MotoGP

Pedrosa ne namerava počivati na eni zmagi: 'Ostajamo z nogami na tleh, dirke so letos zelo izenačene'

Alcaniz, 21. 09. 2016 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zmagovalec zadnje dirke v razredu motoGP, Dani Pedrosa, v Alcaniz na dirko za VN Aragonije prihaja dobro razpoložen. Za Kataloncem je naporna sezona, toda v San Marinu je dokazal, da še ni za staro šaro. Njegov kolega iz moštva Repsol Honda Marc Marquez pričakuje dober konec tedna na dirkališču, ki mu je všeč.

Pedrosa slavi pod stopničkami v Misanu.
Pedrosa slavi pod stopničkami v Misanu. FOTO: AP
S prenosi na Kanalu A in VOYO začenjamo v petek, ko si boste lahko na VOYO ob 13.10 ogledali treninge vseh razredov.

Nepredvidljiva sezona v razredu motoGP je nov nepričakovan obrat dobila pred dobrim tednom v San Marinu, kjer je na dirkališču Misano slavil izkušeni Dani Pedrosa (Repsol Honda). Kar osem različnih zmagovalcev so lahko videli navijači v letošnji sezoni, ki pred samim zaključkom še kako obeta. Obeta tudi za Pedroso, enega najizkušenejših v karavani, ki na dirkališče MotorLand v Alcaniz prihaja z obnovljenim optimizmom, ki ga je po naporni sezoni že na videz povsem zapustil. "Seveda, da v Aragonijo prihajamo dobro razpoloženi, toda reči so se začele razvijati v boljši smeri že pred nekaj dirkami. V Misanu je bilo vse perfektno in uspelo nam je priti do dobrega rezultata," je bil v uradni izjavi svojega moštva zadovoljen Pedrosa, ki pa opozarja, da ga dosežek ne bo ponesel. Dirkač iz Sabadella je bil blizu zmagi v Aragoniji že lani, ko je moral v veliki bitki z Valentinom Rossijem priznati premoč Jorgeju Lorenzu (oba Movistar Yamaha). "V vsakem primeru je pomembno, da ostaneš z nogami na tleh, dirke so namreč letos zelo izenačene," je še dodal Pedrosa. "Moramo se še naprej osredotočati na naše delo in naše cilje, ki so sledeči: da nadaljujemo z delom na nastavitvah, ki smo jih razvijali v zadnjem času in da najdemo ritem, da bi lahko ostali spredaj. Na dirki bo tudi moj navijaški klub in dali mi bodo najboljšo možno podporo, jaz pa jim bom poskušal pripraviti dober spektakel."

Za razliko od Pedrose za vodilnim v skupnem seštevku Marcom Marquezom ni najboljša zadnja dirka v Alcanizu. Katalonec je lani zapravil najboljši štartni položaj in padel do četrtega mesta, nato pa med prebijanjem proti vrhu padel in močno pokvaril svoj položaj v boju za naslov, ki ga je na dramatičnih dirkah na Japonskem, Avstraliji in Maleziji osvojil Lorenzo. Tokrat v Aragonijo prihaja z drugačnim izhodiščem, ima 43 točk naskoka pred Rossijem, MotorLand pa mu kljub slabim spominom ne povzroča strahu. "Aragon je dirkališče, ki mi je bolj všeč od Misana, verjamem, da bolj ugaja mojemu slogu dirkanja," je pred povratkom v domovino dejal Marquez. "Res pa je tudi, da je letos tako, da se lahko reči zelo spremenijo iz dirke v dirko, zato bomo videli, če se bomo sposobni dobro spopasti z rečmi in če bomo imeli dober konec tedna. Dirka se približuje in pripravljeni smo, da se prilagodimo trenutni situaciji, na katero bomo naleteli, toda, to je gotovo, spet se bomo potegovali za stopničke pred mojimi ljudmi in mojim klubom navijačev."

Pasica VN Aragonije
Pasica VN Aragonije FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

burner85
22. 09. 2016 17.26
ej šparovček, a ti ni še noben profilke zamenou?
rr3
22. 09. 2016 08.27
-1
No kaj je sedaj s tisto čudežno nadgradnjo motorja, ki je Pedrosi prinesla zmago? Tista nadgradnja o kateri so sanjali nekateri pametnjakoviči tukaj in o kateri pri Hondi nimajo pojma. Očitno sam na tem portalu vedo več od samih moštvih razne muhe in rosi fanatiki.
HAILWOODmike
22. 09. 2016 13.55
+3
Ne gre brez da bi napisal besedo rossi ha? To so pravi fanatiki....
HAILWOODmike
21. 09. 2016 17.38
+7
Ojej.....kak clanek...obup!
NašDONALDO
21. 09. 2016 17.12
+4
lep pozdrav majku strejli in kaktusu. :-)
NašDONALDO
22. 09. 2016 17.47
enim še če jih lepo pozdraviš ni po godu - ti dajo minus. :-)
Marijan57
21. 09. 2016 16.45
+6
Ja pa vzvratna ogledala.
Merenda
21. 09. 2016 16.24
+11
Lorenzo bo prvic v Aragonu preizkusil smerokaze...