MotoGP

Pedrosa: Lahko bi se zgodilo karkoli ...

Assen, 29. 06. 2014 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski motociklist razreda motoGP Dani Pedrosa je na dirki za Veliko nagrado Nizozemske dobil bitko z Aleixom Espargarojem (Forward Racing) in se veselil končnega tretjega mesta, po dirki v spremenljivih razmerah pa dejal, da je bilo na takšni preizkušnji možno tudi presenečenje.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Reuters
"Bila sva izjemno bitko z Aleixom Espargarojem, prehitevala drug drugega, ob koncu pa sem ostal pred njim. Gledalci so lahko uživali v najinem dvoboju," je po dirki povedal Španec Dani Pedrosa (Honda) in nadaljeval: "Skušal sem privijati motocikel do konca, saj se je dirkališče hitro sušilo. Lepo je končati dirko na zmagovalnem odru. To je bila preizkušnja na kateri se lahko zgodi karkoli. Pred startom sem bil povsem miren, dejal sem si, da ne smem pretiravati s privijanjem motorja, a zaradi tega sem v uvodnih krogih izgubil stik z Marcom in Andreo Doviziosom."

Se deževnega začetka preizkušnje spominja Pedrosa, ki si v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, z Valentinom Rossijem deli drugo mesto (128 točk). "Lahko bi bil odločnejši v uvodnih krogih, saj se je steža sušila. Dirkaške razmere so bile izjemno zahtevne, lahko bi rekel kaotične, ko je začelo močneje deževati pa sem bil kar nekoliko zbegan katere gume izbrati. Ohranil sem mirne misli, izbral tiste za mokro stezo. Sedaj smo osredotočeni na Nemčijo, kjer si želimo koraka naprej," je še dodal Pedrosa.

Pasica motoGP (arhiv)
Pasica motoGP (arhiv) FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thepatronaža
30. 06. 2014 22.31
+2
trenutno edini, ki Marquezu lahko prepreči zmage na vseh dirkah, poškodba je sanirana
mikeTHEbike
01. 07. 2014 14.09
+0
Snakeyes
30. 06. 2014 09.08
+4
Mislim, da nova pogodba s Hondo ni vprasljiva... Dani je perfekten drugi voznik, dovolj izkusen za razvoj, dovolj dober, da konkurentom odvzema tocke in hkrati prepocasen, da bi ogrozil Marqueza... Honda ne mora dobiti boljsega za to vlogo, kar je vredno vseh €. Dvomim, da ima "cojones" in bi podpisal za Suzuki... nenazadnje je ze malo "v letih" in nedoloceno okolje kot je Suzuki zna bit prej napacna kot pa dobra izbira...
Omen3
29. 06. 2014 12.36
+5
Gledalci smo bili že navdušeni nad medsebojnimi prehitevanji Danija in Aleixa.......šef HRC Shuhei Nakamoto pa verjetno malo manj..... :-)
mzurry
29. 06. 2014 13.50
+12
No ampak ker je bila to dirka zmešnjav je temu tako .....na vseh dosedanjih dirkah je bil dani vedno pred espargarojem in dovijem tako da nakamoto kamot zaspi zvecer.....a tudi vrstni red v sp je tak da hondo nima kaj skrbet .....hrc se lah zasekira le ker v svojih vrstah nimajo kosmatega follerja unjota tomosa ki so pa tako motoristi ki jim marqez nebi mogel nič oni bi pa skozi cilj pripeljali rikverc u miže in to vsi hkrati....
mikeTHEbike
29. 06. 2014 17.00
+3
Da sem sam pedrosa bi drugo leto sedel na suzi! Na hondi poleg zdravega markeza nima veliko moznosti! Pa se €€€€€ so u pitanju!
Omen3
29. 06. 2014 23.19
+1
mzurry, ali ni logično, da bi bil Dani na najboljšem tovarniškem motorju vedno pred Aleixom (vsaj če oba ostaneta na motorju) ?!? Drugače ne vidim kako bi si Dani zaslužil tovarniški sedež pri HRC.
mzurry
30. 06. 2014 13.37
+0
Tocno tako , 2.je v seštevku prvenstva ...vec od njega ni za pricakovati....