MotoGP

Marquez: Tu polagam zrelostni izpit!

Mugello, 30. 05. 2013 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vzhajajoči zvezdnik motociklističnega razreda motoGP Marc Marquez (Honda) odšteva ure do preizkusa dirkališča v Mugellu. Glede na zahtevnost tega je prepričan, da bo šele po odpeljani dirki lažje ocenil, česa je zmožen med elito.

Motociklistična karavana serije motoGP se je zaustavila v italijanskem Mugelu, kraju v bližini Firenc, kjer predvsem italijanski dirkaški navdušenci ogromno pričakujejo od Valentina Rossija. Pri španskih so vse misli usmerjene k trojici Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Marc Marquez in prav zadnji je ta hip najbolj vroče motociklistično ime, zato ne čudi, da je bilo prostora na novinarski konferenci pred uradnim druženjem dirkačev in sedme sile sila malo oz. skoraj nič. Številni so sicer prepričani, da se mladenič na enem najzahtevnejših dirkališč ne bo najbolje znašel, spet drugi, da bo presenetil.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: Damjan Žibert
"To dirkališče velja za eno bolj zahtevnih v karavani, v preteklosti sem nekajkrat preizkusil dirkališče v razredu moto2, a to je nekaj povsem drugega. Upam in si želim, da bom odpeljal tako, kot najbolje znam, vendar so eno besede, drugo pa dejanja. Dejstvo je, da se na motorju počutim dobro, da je prostora za napredek še kar nekaj, prve zaključke pa bo veliko lažje delati po prvem preizkusu dirkališča," pravi vzhajajoči zvezdnik elitnega razreda, ki je v letošnji sezoni stopil v zelo velike čevlje Caseyja Stonerja in se odlično znašel. Predvsem pa se ni ustrašil odgovornosti, ki mu jo je naložilo vodstvo ekipe. Prav nasprotno. Presegel je pričakovanja strokovnjakov in ne popušča. Ravno zaradi tega bi lahko po tako zahtevni preizkušnji, kot je italijanska, potegnili črto in ocenili njegovo pripravljenost.

"Tudi sam sem takšnega mnenja. Verjetno bom lahko tudi sam po tej dirki naredil tovrstne zaključke, čeprav so za mano šele štiri preizkušnje. Dejstvo je, da je oceno po dirkanju na eni najzahtevnejših stez vse veliko lažje," pravi Marquez, ki je trenutno drugi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Dež in Marquez?
Španski dirkač bo stezo najverjetneje preizkušal v mokrem stanju, saj od jutranjih ur močno dežuje, za nameček pa ni napoved nič boljša niti za petek, ko bodo na sporedu prosti treningi. "Zagotovo bo zelo zanimivo. S spremenljivim vremenom sem se srečal že v Le Mansu. Razumljivo je vse skupaj zelo drugače. Začetek je bil zelo težak, nadaljevanje pa dobro. Nihanja iz kroga v krog so prisotna, a to ni nič strašnega," je zaključil Španec, ki je hitro ostal ljubljenec dirkaških navdušencev.

pasica motoGP (VN Italije)
pasica motoGP (VN Italije) FOTO:

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ur_sk_a
30. 05. 2013 21.39
+10
Vso srečo mali! :) Bomo držali pesti.