MotoGP

Neverjetno: Malezijci stezo v Sepangu poskušali posušiti s papirnatimi brisačami

Sepang, 10. 07. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Številni nalivi, ki v Sepangu iz leta v leto nagajajo dirkačem, so organizatorje prisilili v spremembe. Da bi čim bolje preizkusili novo asfaltno podlago, so se med testiranji z ekipami Honde, Ducatija in Yamahe odločili tudi za nevsakdanji prijem, ki je bolj primeren za kuhinjo kot za dirkališče.

 

V malezijskem Sepangu se bodo najboljši motociklisti zbrali šele konec oktobra, toda znano dirkališče, kjer se je lani odmevno tudi odločal boj za naslov v razredu motoGP, še ni rešilo vseh težav. Po tem, ko so se organizatorji odločili položiti nov asfalt z namenom, da bi izboljšali odtekanje vode ob praktično vsakodnevnih nalivih, so zadnjo dirko v dežju odpeljali tudi v razredu superbike. Zato v Sepangu niso mogli primerno oceniti kakovosti nove podlage v suhem stanju in člani nekaterih ekip iz razreda motoGP so se v teh dneh zglasili na prenovljenem dirkališču, saj si zaradi sprememb številnih zavojev niti ekipe niti opremljevalec gum Michelin ne želi presenečenj pred oktobrsko dirko. O tem, da so Honda, Yamaha in Ducati testiranja vzeli še kako resno, priča tudi dejstvo, da je Hondo namesto testnega dirkača Hirošija Aojame zastopal kar dirkač tovarniškega moštva LCR Cal CrutchlowColin Edwards je v dvojni vlogi, zastopa tudi Michelin, branil barve Yamahe, ekipa iz bolonjske četrti Borgo Panigale pa je v Malezijo poslala Micheleja Pirra. Za eno izmed podob letošnje sezone so vseeno poskrbeli organizatorji, ki so se delov steze, kjer se ob nalivih voda še vedno nabira in trmasto vztraja tudi po sušenju asfalta, lotili s papirnatimi brisačami. Smeha ni manjkalo, sicer pa so testiranja potekala brez težav in denimo Pirru je uspelo kar 80 krogov. Vseeno se z uporabo papirnatih brisač Malezijci niso ravno proslavili, vprašanje pa je, kaj pred oktobrsko dirko razredov moto2, moto3 in motoGP na te podobe porečejo dirkači formule 1, ki se bodo v Sepangu zbrali na začetku oktobra.

Številni dirkači so se medtem naužili nekaj prostih dni med skoraj tritedenskim premorom po dirki v Assnu. Pred veliko nagrado Nemčije se je denimo Valentino Rossi udeležil domačega Yamaha VR46 Master Campa, kjer je na svojem "Ranču" gostil obetavne azijske dirkače, ki so se lahko preizkusili na različnih motociklih, medtem ko sta jim nasvete delila tudi Pecco Bagnaia in Lorenzo Baldasarri. Rossijev moštveni kolega pri Movistar Yamahi Jorge Lorenzo je v petek na dirkališču Ascari en Ronda (Malaga) gostil 50 mladih dirkačev na dogodku svojega osebnega pokrovitelja. Lorenzo se je osredotočal predvsem na varnost pri dirkanju, pomagal mu je dirkač razreda moto2 Xavi Vierge. V Lleidi se je Marc Marquez preizkusil na stezi za motokros, družbo je dirkaču Repsol Honde delal brat Alex Marquez, njuno divjanje pa si lahko ogledate spodaj:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Spirit Zeus
13. 07. 2016 14.49
+1
Če je to steza za motokros, potem je motogp steza za čolne
martinov
11. 07. 2016 10.46
+2
Ali je to tudi to reklama za papirnate brisače, kateri niso bile uporabljene iz Palome Sladki vrh.
Erik Volk
10. 07. 2016 17.33
+5
Kaj zdej majstri 24ur? Ko gre za brisanje komentarjev znate...ko je za odpravit tehnične težave pa ne gre...?
hardwear
10. 07. 2016 18.55
-3
.jest
10. 07. 2016 21.33
-4
Ahili, se ti zdi, da so ti mojstri sposobni kaj pametnega narediti?
mona
10. 07. 2016 12.15
+13
kaj niti enega videa ne morete spraviti gor kot je treba
ni_vzdevka
10. 07. 2016 11.07
+2
mojito88521
10. 07. 2016 10.49
+6
Polovica videa je porezanega.