MotoGP

Nakamoto: Yamahe se ne bojimo, a jo spoštujemo!

Mugello, 01. 06. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef tovarniške ekipe Honda v motociklistični karavani razreda motoGP Šuhej Nakamoto je jasen, ko gre za cilje in ambicije v letošnji sezoni. Kljub vsemu pa se zavedajo, da jih ne čaka niti približno lahko delo, saj ima Yamaha povsem primerljiv motor.

Pri Hondi so nad uvodom v letošnje tekmovalno leto več kot zadovoljni. Dani Pedrosa kaže, da je zrel za osvojitev naslova svetovnega prvaka, novinec Marc Marquez pa se je, po prvih štirih dirkah sodeč, povsem prilagodil razmeram, ki vladajo v karavani. Pravzaprav mu je to uspelo s svetlobno hitrostjo in ne popušča. Ravno zato japonska ekipa, na čelu katere je Šuhej Nakamoto, gara dneve in noči, da bi dirkačema zagotovila kar najboljše pogoje za dirkanje.

VN Italije

Kvalifikacije razreda moto3: VOYO ob 12.35

Kvalifikacije razreda motoGP: VOYO in Kanal A ob 13.30

Kvalifikacije razreda moto2: VOYO ob 15.05

"Začetek je zelo dober. Imamo izvrsten dirkaški dvojec, a tudi Yamaha ga ima. Tudi oni so zelo hitri, sploh Jorge Lorenzo. Naš in njihov potencial je izjemen, razlike na dirkah pa majhne. Ne bojimo se najresnejšega tekmeca, ampak ga spoštujemo," je za 24ur.com dejal šef japonskega moštva, ki ne skriva ambicij po osvojitvi naslova svetovnega prvaka in prvaka med konstruktorji, a se ob tem zaveda, da ne bo lahko. Tudi ko so imeli v ekipi Caseyja Stonerja, ni bilo nič lažje, novinec v elitni karavani pa ga je nasledil na najboljši način. "Ne morem govoriti o razliki med dirkačema. Dirkač je dirkač. Casey je bil izkušenejši in starejši, Marc je mlad, željan dokazovanja, zelo motiviran," dodaja Nakamoto, ki je zadovoljen z učinkom na samem začetku.

Šuhej Nakamoto
Šuhej Nakamoto FOTO: Damjan Žibert

Ravno po dirki v Italiji bo jasno, kakšen je dejanski potencial svetovnega prvaka razreda moto2, ki je na prvem prostem treningu še izkusil, kako je ležati "na tleh", a ciljno črto prečkal tudi kot najhitrejši dirkač.

Ekipa se neskončno trudi

Marquez zaenkrat kaže izjemen potencial v karavani, prepričani pa so, da še zdaleč to ni vse, kar zna. Na njegov prihod so se dobro pripravili, odziv pokroviteljev je pozitiven, rezultati pa govorijo sami zase. Enako je bilo pri Stonerju, ki je pod okriljem Honde dirkal kot izkušeni dirkač, sposoben zmagati na vsaki preizkušnji. "Casey je bil nekaj posebnega. Vsi ga bomo ohranili v lepem spominu. Kljub vsemu gre življenje naprej, za nas brez Stonerja," je še dodal Nakamoto, ki upa in verjame, da bo Honda tudi sredi Italije, kjer vsi pričakujejo še en preblisk Ducatija – v Le Mansu so po zaslugi Andree Doviziosa posegli po zanje vrhunskem četrtem mestu – in predvsem Valentina Rossija, ciljno črto prečkala kot najhitrejša.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mitutoyo
01. 06. 2013 07.20
-14
kmalu se bo Honda in Yamaha lahko bala Ducatija .
duce749
01. 06. 2013 10.55
+0
zdej ko ni medicinske sestre, bo zadeva šla navzgor, pr Yamahi se pa že pozna, da je začel z razvijanjem, tak da ima že Honda veliko prednost
Mitutoyo
01. 06. 2013 11.10
+0
duce749
01. 06. 2013 11.47
-4
vsi Rossi fani, pa Marquez, to je eno in isto, zdej ko ni več dr. in je patronažna, so šaltal na dripca, pa takim tut nič ne moreš dopovedat, sam svoje tolčejo,hahaha