MotoGP

Marquez: V Le Mansu začenjamo iz ničle

Le Mans, 14. 05. 2013 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Marc Marquez je na svojih prvih treh dirkah v elitnem motociklističnem razredu presegel vsa pričakovanja in trenutno celo vodi v skupnem seštevku. Dirkač Honde pred dirko v Le Mansu ostaja na realnih tleh.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: Reuters
Lanski prvak razreda moto2 Marc Marquez je na uvodnih treh dirkah razreda motoGP osvojil tretje, prvo in drugo mesto ter trenutno vodi v točkovanju svetovnega prvenstva. Karavana se zdaj seli v Le Mans, ki je eno izmed zgolj treh dirkališč, kjer 20-letni Španec v minuli sezoni ni stopil na zmagovalni oder. Dirkališče v Le Mansu je hkrati prvo v letošnjem koledarju, katerega Marquez z motoGP motociklom ni testiral.

"V Le Mansu bomo začeli iz ničle, saj tam še nisem testiral. Dal bom vse od sebe in poskušal čim bolje izkoristiti ponujeno priložnost. Upam, da ne bo deževalo in bomo lahko motocikel pripravili na suhi stezi. To je zelo pomembno za izbiro pravih nastavitev," je pred VN Francije za autosport.com povedal Marquez, ki je razumljivo zadovoljen z dosedanjim potekom sezone: "Trenutno sem zelo vesel, a moramo ostati na realnih tleh, saj prihajamo na dirkališča, ki so zame v konkurenci motoGP nova. Velik del dosedanjega uspeha pripada Hondini pomoči in moštvu, ki mi je dalo vse ter mi pomagalo pri dirkanju."

Kdo bo dobil četrto letošnjo preizkušnjo svetovnega prvenstva, lahko napoveste v nagradni igri in si ob tem morda priigrate še kakšno praktično nagrado. Za ogrevanje pred preizkušnjo v Le Mansu si lahko na VOYO ogledate prve tri dirke te sezone.

Pasica motoGP (Francija)
Pasica motoGP (Francija) FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

erlapsus
14. 05. 2013 18.54
+14
..Le Mans je še ena klasika...kjer je ponavadi mrzlo in dež..in taka je tudi napoved za dirko..lahko rečemo proga leži bolj Yamahi,ampak bomo videli komu ležijo bolj gume?!;)..ja pa vroče v zakulisju kjer je Poncharal povedal CRU-u,da imajo za naslednjo sezono pogodbo s malim ESA-jem....ta bo imel tov.Yamo v Tech3....seveda je bil pričakovan odziv Britanca...ki je rekel,da bi si tudi on zaslužil tov.motor...in ima prav!...tako mu ostane Suzuki ali pa SBK...ker je odhod v Ducati malo verjeten....da ne pozabimo ESA mali je Španec
bandit1
14. 05. 2013 20.40
+7
No pa smo tam, CRU je dober ni pa medijsko očitno zanimiv in posledično ni $
lioon
14. 05. 2013 21.42
+14
Nevem komu je Smith zanimiv. Men prav gotovo ne. Že v Moto2 je smrdel zdej pa tle tut sam gužvo dela.
drek_na_palci
14. 05. 2013 17.49
+13
Mali je nor:) drugi rossi:)
bandit1
14. 05. 2013 20.43
-2
Kaj bo potem Moto GP Špansko državno prvenstvo? Pa ne mi reč da so Španci vsi tako dobri, le najboljši material imajo na voljo.
MesOjediPinGvin
15. 05. 2013 05.50
S sponzorji pride denar. Več jih imaš oz. boljše, večje možnosti imaš v športu. Saj je v F1 isto.
hrc1
15. 05. 2013 10.32
+2
Lorenzo in Pedrosa direkt na tovarniški motor in še marsikateri drugi... in Marc je že dokazal da si popolnoma zasluži tovarniški motor