MotoGP

'Okolje ohranite čisto in neokrjeno'

Mugello, 31. 05. 2013 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski okoljevarstveniki so se lotili nove velike akcije, in sicer želijo, da bi okolje na prizorišču dirke za Veliko nagrado Italije ostalo čisto in nedotaknjeno tudi po preizkušnji, na kateri pričakujejo ogromno obiskovalcev. Razlog za to sta dva – domača Ducatijeva steza in Valentino Rossi.

Po končanih nogometnih derbijih na Apeninskem polotoku je območje ob stadionih podobno smetišču. Pločevinke, vrečke, škatle in še kaj leži povsod. In prav nepotrebnemu smetenju in onesnaženju želijo narediti konec v Mugellu, kjer so pred dirko pripravili prav posebno akcijo, imenovano Kiss Mugello (Keep it Shiny & Sustainable, v prevodu ohranite okolje čisto in neokrnjeno). Želijo si namreč še bolj zelene prihodnosti za omenjeni okoliš, ki leži blizu Toskane.

V Mugelu si močno prizadevajo za "zeleno" dirko.
V Mugelu si močno prizadevajo za "zeleno" dirko. FOTO: Damjan Žibert

"Prizadevamo si, da bi obiskovalci dirke v Mugellu spoštovali sprejeta načela. Z različno obarvanimi vrečkami želimo vsem obiskovalcem jasno pokazati, kam sodijo določene vrste odpadkov," sporočajo pobudniki akcije, ki verjamejo, da bo na samem dirkališču in v njegovi okolici vse čisto. Za organske odpadke so po vsem prizorišču namestili zelene vrečke, v modre je treba odložiti embalažo, steklo in pločevinke, vsi drugi odpadki pa končajo v črnih vrečkah.

Koliko bodo gledalci to upoštevali, je težko predvideti, saj se je dirkaški vikend praktično šele začel, dejstvo pa je, da prvi obiskovalci, ki so na prizorišče dirke za Veliko nagrado Italije prispeli že v četrtek, navodila upoštevajo dosledno. "Zadovoljni smo z začetkom akcije," so med drugim v obvestilu za javnost zapisali odgovorni, ki so na samem dirkališču namestili štiri točke, na katerih se lahko vsi obiskovalci podrobneje podučijo o samem ločevanju in projektu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.