MotoGP

Nakamoto: Navdušen sem nad Marcom, Dani pravi obraz kaže ...

Tokio, 25. 07. 2013 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef motociklistične ekipe Honda, ki nastopa v razredu motoGP, Šuhej Nakamoto je navdušen nad za zdaj doseženim v letošnji sezoni. Ravno zaradi tega se lahko skupaj s sodelavci v miru posveti razvoju motorja za prihodnjo sezono.

Vodstvo dirkaškega moštva Honda, ki nastopa v seriji motoGP, je lahko s potekom letošnje sezone več kot zadovoljno. V bitki za naslov svetovnega prvaka sta oba njihova dirkača, izkušenejši Dani Pedrosa in novinec Marc Marquez, in ravno zaradi tega se lažje osredotočajo na sestavljanje motorja za prihodnjo sezono. So namreč na dobri poti, da novi motocikel za testiranje svojima dirkačema ponudijo že septembra, ko naj bi se ekipa preselila v Misano in opravila zasebna testiranja.

Šuhej Nakamoto
Šuhej Nakamoto FOTO: Damjan Žibert

"Motor smo preizkusili že v Aragonu in našli veliko pozitivnega in tudi negativne točke,“ je dejal Šuhej Nakamoto in nadaljeval: "Smo tik pred tem, da naredimo naslednji razvojni korak, preizkus pa bo sledil v Misanu. V kolikor bosta z občutkom na motorju zadovoljna, lahko z njim začnemo dirkati že septembra.“ Medtem ko v ekipi večino časa namenjajo razvoju motorja, sta njihova dirkača na zasluženem oddihu, v kratkem pa začnejo nabirati moči.

"Zelo smo srečni. Opravila sta vrhunsko delo. Imamo vodilnega dirkača in vodimo v konstruktorskem seštevku. Kljub vsemu je razlika med nami in Yamaho minimalna. Odloča dnevna forma. Trudimo se zelo, želimo si naslovov v obeh rubrikah. Prevzeti želimo primat na dirkališču in Japonskem. Navdušen sem nad Marcom, raste iz dirke v dirko. Če se samo spomnimo lanske sezone, je Dani pokazal svoj pravi obraz v nadaljevanju. Dirke, na katerih Honda dominira, šele prihajajo,“ je zaključil Nakamoto.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikeTHEbike
29. 07. 2013 15.27
Nakamoto je tezator-......
bandit1
26. 07. 2013 15.16
+1
Poglejte nova pravila za 2014. Lahko 4. tovarniški vozniki (Sto le testira??), gorivo 20l, 5 agregatov na sezono, 9 agregatov ekipa ki vstopi v moto GP - pravi GP, ostali 24 l goriva in 12 motorjev.
Paklenik
26. 07. 2013 08.05
+2
Upamo lahko samo, da Honda ne bo favorizirala Pedroso in da se ne bo vmešavala ter že letos pustila, da Marc postane prvak. Če bo vse normalno bodo pobrali vse 3 naslove.
TRUMPP
26. 07. 2013 12.46
-4
Dulecec
30. 07. 2013 00.21
+1
rko
25. 07. 2013 20.28
+14
jasno bom dobil minuse, ampak kot sem že prej poudarjal, žal se je Pedrosin čas iztekel.. šefi ga očitno res preferirajo ampak če Marquezu uspe osvojit prvenstvo, potem leti še isto sekundo
yokerxdinterfan
25. 07. 2013 22.15
+0
kokr vem je repsol španski al kaj in sej veš hočjo met špance če se le da
mojcd
26. 07. 2013 07.12
+4
Uporabnik487511
25. 07. 2013 15.44
+19
Škoda da je Stoner šel tako hitro. Marqueza in Stonerja bi bilo zanimivo videt skupaj pri Hondi. Pedrosa pač ni psihično zrel za prvaka.
SchumiUberAlles
25. 07. 2013 13.41
+11
Nič presenetljivega. Nakamoto še kar naprej zagovarja nedotakljivega Pedroso in za njega ima ta pedrosa zagotovljen sedež do konca kariere. Zdaj se šef HRC tolaži s tem, da bo v drugi polovici sezone serijsko zmagoval. Še 2, 3, 4,...7 sezon nazaj je dosegal po 2 zmagi na sezono. Lansko sezono pa nekaj zmag prav zaradi taktiziranj lorenza. Že 8 sezon je član najboljšega moštva v karavani al pa vsaj top2 moštva, če štejemo v ta rang tudi tovarniško yamaho, pa nič od nič.... razn tistih nekaj zmag, kar pa je občutno premalo. No za šefa honde je to očitno več od pričakovanj (ma nemoj) saj z njim podaljšuje sodelovanje v nedogled. "Kao" zelo ambiciozno moštvo z visokimi cilji... Stoner pride prvo sezono v HRC, pa takoj naslov. Tud lani je bil na dobri poti, pa ga je ustavla poškodba. Pedrosa pa 8 sezon in brez enega samega naslova??? Pa ne se hecat. Marquez je celo svojo prvo sezono v moto gp razredu na odlični poti. Še Hayden je bil prvak leta 2006, pa je mogo potem spakirat... Tu so tudi drugi dirkači, ki si zaslužijo priložnost vozit za tovarniško moštvo Honde. Če se Stoner nebi odločo za odhod, bi pedrosa zdaj vozo za kaki Ducati, CRT, al pa v Superbike al pa v moto 2 razredu. Tak pa mu je ratala neverjetna sreča, ko se je stoner upokojil in še naprej ga gledamo v tovarniški Hondi. Brezveze...
Mitutoyo
25. 07. 2013 14.04
+11
Fetl tud sedi v najboljšem bolidu k bi ga še opica znala vozit ............ ktero sezono zapored že ?
SchumiUberAlles
25. 07. 2013 14.13
+1
Vettel je svojo prvo dirko odpeljal v ZDA, ko je menjal Kubico in že takrat zablestel ter osvojil točke z BMW Sauberjem. Potem pa takoj priložnost, da drugo polovico sezone odpelje s Toro Rossom. In že nekaj obetavnih rezultatov. Premagoval je moštvenega tekmeca kot za šalo, pa je komaj prišo sem. Nasledno sezono že prva zmaga s Toro Rossom in to v Monzi, kar Buemiju, Alguersuariju, Ricciardu, Vergneju ni nikoli uspelo. Sicer pa smo vidli, kje je bil red Bull, dokler ni v moštvo prišo Vettel. Coulthard in Webber sta bla med slabšimi, za sredino uvrščenih. Pride Vettel in že kar v prvi sezoni svetovni podprvak. Zadnč je Alonso priznal "Seb je trenutno najboljši dirkač v formuli 1" pa izjavo je "Letos sta ferrari in red bull približno podobno hitra". Vettel je 3-kratni svetovni prvak in si zasluži spoštovanje. Sicer pa Pedrosa je tu že 8 sezon in niti en naslov. Pa vozi za najboljše moštvo in kot ti praviš "še opica bi ga znala vozit". Sebastian pa je v Red Bullu 4 sezone in trije naslovi svetovnega prvaka. Se je že Vettla povezovalo s ferrarijem pa je Alonso nasprotoval. Le zakaj??
luxter90
25. 07. 2013 14.25
+6
Ne vem kje si ti prebral izjavo alonsa ker sem še 2 tedna nazaj bral da nujno potrebujejo hitrost če želijo konkurirat na kvalifikacijah ker se drugače ne da zmagat. Ne govori bedarij.. Je Vettel dober dirkač in dominira proti webru ampak tudi Webber je imel le par x prebliske in ko jih je imel je zmagal, kar pomeni da je imel vrhunski avto ne da je čez noč bil sposoben vozit 20 sek na dirko hitreje kot ponavadi. Vettel še ni izkuso prave konkurence in če pride Kimi v RB nebo prijateljstvo dolgo trajalo ker dvomim da Kimija briga kdo je prvi dirkač ampak bo dirkal na polno in bil 2x bolj konkurečen Vettlu kot Webber, če ne še kje hitrejši.
SchumiUberAlles
25. 07. 2013 14.26
-4
hitrikrog, miranov portal. V iskalnik napiši: "Seb je trenutno najboljši dirkač v formuli 1". Vettel vsaj ni lulika tak ko Alonso ki grozi z odhodom če se omenja prihod katerega kvalitetnega dirkača. Vettlu pa je vseeno koga dobi. Še Coulthard je premagoval Webbra ko je še Vettel vozo za toro Rosso. Vettel pa že takrat premagoval oba.
SchumiUberAlles
25. 07. 2013 14.37
-3
Sicer pa, zakaj bi mogla bit konkurenca znotraj moštva?? Moštva ubirajo drugačno taktiko, sploh po tem kar se je dogajalo pri mcLarnu leta 2007, ko sta oba dirkača zarad rivalstva zgubila naslov. Številni spori na in izven steze. Moštva si v tem času želijo top dirkača in pa drugega, ki bi prispeval pomemben delež za konstruktorki naslov. Če bi vsi gledli na konkurenco, bi massa že zdavnaj bil brez sedeža. Tak pa je še vedno v Ferrariju. Lotus ima Grosjeana, Red Bull Webbra. Massa ima celo v pogodbi zapisano, da je druga violina.
-strela-
25. 07. 2013 15.29
+24
Najbrž sta falila rubriko...? Kje v zgornjem članku sta najdla Vettla...
Mitutoyo
25. 07. 2013 15.36
+6
hitrikrog ? hahahahaha.....pa kdo sploh še bere to ? v postu komentiraš kako bi naj ALO nasprotoval prihod VET ferrariju in tvoj sarkastičen " le zakaj " na koncu.. v naslednjem komentarju pa kometiraš zakaj bi mogla bit konkurenca znotraj moštva ? skregano z logiko za moje pojme. sploh pa tudi Fetl nasprotuje prihodu Kimija v RB. Le zakaj ?
negr
25. 07. 2013 15.51
+1
Haha... Ta članek na hitrikrog je lepo izmišljen in nič drugega. Alonso je javno povabil Vettla v Ferrari in že večkrat povedal, da bi si želel dirkati z njim v istem moštvu, tako da... Pa tudi to, da letos Redbull ni dominanten je lepo izmišljotina. Če bi se Webbru enako posvetili kot Vettlu in mu enako pripravili avto bi bilo znotraj moštva kar veliko dvobojev, in ko bi zmagal Redbull ne bi bil to vedno Vettel....
Mitutoyo
25. 07. 2013 16.03
+2
SchumiUberAlles
25. 07. 2013 16.11
-4
Vettel ne nasprotuje prihodu Raikkonena. Reko je, da mu je vseeno ali pride Raikkonen ali Ricciardo, saj se z obema zelo dobro razume. In da je to odločitev moštva in ne njega. Di Montezemolo je izjavo, da Vettla v ferrariju ne bo prej dokler jih ne zapusti Alonso. To bo nekje po koncu sezone 2016. Ferrari noče dveh top dirkačev skupaj, ker sami vejo kaj je blo z McLarnom v sezoni 2007. Zakaj bi pa potemtakem mogo Red Bull imet dva top dirkača in da se more Vettel potem dokazovat, ko bo imel ob sebi top dirkača?? Tud Alonso ima ob sebi Masso in Raikkonen Grosjeana, ki niti približno nista po kvaliteti obema. Vettel se ne rabi nobenmu dokazovat saj je že dosego ogromno.
Klemenqwsqq
25. 07. 2013 19.02
+3
Vettel je boss. Glede avta. Koliko naslovov prvaka ima recimo Alonso v slabem avtu? 0!
palmadijoko
27. 07. 2013 13.01
+0
Vettel, Alonso in Kimi so trenutno edini vesoljci v F1. Se ve, da je Vettel najboljši. Ampak ne moremo mimo dejstva, da mu RB daja veliko podporo proti Webru, v mislih imam incident okoli tistega krilca v lanski ali predlanski sezoni in še nekaj drugih. Če pride pa Kimi, se bo to moralo končat, al na lep al na grd način, potem bomo pa videli. In zakaj bi mogla biti konkurenca znotraj moštva? Verjetno ima zato Honda Danja, ki je vsaj toliko pameten, da ne sili po nepotrebnem z glavo skozi zid in prinaša vsako dirko lepo število točk
puding46
25. 07. 2013 12.58
+10
Mitutoyo, unja in kosmatinc so glavni inženirji pri razvoju
Mitutoyo
25. 07. 2013 14.01
-1
ti pa drugi Uccio. tista labela k jo nosiš v žepu .......... menda ni pretežka ?
hrc1
25. 07. 2013 11.59
+7
Točno tako dirke na katerih HONDA dominira šele prihajajo !!!! GOOO REPSOL HONDA TEAM MARC MARQUEZ #93 & DANI PEDROSA #26 !!!
tikataka212
25. 07. 2013 13.07
+17
Kr se Danija tiče tolko let na najboljšem tovarniškem motociklu, pa nič od nič... Še Haydnu je ratal... katastrofa.... Edina sreča je Maquez....
hrc1
25. 07. 2013 13.36
+2
haydnu je ratal z veliiikooo sreče...par let nazaj je bila Honda precej slabša od Yamahe, Dani je vedno med prvimi pač mu zmanjka čisto malo sreče katera je tudi v tem športu pomembna do svetovnega prvaka...me zanima kaj si ti v življenju naredil nič od nič... spoštujem pa vse kateri vozijo motogp čeprav niso med prvimi saj je to motociklizem na najvišjem nivoju...
kenny1
25. 07. 2013 14.41
-8
Pojma nimas HRC1 z veliko srece imel bi le smolo ce nebi bil prvak saj ga je mostveni kolega debilni Pedrosa nesel ven na Portugalskem.Rossi se je pa v Valenciji posral od zivcnosti in je padel,ko je imel odprto pot do naslova.
89899
25. 07. 2013 21.32
+1