MotoGP

VIDEO: Pedrosa: Navkljub osvojenim stopničkam sem razočaran in zaskrbljen

Ljubljana, 04. 04. 2016 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Druga dirka sezone razreda motoGP je postregla z vsem, zaradi česar imajo ljubitelji motociklizma tako radi ta šport. Borbenost, nepredvidljivost in na koncu še zvrhana mera sreče oziroma za druge smole so odločile dirko, ki je na vrh skupnega seštevka postavila Marca Marqueza.

Začetek razburljivega dogajanja je bil že sobotni kvalifikacijski del: zaradi še vedno ne povsem pojasnjenega uničenja pnevmatike, ki jo je med vožnjo dobesedno razneslo na motorju Scotta Reddinga, so uvedli varnostne ukrepe. Za sredino dirke so predvideli menjavo motociklov, na katerih so morale biti sveže pnevmatike, če bi deževalo, pa bi dirko prekinili in pozneje nadaljevali s skrajšanim drugim delom.

Vodstvo je pred začetkom dirke sporočilo, da bo dirka v razredu motoGP dolga 20 krogov. Razlog je tičal v težavah s pnevmatikami. Dirkači so morali med devetim in enajstim krogom tudi zamenjati motocikel, na katerem so bile nameščene sveže gume.
Dežja v Argentini ni bilo, zato pa ogromno drugega dogajanja. Nepričakovano, glede na zaplet in razplet dirke je bil v cilju tretji Španec Dani Pedrosa, ki se je na startu zapletel s tekmeci in večino dirke preživel daleč od mest na stopničkah. "Imel sem dober start, kazalo je na dobro dirko, potem pa me je nekdo zadel in večino dirke sem se boril nekje na sredini," je španskim novinarjem hotel pripovedovati Pedrosa, ki sploh ni skrival velikega razočaranja v "boksih" po tekmi, čeprav se je zavihtel na stopničke. Zdi se, da se je zavedal, da mu je tretje mesto prineslo veliko več skrbi, kot veselja.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: motoGP
"Imel pa sem srečo, morda eno največjih v karieri, ker so pred menoj vsi padali in sem nazadnje prišel do stopničk, a pravega veselja ni," je pošteno priznal Pedrosa.
Prvič pa sta bila na zmagovalnem odru skupaj lanska velika sovražnika Marc Marquez in Valentino Rossi. Italijan je do stopničk prišel na zelo srečen način.

"Glede na to kakšno kalvarijo sem preživljal skozi dirko, bilo je "noro" voziti za dirkači zadaj, saj so peljali nemogočo linijo, sem seveda lahko s končnim rezultatom zadovoljen. Nikakor nisem mogel ujeti svojega ritma, tako da sem hotel zgolj preživeti. Očitno sem bil nagrajen za to, ker sem sploh vztrajal," je domačim novinarjem še dejal nekdanji svetovni prvak, ki obljublja veliko dela v garaži pred naslednjo preizkušnjo v sezoni. "Motor nikakor ni bil v redu. Čim prej želim nekaj konkretnih odgovorov, saj je nova dirka že konec tedna. Upam, da bom že bolj konkurenčen spredaj."

Skupno je zdaj Marc Marquez prvi z 41 točkami, Valentino Rossi jih ima 33, Pedrosa 27, četrti je "argentinski osmoljenec" Jorge Lorenzo, ki ostaja pri 25 s prve dirke.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (71)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
04. 04. 2016 19.39
+1
Pedrosa je imel zagotovo največjo srečo v karieri, da je prišel že do svojih 142.stopničk v karieri, ter skupno že 101.stopničke v motogp,a zaostanek za Marquezom je bil skoraj pol minute v cilju, kar pomeni,da Pedrosa še ni v formi, kot je bil proti koncu lanske sezone, ko je tudi 2-krat zmagal
ronnie1
04. 04. 2016 18.33
+11
Kaj mi je bilo na dirki vsec? Predvsem, da so bila prehitevanja med VR in MM izredno cista in korektna. Naj tako ostane. Sicer pa je bila po mojem mnenju dirka unicena z vsiljenim postankom. Prikrajsani smo bili za zanimiv dvoboj. Zal! Tisti realnejsi bodo ob analizi najhitrejsih krogov posameznikov sprejeli dejstvo, da je bilo z Yamaho VR res nekaj narobe. Izmed dirkacev, ki so opravili menjavo, je edini, ki je svoj najhitrejsi krog opravil pred menjavo motorja. V prvem delu sta bila oba z MM razred zase, tudi pred Duceji in Suzo. V drugem delu pa razlika med MM in omenjenimi priblizno enaka, le VR se je zalomilo. Je pa imel na koncu veliko srece....
Roterdam
04. 04. 2016 17.23
-4
To je bila načrtovana klasična zarota proti Valentinu Rossiju s strani Lorenza in Marqueza preko pajdašev moštva DUCATI. Ni jim bilo všeč, da bi bil Rossi četrti, zaradi tega so napravili plan, da se zaleti v padle motoriste. Sej, če ne bi bilo tega bi pa DOCTOR oba prehitel v zadnjem ovinku.
doktor_muc
04. 04. 2016 20.28
+0
Darminator
04. 04. 2016 17.18
+3
Ma kako nekateri nič ne vidijo pa od kar je začel dirkati MARQUEZ vozi veliko bolj agresivno in velikokrat-vedno na meji mogočega. Nekaj podobnega je vozil tudi Stoner samo v tistih časih je bilo tudi vse drugače in same pnevmatike so bile manj zdržljive ker enostavno si moral upočasnit tempo če ne si padel. Isto je bilo za čase zmagovanj DOOHANA ko je enostavno vedno začel na polno voziti zadnje kroge in z lahkoto vse prehiteval saj so do takrat vsi imeli že obrabljene pnevmatike a on jih je pa privarčeval do takrat z bolj umirjeno vožnjo. V današnjem času pa je edini Marquez ki vozi na mejah mogočega in zaradi tega je razred boljši pa nisem njegov navijač da to pišem kvečjemu sploh ne maram ga ker je preveč presran,njegova osebnost mi je čist out nekaj podobnega je bil tudi Rossi v svojih mladih zmagovalnih letih ko je za vsako zmago počejal in uprizarjal tiste stvari. Malo je takih da imajo svojo osebnost na ta pravem mestu pa kaj če si zmagal ne rabiš zdej počejat vse mogoče stvari itd..... Naj si cel svet in vsi vzamejo za vzgled našega ASA v motokrosu GAJSERJA ki kaže normalne reakcije po zmagi ne pa kot ostaali divjaki ki norijo in skačejo in vsemogočne stavri počnejo. GAJSER GAJSER je car za vse
Logitechh
04. 04. 2016 17.22
-12
To pa je res zeloooo pomembno, kakšne reakcije kaže en v tretjerazrednem dirkaškem športu. Zagotovo se mu zaradi tega klanja celotna elita razreda moto gp. Kako so pa kaj naši v prvenstvu APN4 in APN6 ?
5TIG
04. 04. 2016 17.23
+2
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
sport5
04. 04. 2016 18.08
+1
Logitechh-tretjerazreden dirkaški šport? Idi raje risanke komentirat.
Darminator
04. 04. 2016 18.44
+0
Ne vem kje ti najdeš motokros in to najmočnejši razred MX GP za tretjirazredni šport. In nisem govoril točno kako kaže Gajser svoje reakcije ker on normalno kaže reakcije ob zmagah ampak to leti na vse druge dirkače v vseh športih. Kako obnašanje je to kazat tisti dolgi jezik na podelitvi to ni normalno,pa poglej če to počne neki francoz ZARCO v moto 2 razredu ki je tudi svetovni prvak. Sovražim in še enkrat sovražim ljudje in dirkaće ki kaže nenormalne reakcije ob zmagah ali podobnega.
Brainkiller
04. 04. 2016 16.45
+10
ena najboljših dirk v zadnjih letih............škoda za ducatija, vidi se da so zelo močni, kako sta obadva švignila mimo rossija..........Ne vem pa zakaj se eni tako prepirate glede MM in VR, ja pa normalno da je trenutno MM boljši in bolj agresiven, saj je tudi VR bil 10 let nazaj takšen, 10 let nazaj, kaj slišite, kaj to pomeni, da tudi če MM osvoji in zmaga letos, ne bo nikoli takšna legenda kot je rossi v teh letih. V vseh motošportih vidiš da mladiči norijo po stezi in vozijo na nož kot da se jim ne more nič zgoditi (F1 verstapen in podobni)............vidi se da MM vozi kot da mu gori pod ritjo, saj Dp je res hudo slabši, glede yamahe, tudi če JL ne bi padel, je zelo bogo vozil in zgubljal mesta.............škoda da tempo pred menjavo motorjev ni ostal, saj takrat sta bila VR in MM enakovredna.........
NikPlošnik
04. 04. 2016 16.33
+4
Marc Marquez - genij motociklizma! Supertalent, ki s kišto dela čudeže. Ta kišta ima preagresiven agregat, pa še ta bedna enotna elektronika jim je nakopala ogromno težav, pa nestabilnost, tresenje motocikla v samem zavoju ter pri vstopu v in izstopu iz ovinka, chattering, prekomerna obraba gum... vsepovsod so težave. Toda Marc s svojim supertalentom skompenzira vse to in še doda, kolikor se sploh da. Moštvenega kolega je za seboj pustil neverjetnih 28 sekund!
5TIG
04. 04. 2016 17.17
+5
Alen Rak Tistih 28 sekund ni realnih saj so Pedroso na začetku zrinal ven.Verjetno bi blo majn zaostank,če bi blo po normalni poti. Je Pa Pedrosa sam priznal da je vse narobe in da se ne znajde na motorju.
5TIG
04. 04. 2016 17.21
+2
Aja agregat pa niti ni tako agresiven saj sta Yamaha in Ducati hitrejša. Problem je v elektroniki in lega v ovinkih. Tu pa je Yamaha zelo vodljiva in Ducati se je tudi popravil.
hoilongmai
04. 04. 2016 15.14
+0
zaka je pri RLC honda samo en dirkač?
Callux
04. 04. 2016 16.30
+2
Ker se je proračun z umikom sponzorja zmanjšal in so bili prisiljeni iti nazaj na prejšnjo strukturo, ki vključuje samo enega dirkača...
ceviplastika
04. 04. 2016 16.44
+1
Lahko bi katerega boljšega našli kot pa Cala Crutchlowa.
Callux
04. 04. 2016 16.53
+2
Cal je odličen dirkač, ko mu gre vse po načrtu, to je že večkrat dokazal... Težava je v tem, da mu trenutno ne gre nič po načrtu, poleg tega od sebe pričakuje malenkost preveč...
ceviplastika
04. 04. 2016 17.01
+2
2011 ga je premagoval Edwards v tech3, 2012 ga je šolal Dovi v tech3, 2013 je te premagal novinca Bradleya Smitha v tech3, 2014 ga je zopet Dovi šolal na Ducatiju, lani pa je končal krepko za obema tovarniškima dirkačema Honde, čeprav je imel zelo dobro podporo, končal je le pred Reddingom, ki je bil novinec, saj je prišel iz Honde po pravilniku CRT na podoben ali še celo nekaj slabši motocikel kot pa je bil od Cala. Lani je končal osmi, krepko pred njim je končal Bradley Smith na Yamahi letnik 2014, tik za njim Pol Espargaro, Petrucci in Aleix Espargaro. Poleg tega odstopi na ogromno dirkah. Pa še kritizira skos v javnosti.
Callux
04. 04. 2016 17.07
+3
Vem, saj zato pa sem napisal, da mu gre dobro, ko mu gre vse po načrtu... Najbolj zanimivo pa mi je to, da mu je vedno uspelo zamenjati ekipo prezgodaj.. Drugače pa ga je bilo v WSS in WSBK pravi užitek gledati, enako kot tudi v tistih dirkah ko mu je šlo... Drugače pa je bila med vsemi 4 motorji pri Hondi velika razlika, to je čista resnica.. Glede včerajšnje dirke je imel zelo zanimivo mnenje, ki me je zelo nasmejalo.. Se mi zdi da padci niso dobro vplivali nanj pretekli vikend, ampak to je tako ali tako znano da zelo rad gre čez limit..
Bananistanec
04. 04. 2016 15.04
+7
Od vseh mi najbolj škoda Vinalesa ki bi lahko bil celo drugi, ša najmanj pa Ducatijev
bema1201
04. 04. 2016 14.22
+9
Lorenzo zna hitro peljat samo če je sam na čelu, v gužvi nima živcev.
paulista
04. 04. 2016 14.27
-5
Prvi naslov in prve zmage je dobil iz ozadja, zgleda da je zamenjal taktiko. saj včeraj je bil tudi na čelu :-)
Callux
04. 04. 2016 12.38
+14
Dani ima ogromno razlogov za skrb.. Če gre mimo tebe na ravnini eden izmed najvišjih in najtežjih dirkačev s tako lahkoto, kot da bi stal pri miru in se takoj začne oddaljevati brez kakršnihkoli težav, potem hitro ugotoviš, da nekaj resno ni v redu s samim Hondinim paketom.. Sem sicer vesel zanj, da je prišel na stopničke, a hkrati žalosten, saj vem da je lahko še precej boljši... Honda ga trenutno rabi kot še nikoli, saj bi jim njegove izkušnje prišle še kako prav.. Mogoče bi bilo tudi dobro vključiti še ostale 3 Hondine dirkače v razvoj, pa da vidijo ali imajo vsi enake komentarje.. To je eden izmed načinov kako napredovati
paulista
04. 04. 2016 13.43
-6
kaj pa vem Honda je šla kr dobro ta vikend od FP1 do FP4 do kvalifikacij in same dirke mislim v Markecovih rokah ;-)
Callux
04. 04. 2016 13.52
+17
Glede na to, da je Marc znan po tem, da se zna peljati okoli problemov, niti ne več če je ustrezno, da ga jemljemo za merilo o tem koliko je dobra Honda trenutno.. Navsezadnje je nekaj podobnega počel tudi 2 sezoni nazaj, ko je veliko ljudi zaradi njegovih 10 zaporednih zmag dobilo občutek, da je motor konkurenčen, pa je že takrat bil daleč od tega...
k53e
04. 04. 2016 13.57
+11
Tako je Callux. :) Končno en da pove poleg mene tk kot je v resnici stanje Honde. Torej obup, Marquez dela razliko in ne motor. Men itak noben ni verjel, ker kao nisem objektiven, tebi Callux pa vem da bodo. Vsaj večina. Si na boljšem glasu kot jaz. ;)
paulista
04. 04. 2016 14.03
+2
Če bo Marquez zmagal naslednjo dirko za kar je 1. favorit ga bo potem zelo težko ujeti v točkah čez poletje. Ne strinjam se, da Honda 2014 ni bila konkurenčna saj so zmagali vse dirke razen 4-ih, ...
Callux
04. 04. 2016 14.09
+3
Paulista, boš začel v to verjeti, ko boš si boš pogledal, kje so ostali zaključevali.. Vem da mogoče ni dobra primerjava, ampak ponavadi satelitska moštva dobro prikažejo kako močan je dejansko nek proizvajalec... In pri Hondi se njihovi rezultati vztrajno slabšajo, že tretje leto zapored... Pri Yamahi in Ducatiju pa se dogaja ravno obratno
paulista
04. 04. 2016 14.25
-1
Delno se strinjam za lansko leto pa še tistih 7 zmag Honde lani ni tako slabo letos se je pa komaj začelo :-). Glede komentarja zgoraj bi po tvojem rekel da je Marquez izvenserijski in klaso boljši od Lorenza in Rossija sploh slednjega ki mu na slabem motorju (beri Ducati) ni uspelo vknjižiti niti pičle zmage
Callux
04. 04. 2016 15.02
+9
Nisem rekel, da je izvenserijski ali razred boljši od ostalih, ker vsakega dirkača enako spoštujem... Pravim samo, da se mu vsaj po mojem občutku Honda posveča malo bolj kot ostalim, ker ga vidijo kot njihovo prihodnost, s tem pa seveda ni nič narobe, a zaradi tega trpijo drugi... Problemi pri Ducatiju v času Rossija pa so bili še precej hujši kot so sedaj pri Hondi... Pa s tem ne ciljam samo na motor, ampak na celotno strukturo..
motorist_mb
04. 04. 2016 11.55
+11
Pedrosa realno ocenjuje situacijo...žal mi ga je ker nič ne bo osvojil vrjetno pa dober voznik...Ducati forza!
mptour
04. 04. 2016 11.37
-7
Če bi včeri menjal motorje dva kroga pozneje, MM ne bi imel kaj menjati, ker ga je Vale dobro provociral in je bil nekajkrat na robu padca. Dva kroga ziher nebi več zdržal. Je pa res, da je imel MM boljši drugi motor, VR pa prvi. Kaj se pa grejo pri Ducejih, je pa tragikomedija.
k53e
04. 04. 2016 11.56
+1
Če ti je tako lažje priznati poraz, da rečeš da ČE bi ne bilo postankov, da bi Marquez padel, ok. Pač slaba tolažba.
Erik Volk
04. 04. 2016 14.18
+6
Vale ima boljši motor...Marc pa slabšega in je kljub temu veliko hitrejši...TU NI NOBENIH ČE-jev...
mptour
04. 04. 2016 14.22
+1
Kolk si pameten. Ti vse veš. Edin ti veš da je MM najboljši. Noben se ne tolaži. Tud VR bo še zmagoval. Sam
hrc1
04. 04. 2016 11.10
-13
"Imel pa sem srečo, morda eno največjih v karieri, ker so pred menoj vsi padali in sem nazadnje prišel do stopničk, a pravega veselja ni " najbolj pošteno povedal, od Rossi-ja kaj takšnega nebomo slišali pa či jih 20 pade pred njim
Mikrostruktura
04. 04. 2016 11.17
+40
Ne vem no ali pa nisi gledal do konca. Rosi je rekel, da če Dučeja ne bi padla da bi bil 4
Bronxtar
04. 04. 2016 12.51
+9
Še enkrat poglej rossijev komentar po tekmi ... polovica hondinih navijačev pač nezna gledati objektivno..
n1kolaj
04. 04. 2016 14.15
+2
crazymoto
04. 04. 2016 16.04
+3
hrc pojdi se raje v peskovnik igrat z ducatiji
hrc1
04. 04. 2016 16.13
-2
Rossi se je bolj veselil "podarjenega" drugega mesto kot Marquez prvega, naj se raje zamisli kot Pedrosa kateri je od vseh dirkačev najbolj na realnih tleh
5TIG
04. 04. 2016 11.08
+17
Takole, jaz navijam za didaja in kadar mu negre priznam da je posral. Tule pa berem komentarje od ljudi ki majo en velik kompleks glede Rossij in ne znajo drudzga koker pluvat po njem . Pa pluvajte tud po svojih riderjih kadar jim ne gre.Bodite saj takrat pošteni.
paulista
04. 04. 2016 11.15
-3
to napiše nekdo ki je spodaj komentiral "jokica se je šou u pesek igrat" ..imaš kompleks na Lorenza in pljuvaš po njem haha?
5TIG
04. 04. 2016 11.24
+6
Ja sam sem tud so svojem nekaj povedu,kaj pa ti paulist????
5TIG
04. 04. 2016 11.29
+10
Kompleksa pa nimam,ker zame so vsi heroji. Grejo pa mi na živce takšni kot si ti ki znajo sam pljuvat po nasprotniku,o porazu svojga dirkača pa so tih k P...E.
paulista
04. 04. 2016 11.56
-6
jp kr tolaži se...lastna hvala cena mala ;-)
AS1983
04. 04. 2016 11.05
+1
Pedrosa je razočaral po 2 dirkah, saj je po hitrosti daleč za svojim moštvenim kolegom Marquezom
paulista
04. 04. 2016 10.09
-17
Lorenzo je včeraj malo "testiral" , če Yamaha lahko zmaga brez njega v dirki in kako močen je Ducati pri lovu na Rossija, najbrž je bil zadovoljen z videnim :-)
5TIG
04. 04. 2016 10.34
+13
Erik Volk
04. 04. 2016 10.36
+10
...je bolj kot kaj testiral zaščitno obleko...
paulista
04. 04. 2016 10.42
-5
jp jp je haha ..2.motor, zadnja guma ter 101 izgovor
5TIG
04. 04. 2016 10.47
+3
Nevem a maš ti prisluhe kdo se je zgovarju. T MM je reku da s prvim moterjem ni biu zadovoljen pa kaj. Dej tale jorge kukerj je par mokrih flekov na asvaltu dobi drisko. Bodi enkrat pošten in priznaj poraz svojega idola. Tko kot je Rossi reku,če nebi Ducatija odstopila bi biu 4. IN?
Prototip
04. 04. 2016 09.59
+13
Ni mi jasno,zakaj se pedrosa tako oklepa te honde,če ni zadovoljen z njo,,šel bi k suzukiju, naprimer nemesto vinjalesa ki bo šel k yamahi...lorenzo pa k dučeju,,,a je tko težko,,
Erik Volk
04. 04. 2016 10.43
+6
Ja..sej bo po mojem šel stran od honde. Honda je že drugo sezono slab motocikel...Taki rezultati so samo zaradi Marqueza...sej stroka to ve, zato ima Marc tako visoko plačilo, da glava peče. Ga ne bojo kar spustili iz moštva...
hoilongmai
04. 04. 2016 09.59
+11
k53e
04. 04. 2016 09.42
+23
Marc Marquez zmagal suvereno in zasluženo. Poglejte kje je bil Pedrosa z enakmu motociklu. 28 sekund vzadaj!! Motor je daleč od odličja, ampak Marquez dela potrebno razliko! Pedrosa ne skriva skrbi in razočaranja nad motorjem.
DonDonDan
04. 04. 2016 09.49
+12
290ktober
04. 04. 2016 09.52
-19
MM je skupaj z Jorgeto v razredu ..mafija..!!
Erik Volk
04. 04. 2016 10.45
+8
Marc vozi sam zase...in ne za kakega Lorenza...Rossijevci sprijaznite se z izgubljanjem na stezi. Toda z jezikavostjo ne boste zmagali na terenu... In samo to šteje, ne pa prodaja rekvizitov in takega materiala...al pa skeči in norčije...
pokvarjenbogatun
04. 04. 2016 14.02
-7
Valentino Rossi drugo mesto suvereno in zasluženo. Poglejte kje je bil Lorenzo z enakmu motociklu. V pesku!! Motor je daleč od odličja, ampak Rossi dela potrebno razliko! Lorenzo ne skriva skrbi in razočaranja nad motorjem.
Natalija Naty 1
04. 04. 2016 14.57
-6
Ahili78: Dobro MM je mel boljsi 2 motor, rossi pa slabsi...če pa bi ostalo brez menjave motocikla bi pa rossi marqueza prefuru...rossi je velik zgubu ko sta sla nazaj na stezo ko se je vmesal bautista al kir je ze bil. DRUGACE BI MARKEZA 100% PREHITEL. In ne bluzi da MM vozi sam zase smo lani se dobro prepricali o tem da definitivno ne.
hhsk
04. 04. 2016 09.39
+36
kaj je bilo pa z lorenzom narobe? švic v škornjih? skrivljene stopalke? pretrgan kabel on board kamere? 2 stopinji preveč hladno ozračje? najbolj verjetno pa bananini olupki rossijevih navijačev sredi steze.
paulista
04. 04. 2016 09.52
+0
kaj blo z Rossijem, menjava motorja, 2. motor, zadnja guma, so bli prehitri drugi je kaj jamral ;-)
bmw71
04. 04. 2016 10.07
-4
ko bi ti nehal jambrat pod temi članki počas...
5TIG
04. 04. 2016 10.36
+9
paulista,bodi korajžen in prenesi poraz,ne jokaj.
paulista
04. 04. 2016 10.43
-9
Erik Volk
04. 04. 2016 10.47
+0
Je jamral...in tudi vso sezono bo jamral...
5TIG
04. 04. 2016 11.32
+5
Pustimo se presenetit,bomo vidl kdo bo jamru.
osscar
05. 04. 2016 21.44
-1
Nobenih presenecenj ne pricakujem. Jamral in jokal bo eden in edini. Dr valentino rossi. Lorenzo tud ce bi v resnici povozu bananin olupek in bi to vsi vidli bi rosijeve ovcke blejale da je to sam prazen izgovor. Ne razlog. Izgovor. Sam pustimo malenkosti. Uzivajte kratke trenutke srece z lorenzom v pesku.
5TIG
06. 04. 2016 11.24
+1
*oscar* si pa optimist. Kot sm napisu.bomo vidl. Kdo pa tu joka pa je očitno,a ne?