MotoGP

Pedrosa je moral 'paziti' na edini preostali motor

Aragon, 29. 09. 2012 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski motociklist Dani Pedrosa (Honda) bo dirki za Veliko nagrado Aragonije začel z najboljšega startnega položaja. Slavljenec je v kvalifikacijah uničil svoj motor, tako da je bitko za startne položaje nadaljeval z rezervnim.

Španski motociklist Dani Pedrosa se za 27. rojstni dan ni obdaril z najboljšim startnim položajem pred dirko za Veliko nagrado Aragonije, kljub vsemu pa je po vseh težavah – zaradi grdega padca je kvalifikacije končal z rezervnim motorjem – dosegel zadovoljiv rezultat. Zaostal je le za vodilnim v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Jorgejem Lorenzom.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Reuters

"Na začetku kvalifikacij ni bilo lahko, moja želja pa je bila, da bi na motorju ostal več časa,“ je po kvalifikacijah dejal slavljenec in nadaljeval: "Ne vem, kako, ampak enostavno sem izgubil nadzor nad prednjim delom motorja. Moral sem v bokse, zamenjal sem motor, vseskozi pa sem moral biti pazljiv, saj sem imel v podzavesti, da je to moj edini preostali motor za ta konec tedna. Taktika se je nekoliko spremenila, a pomembno je, da sem si zagotovil prvo startno vrsto. Na koncu sem sicer odpeljal na vso moč, promet pa mi jo je zagodel do te mere, da nisem imel možnosti napasti najboljšega startnega položaja.

S Pedroso bosta dirko iz prave startne vrste začela še Lorenzo in Cal Crutchlow.

Posnetke kvalifikacij pred dirko za Veliko nagrado Aragonije najdete na Voyo.si.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CevNorc
30. 09. 2012 09.47
+0
Španski motociklist Dani Pedrosa (Honda) bo dirki za Veliko nagrado Aragonije začel z najboljšega startnega položaja. dva stavka naprej pise pa tole Španski motociklist Dani Pedrosa se za 27. rojstni dan ni obdaril z najboljšim startnim položajem pred dirko za Veliko nagrado Aragonije, bravo 24ur, vse čestitke za profesionalno nesposobnost
CevNorc
30. 09. 2012 09.49
+1
aja pa se to bo dirki začel, od kdaj sta pa dve tko kt pr sbk prvič slišm
xxman.y
29. 09. 2012 19.45
+11
"Španski motociklist Dani Pedrosa (Honda) bo dirki za Veliko nagrado Aragaonije začel z najboljšega startnega položaja." Ne samo da delate slovnične napake, ( dirka je namreč samo ena, in ne dve ) očitno niti ne veste kdo je dobil kvalifikacije :) A ga pijete zraven pisanja člankov?
hrc1
29. 09. 2012 18.23
+3
Po mojem bi bilo odlično če bi imeli take kvalifikacije kot pri formuli 1 ...dosti bolj zanimive...pa še na koncu ni gužve na pisti :)