le Valentinu Rossiju, Randyju de Punietu in Anthonyju Westu. Omenjeni so dirkali na stezi Autodromo Oscar A. Galvez v Buenos Airesu, a že leta 1999. Ravno zato mnogi z nestrpnostjo pričakujejo 4. oz. 5. julij, ko bodo lahko na testiranju preizkusili dirkališče Termas de Rio Hondo.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Damjan Žibert

Eden tistih, ki z nestrpnostjo pričakuje vožnjo po sodobni stezi, je tudi vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Dani Pedrosa. "Komaj čakam, da jo preizkusim. Videl sem več fotografij steze in vse skupaj je videti zelo lepo, z veliko zelo hitrimi deli. Po drugi strani pa je treba počakati na test in nato delati sklepe o 'lepoti'. Zanimivo bo in komaj čakamo,“ je ob odhodu iz Aragona – karavana se seli na Nizozemsko, kjer se dirkaški konec tedna začenja dan prej – dejal Pedrosa.

"Ne glede na to, da je dirka v Argentini na sporedu šele prihodnjo sezono, je pomembno pridobiti občutek, da bomo sploh vedeli, kaj nas čaka. Ne vem koliko dirkaških navdušencev bo na tribunah, glede na to, koliko jih je spremljalo reli Dakar, verjamem, da lahko pričakujemo izjemo dirko,“ je dodal Španec, ki zadnji dan testiranj v Aragonu ni zapeljal na stezo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.