MotoGP

Pedrosa je imel težave z oprijemom

Assen, 30. 06. 2013 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strokovnjaki so pred dirko za veliko nagrado Nizozemske največ možnosti za zmago na dirki pripisovali Špancu Daniju Pedrosi, ki pa mu zaradi težav z gumami ni uspelo ogroziti najhitrejših.

Motociklistična karavana serije motoGP je zapustila Assen, prizorišče sedme dirke letošnje sezone, medtem ko so eni neskončno zadovoljni z izplenom, pa je drugače pri nekaterih, ki so pričakovali veliko več. Eden takšnih je Španec Dani Pedrosa (Honda), ki nikakor ni izkoristil priložnosti, ki se mu je po poškodbi Jorgeja Lorenza ponujala.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Reuters
"Začel sem dobro, se rešil pred nesrečo, saj bi z neogretimi gumami skorajda padel, nato pa sem nanizal nekaj hitrih krogov. Kazalo je sanjsko, nato pa so se začele težave z gumami. Najprej prednja, nato še zadnja. Kljub vsemu sem želel nadaljevati hitro, kolikor dolgo je bilo to mogoče, saj nisem želel iskati izgovorov. Dolgo sem gledal v hrbet Valentinu Rossiju, nato pa sta me začela dohitevati Marc in Cal,'' je dejal svetovni podprvak, ki bi lahko z vrhunsko uvrstitvijo pošteno pobegnil najbližjemu zasledovalcu v bitki za naslov svetovnega prvaka Lorenzu. "Vsi smo imeli nekaj težav, vsakdo je nihal, motor pa je bilo iz kroga v krog težje nadzorovati!'' je dodal.

Ravno slab oprijem v ključnih krogih je Pedroso stal boljše uvrstitve, a dirka je mimo, nova priložnost za vrhunski dosežek pa pred vrati. "Čas je, da naredimo korak naprej, si odpočijemo in se pripravimo na Sachsenring,'' je zaključil Španec, ki ima pred najbližjim zasledovalcem devet točk naskoka.

Pasica motoGP
Pasica motoGP FOTO:


  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jeanjak
30. 06. 2013 19.15
-5
ne tak pisat o Pedrosi.. bo Borutu30 spipal doma ;)
borut30
30. 06. 2013 19.30
+12
Sploh ne....s takšnim dirkanjem si ne zasluži naslova. Za njim so za moje pojme dve slabi dirki. Za naslov mora pokazati precej veš.... Sarkazem pa je itak tukaj doma, ane jeanjak? :-) Čist po slovensko....Navijajmo vsi za enega, da bomo vsi srečni in veseli :-)
jeanjak
30. 06. 2013 21.31
-3
borut30
01. 07. 2013 08.33
+0
Pritisk v meji normale, hvala. In hvala, da skrbiš za moje zdravje :-) Konc koncev pa si vajen minusov....ne zdej na mane skakat :-)
jeanjak
01. 07. 2013 10.58
+1
Verjemi, nisem tip slovenca ki bi dajel kaj na pluse in minuse, tako kot nekateri. ;) če pa me spomin ne vara je celo komentar o pedrosi, kateri je tebe tako razburil dobil več strinjanj z mano, kot pa nestrinjanj. Tako da nevem od kje črpaš podatke. In če mene ocenjuješ z otrokom, "tipičnim" slovencem in nenazadnje celo z mentalno zaostalim. Kako bi ocenil človeka, ki na javnem forumu o moto gp ne prenese enega negativnega komentarja o pedrosi, se spusti na osebno raven, označuje nekoga za otroka in mentalno zaostalega in to samo zaradi enega komentarja? Mislim da je najbolje da pometeš prvo pred svojim pragom, šele nato pred pragom drugih ljudi. In čeprav so zbrisali tvoj zadnji komentar, sem ga videl, brezskrbi. :)
borut30
01. 07. 2013 11.10
+1
Mah, nisem človek, ki bi se preganjal....in verjemi, da nikogar ne enačim z mentalno zaostalim. Sam malokdaj komentiram in če sem te slučajno s čim užalil, se pač opravičujem... Sam pa veš, da znaš prou dobr dregniti in tvoji komentarji, kjer se obrekaš ob dirkače, ki si pač zaslužijo malo več spoštovanja, me pač motijo.... Sploh, ker smo vsi forumaši (s tabo načelu) čist navadni smrtniki, ki smo svetlobna leta za motocilkisti, o katerih teče beseda. Kot sem napisal v prvem postu...Da bomo vsi navijali za enega in bili srečni...NO GOO! Hvala bogu, drugačno lahko ukinejo forume :-)
jeanjak
01. 07. 2013 11.42
po pravici niti nevem kaj te je pri tistem komentarju o pedrosi tako ujezilo. nisem ga žalil, povedal sem celo, da je talent in da ga spoštujem. Ampak ker na večini dirkah vidim kako je statičen, nenapadalen in raje sprejme drugo mesto, kot se bori za zmago in s tem dolgočasi dirke, sem pač povedal svojo kritiko. Celo navijal sem zanj, da prehiti Lorenza in koneckoncev zmaga. Ali da vsaj poizkuša napasti. In resnično nimam pojma oz. ne razumem kako si si lahko interpertiral tako negativno moj komentar. Pač me je razjezil, ker je dve dirki zapored vozil "vlakca" in sem to tudi napisal. Kaj vse prebereš na tem forumu in kako "troli" mažejo s svojimi komentarji in potem je moj komentar tako žaljiv. Nerazumem niti danes, res ne. Če sem te res tako užalil s svojim komentarjem, se ti pa tudi jaz opravičujem. Moj namen ni bil žalit "forumaše", moj namen je bil daleč od tega. Prihaja pa sachenring kater zelo odgovarja pedrosi in hondi, tako da mogoče pride čas tudi zanj. Pa bo volk sit in koza cela. :) Srečno
borut30
01. 07. 2013 12.18
no..pošteno napisano. Se pridružujem napisanem :-)
Fineliner
30. 06. 2013 16.29
-8
Večno bo drugi in nikoli svetovni prvak, nima srca da bi postal svetovni prvak, tako kot Lorenzo, ki bi naredil vse, da postane še enkrat svetovni prvak.
MesOjediPinGvin
30. 06. 2013 15.57
+19
A Marquez pa ni imel težavo z gumo? Ali pa Rossi in Crutchlow? Vedno ima samo Pedrosa težave z oprijemom pnevmatik.
Lencho
30. 06. 2013 15.34
+2
Dornin produkt, nikoli ne bo prvak!! Dovi bi mogu bit na njegovem mestu od 2011 naprej!
T5t
30. 06. 2013 15.30
+1
Uporabnik487511
30. 06. 2013 15.07
+21
On ima težave samo sam s sabo. Vrhunski motor leta in leta pa nikoli nič od njega. Preplačan dirkač.