MotoGP

MotoGP leta 2015 na Salzburgringu?

Salzburg, 08. 05. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo avstrijskega dirkališča Salzburgring bo naredilo vse, da bi se motociklistične dirke razreda motoGP v bližnji prihodnosti vrnile na priljubljeno avstrijsko dirkališče. Morda že leta 2015.

Motociklistična karavana razreda motoGP se je z dirko za VN Španije preselila v Evropo, kjer pa bi lahko bilo v prihodnje še več preizkušenj. Avstrijci so si namreč zaželeli, da bi prvič po letu 1994 na dirkališču Salzburgring vnovič brneli motorji elitnega razreda. "To je naš veliki cilj. Na dirkališču si vnovič želimo videti motociklistično elito in prepričani smo, da imajo enako željo tudi številni motociklistični navdušenci, ki jih v Avstriji ne manjka. Morda že leta 2015,“ je za SportWoche dejal direktor dirkališča Alexander Rainer.

Bodo brhka dekleta v prihodnje gostovala tudi na dirkališču Salzburgring?
Bodo brhka dekleta v prihodnje gostovala tudi na dirkališču Salzburgring? FOTO: Damjan Žibert
Pogovori med lastniki dirkališča in vodstvom Dorne naj bi že stekli, čeprav je za vsako 'prosto' mesto ogromno kandidatov, vprašanje pa je, kam na koledar bi bila preizkušnja uvrščena. Morda pred ali pa po preizkušnji za VN Nemčije. "To ne bi bilo slabo, saj sem bil v preteklosti pogosto na tem avstrijskem dirkališču,“ na omenjeno temo dodaja šef Dorne Carmelo Ezpeleta. Na 4,2 kilometra dolgem dirkališču bi bile brez dvoma potrebne nekatere spremembe, a v prvi vrsti je treba Dorni postreči s pravimi argumenti, saj je to edini način, da bodo prepričali vodstvo svetovnega motociklističnega prvenstva, da preizkušnjo za VN Avstrije vnovič uvrsti na koledar. Morda že leta 2015.
MotoGP
MotoGP FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sambora
08. 05. 2013 07.45
+11
ne verjamem da jim bo ratalo, saj se vsi pri Dorni trudijo zmanjšati število evropskih dirk. Zanima jih Rusjia, Argentina in ostalo. Tisti, ki bo dal več denarja seveda. Bi pa bilo super, če jim rata, je kar blizu.