MotoGP

Marquez na 'domači' dirki potrjuje primat v razredu moto2

Alcaniz, 27. 09. 2012 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilni v skupnem seštevku letošnje sezone v razredu moto2 Španec Marc Marquez je vse bližje laskavemu naslovu svetovnega prvaka, saj ima pet dirk pred koncem 53 točk naskoka pred rojakom Polom Espargarojem.

Španski dirkač Marc Marquez s tremi zaporednimi zmagami suvereno koraka k naslovu svetovnega prvaka v razredu moto2. Pred prvim zasledovalcem rojakom Polom Espargarojem ima 53 točk naskoka. 19-letni mladenič je v letošnji sezoni d(p)okazal pravo avtoriteto v razredu moto2, saj je slavil na sedmih letošnjih preizkušnjah. Še posebej je svoj dirkaški talent in borbenost pokazal v Misanu, ko je v zadnjem krogu brezkompromisno premagal glavnega konkurenta za naslov Espargaroja. Dirkač moštva Caixa Catalunya je tudi prvi favorit za zmago konec tedna na domači dirki velike nagrade Aragonije.

Marc Marquez je letos stal sedemkrat na najvišji stopnički.
Marc Marquez je letos stal sedemkrat na najvišji stopnički. FOTO: Reuters

"Na progi v Aragonu sem bil lani precej uspešen in na njej imam odličen občutek. Upajmo, da bo tudi tokrat tako. Poskušamo ostati mirni in ta konec tedna pred navijači odpeljati dobro dirko. Prvi del steze je tehnično zelo zahteven, toda zadnji del je zelo nevaren. Vožnja skozi ovinke je tukaj zelo zahtevna," je povedal Marquez in dodal: "Dirkališče je blizu Lleida, zato me bodo lahko obiskali prijatelji, družina in drugi, ki me podpirajo. Potrudil se bom pokazati vse in doseči najboljši možen rezultat." Sorodniki pa ga bodo zadnjič spodbujali v razredu moto2, saj bo Marquez v prihodnji sezoni dirkal v kraljevem razredu za tovarniško moštvo Honde z rojakom Danijem Pedroso.
Motociklistično dogajanje se v Aragonu začenja v petek. Drugi prosti trening boste lahko od 13. ure V ŽIVO spremljali na Voyo.si.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LjutiGuro
28. 09. 2012 21.50
Hehe Španci pa majo tk vsako drugo dirko, domačo ...
hrc1
27. 09. 2012 13.18
+14
GOOO MARQUEZ !!! preprosto najboljši...
hiterkstrela
27. 09. 2012 15.27
-14
Pedrosa je tut mel talent, pa mu je samo ta ostal!!! Da pa je preprosto najboljši, pa si me res dodobra nasmejal :D
lordslayer
27. 09. 2012 08.06
+14
Mali ma talent ... recmo, da ne bo tko počepnu ob prehodu kot Pedrosa...