MotoGP

Nova puščica z Iberskega polotoka? Vinales po testiranjih še bolj samozavesten, tekmeci brez strahu pred mladim Špancem

Losail, 23. 03. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mediji kemijo med Maverickom Vinalesom in njegovim Yamahinim motorjem opisujejo kot čisto harmonijo, recept za uspeh, ki se je izkazal na zadnjih testiranjih. Sedaj pa je prišel čas, da se Vinales pokaže še na startni črti prve dirke razreda motoGP v Losailu.

Maverick Vinales - 1
Maverick Vinales - 1 FOTO: motoGP
Novo sezono na Kanalu A in VOYO odpiramo v petek, ko bodo na sporedu prosti treningi vseh razredov. Trening moto3 se začne ob 17. uri, dirkači motoGP pa se bodo predvidoma predstavili ob 18.55. Prva dirka na letošnji VN Katarja bo na sporedu v nedeljo ob 17.00 (moto3), sledijo moto 2 (18.00) in kraljevski motoGP (19.15).

'Pravljični začetek v sedlu Yamahe Mavericka Vinalesa' bi lahko podnaslovili odlične rezultate s testiranj v Valencii, Sepangu, Avstraliji in Katarju, kjer je mladi Španec navduševal s svojimi predstavami na vročem asfaltu. Če pa se bo tako sanjsko pričela tudi nova motociklistična sezona, pa bo jasno na nedeljski tekmi v kraljevskem razredu motoGP v Losailu. "Veselim se že pričetka velike nagrade, predvsem po odličnih rezultatih testiranj. Zelo smo motivirani ob pričetku nove ere motociklizma. Po odličnim predstavah v predsezoni nestrpno pričakujem pričetek dirke, pa tudi trdo delo, ki me čaka prihodnjih osemnajst dirk. Radoveden sem, kako se bo Yamaha odzivala na stezi, rad pa bi izvedel tudi, kako močan nasprotnik bomo na prihodnjih tekmah."

Valentino Rossi, Marc Marquez in Jorge Lorenzo
Valentino Rossi, Marc Marquez in Jorge Lorenzo FOTO:

Slednje pa ne zanima le Vinalesa temveč tudi njegove najtrše nasprotnike v boju za naslov, med njimi tudi njegovega moštvenega kolega Valentina Rossija. Slednji je namreč prepričan, da bo boj za prva mesta letos še posebej trd: "Vedno je težko reči, saj se situacija spreminja. Posebej na testih v Katarju je navdušil Vinales, meni osebno pa se je zdel počasnejši od druge skupine. Mislim, da se bomo skušali boriti za prvih pet mest." K tekmecem pogledujejo tudi v nasprotnih taborih, aktualni svetovni prvak v sedlu Honde Marc Marquez verjame, da se bo resnica pokazala šele v prihodnjih dneh. "Katarska dirka je zame ena izmed težjih dirk. Vem, da nismo še stoodstotno pripravljeni. Na testiranjih sem se počutil dobro, sedaj pa moram dati vse od sebe," je prepričan Španec, ki se že spogleduje z novimi lovorikami, medtem ko se njegov rojak Jorge Lorenzo dobro zaveda, da je dogajanje na stezi nepredvidljivo: "Nimam še veliko izkušenj z novim motorjem, ne poznam še vseh njegovih sposobnosti in meja, ki jo lahko doseže. Ne poznam potenciala te steze."

MotoGP VN Katarja
MotoGP VN Katarja FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aquanaut
23. 03. 2017 09.54
+10
Nova era motociklizma, hmmm. To je bila ko so šli na 4 taktne, pa morda potem na 800ccm. Kar sedaj, ko je šel Vinjales k Yamahi pa jo je proglasil za novo ero. Malo naduto.
rr3
23. 03. 2017 09.09
-31
Hmm tukaj so nekateri tako vneto pisali, da je v celotni karavani samo en ki je prfect... Hmm a zdej sta že dva al kako?
motorist_mb
23. 03. 2017 08.55
+14
MM,Rossi,Lorenzo...pol pa Vinales ki še bo moral malo žgance papat da pride do prve trojice...eno so treningi dirke pa čist drugo...vemo kako je lani bil na dirkah tak da se malo naj umiri...Ducati99man forza!
Nightyfly
23. 03. 2017 09.27
-2
Res je , tudi sam mislim podobno . Zna se pa zgoditi presenecenje na plno , da bo Vinales zacel zmagovito ,kot je to uspelo VR leta 2004 ko je presedlal z zmagovite Honde na popolnoma nekonkurencno Yamaho . Razlika je samo v tem, da je zdaj Yamaha nekje pri vrhu . Pustimo se presenetiti . Bo zanimivo ,ker je tudi MM izjavil ,da je zelo zadovoljen ,ker je Honda se boljsa kot tista iz 2016 . Na koncu koncev lahko preseneti marsikdo .
erlapsus
23. 03. 2017 08.47
+16
dirkanje v deževnem Losailu je absurd...raje naj se dirka odpove..kot ,da se zaradi biznisa pošlje dirkače na rusko ruleto...Katarci ne želijo slišati,da bi se dirkalo podnevi...ker je takrat manj viden blišč in razkošje...in se preveč vidi,da je okoli dirkališča samo puščava...Michelin je na dirkača pripravil tri sete dežnih gum..dodatno so naročili še eno letalo,ki naj bi omogočil še četrti set gum...kar pa je v primeru dežja,kot se napoveduje premalo..Zdaj bomo videli kaj je bolj pomembno..varnost dirkačev ali to,da se osvetljeno dirkališče vidi celo iz Lune
OMGESlo
23. 03. 2017 08.01
+23
Vsi so previdni, Vinales pa že vidi zmago. Da ne pričakuje preveč?
THEdocktor
23. 03. 2017 08.19
+17