MotoGP

Pedrosa: Imel sem srečo!

Brno, 25. 08. 2012 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski motociklistični šampion Dani Pedrosa (Honda) je po večerni analizi petkovega dirkanja priznal, da je imel na prvem prostem treningu, ko mu je v čelado priletel večji kamen, veliko sreče v nesreči.

Španski motociklist Dani Pedrosa vsaj za zdaj dominira v Brnu, a uvodni dan dirkaškega konca tedna v Brnu si bo zapomnil predvsem po neprijetni nezgodi. Za dirkača iz Sabadella se je končala zelo srečno, zgodba pa bi lahko imela tudi veliko slabši konec. Italijan Valentino Rossi je namreč zapeljal na pesek na startno-ciljni ravnini, ki je poletel natanko proti Pedrosi, ki je prihajal za njim. Poleg stekla na motorju je pesek zadel tudi dirkača, ki ni dobil resnejših poškodb.

Dani Pedrosa je nekoliko poškodoval svoj motocikel, ki pa so ga v garaži hitro popravili.
Dani Pedrosa je nekoliko poškodoval svoj motocikel, ki pa so ga v garaži hitro popravili. FOTO: Reuters

"Imel sem veliko sreče. Lahko bi se končalo s hujšimi posledicami. V pesku sta bila namreč dva malo večja kamna, eden me je močno zadel v nogo, drugi je priletel v vizir čelade in ga poškodoval. Najprej sem pomislil na morebitno vnovično poškodbo noge, a izkazalo se je, da je vse v najlepšem redu. Bolečine slabijo, tako da verjamem, da bom že na zadnjem prostem treningu in pozneje v kvalifikacijah osredotočen zgolj na dirkanje," je dejal najhitrejši z uvodnih dveh prostih treningov Pedrosa.

Zmagovalca dirke za Veliko nagrado Indianapolisa in vodilnega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Jorgeja Lorenza loči 18 točk, dirkače pa od dirke loči še en prosti trening in kvalifikacije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

.VOY.
25. 08. 2012 10.48
+1
Poleg stekla na motorju ?? To je tista brihtolska...ala plastična steklenica...pa to.. ---------- Ker sem neuk piflar...me zanima če je vizir na čeladi s stekla?? Hvala za odgovor..
jakob101
25. 08. 2012 11.40
+2
.VOY.
25. 08. 2012 11.41
+1
A tako..a pol ni steklen..k moje piflarske ..špegle so..heee.. Pa hvala za odgovor....grem se piflat dalje...
gomulka
25. 08. 2012 14.48
-1
Načeloma je steklo torej podhlajena tekočina ali talina. Lahko je produkt organskih (npr. sladkor) ali anorganskih tekočin (npr. stopljen pesek), kot tudi večine tekočin pod pogojem, da je hitrost hlajenja dovolj velika, da njihova struktura "zamrzne" preden se pojavi kristalizacija. Če je hitrost hlajenja pri neki talini dovolj velika, praktično vsako staljeno snov lahko pripeljemo v "stekleno stanje". Zato pod stekla ne štejemo samo produkte iz kremena, temveč tudi substance kot so steklo iz akrila, celuloze in kovin.