MotoGP

Marquezov sovražnik številka 1 je vreme

Sepang, 26. 11. 2012 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vzhajajoči zvezdnik motociklističnega športa Marc Marquez se mudi v Sepangu, kjer se skuša kar najbolje 'spoznati' z motorjem, s katerim bo v prihodnji sezoni dirkal med elito razreda motoGP. Po Valencii mu tudi v Sepangu največ preglavic povzroča slabo vreme.

Svetovni motociklistični prvak razreda moto2 Marc Marquez nadaljuje s preizkušanjem motorja, s katerim bo dirkal v krstni sezoni med elito razreda motoGP. Potem ko je po težavah z vremenom na testiranjih po koncu sezone vendarle odpeljal nekaj krogov in bil nad doseženim navdušen, se je z ekipo odpravil v Sepang. A kot kaže, testiranja ne bodo takšna, kot si jih je želel.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: Reuters

Tudi v Maleziji dežuje, kar pomeni, da do podatkov, ki bi jih želeli pridobiti, ne morejo. "Ta hip vreme ni naš prijatelj. Zjutraj je bila steza mokra, tako da smo morali čakati do 11. ure in šele takrat zapeljali na stezo. Na dirkališče smo zapeljali vsega štirikrat, ko je spet začelo deževati,'' je dejal Marquez, ki bo v novi sezoni dirkal za tovarniško moštvo Honde: "Oprijem je bil na samem začetku testiranja zelo slab. Pravzaprav je bilo nemogoče najti del steze, kjer bi lahko do konca privil motor. Kljub vsemu sem zadovoljen, saj sem prepričan, da je bil napredek viden. Izboljševal sem čase iz kroga v krog, čeprav sem vseskozi motor preizkušal z istim parom gum.''

Najboljši čas Španca na dirkališču v Sepangu je bil 2.03:650, kar je tri sekunde slabše od najhitrejšega časa v kvalifikacijah razreda motoGP. Nov motor je preizkušal tudi Alvaro Bautista (Gresini Honda), ki je krog odpeljal s časom 2.02:190. Poleg dvojca razreda motoGP sta se na stezo podala še testna dirkača Honde Kousuke Akijoši in Takumi Takahaši.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

duce749
27. 11. 2012 12.25
-8
sekundo in pol za Alvarom, se pravi ritem CRT
g33ky_fr34k
27. 11. 2012 13.04
+8
se ne strinjam. Danes je blo lepo vreme celoten dan testiranj in suha steza za razliko od včeraj. Marquez je testiral hondo 2012 in kasneje še hondo z letnico 2013 in se prvič resno ukvarjal z nastavitvami na motociklu ter odvozo 60 krogov. Včeraj je vozil celotno testiranje z enim kompletom gum, brez osredotočanja na nastavitve. Danes pa Marquez pričakovano najhitrejši na stezi s časom 2:01.355. Drugi je končal Bautista s časom 2:01.950, ki pa je preizkušal nove komponente vzmetenja in se ukvarjal z nastavitvami na svoji hondi, tretji pa Akiyoshi s časom 2:03.820.
miny_db
26. 11. 2012 22.08
+14
24 ur a ne znate nobene novejše slike od njega objavt? a bom zdj celo zimo do začetka sezone še stare slike gledu????