MotoGP

Marquez pred dirko v Motegiju, kjer v kraljevem razredu še nima zmage: Izgubiti želimo čim manj točk

Motegi, 12. 10. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred dirkači razreda motoGP je petnajsta preizkušnja letošnje sezone. Najboljši motociklisti sveta se bodo za zmago pomerili na dirkališču Twin Ring Motegi, kjer bo na sporedu VN Japonske. V deželo vzhajajočega sonca prihaja kot vodilni v svetovnem prvenstvu Marc Marquez, ki na omenjenem dirkališču v kraljevem razredu še nima zmage, a lahko z ugodnim razpletom dirke že postane prvak.

Marc Marquez ima pred zaključkom sezone 52 točk prednost in je v odličnem položaju, da še tretjič postane svetovni prvak razreda motoGP.
Marc Marquez ima pred zaključkom sezone 52 točk prednost in je v odličnem položaju, da še tretjič postane svetovni prvak razreda motoGP. FOTO:
Svetovno motociklistično prvenstvo se z bliskovito hitrostjo bliža h koncu. Do konca sezone so namreč le še štiri dirke. Pred dirkači in moštvi razreda motoGP je sedaj serija treh azijskih dirk. Kot prva pa je na vrsti dirka za VN Japonske, ki bo potekala na dirkališču Twin Ring Motegi. V deželo vzhajajočega sonca, kot vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva prihaja Marc Marquez, ki si lahko že na omenjeni dirki ob idealnem razpletu zagotovi svoj tretji naslov v kraljevem razredu. Mladi Španec je v letošnji sezoni daleč najbolj konstanten dirkač in ima pred najbližjim zasledovalcem Valentinom Rossijem velikih 52 točk prednosti. Do konca sezone jih je na voljo sicer le še sto. A Marquez kljub temu opozarja, da na Japonskem še ne cilja na naslov prvaka, ampak želi zgolj izgubiti čim manj točk. V Motegiju 23-letnik namreč v elitnem motociklističnem razredu še nima zmage, a ima na prizorišče vseeno lepe spomine, saj je v sezoni 2014 prav na japonski preizkušnji osvojil svoj drugi naslov v razredu motoGP. 

"VN Japonske je zelo pomembna za nas. To je za moštvo Honda domača dirka in dirka, na katero imam zelo lepe spomine. Tukaj sem leta 2014 postal svetovni prvak. A hkrati je to dirka, ki je bila za nas vselej zelo zahtevna," je povedal Marquez, ki je bil na dosedanjih treh dirkah v Motegiju med elito dvakrat drugi, v lanski sezoni pa je bil četrti. Lani se je sicer zmage v dežju veselil njegov moštveni kolega Dani Pedrosa, družbo na stopničkah pa sta mu delala Rossi in kasnejši svetovni prvak Jorge Lorenzo. Ker je dirka v Motegiju vselej zelo nepredvidljiva, predvsem zaradi vremena, je vodilni dirkač letošnje sezone previden o svojih napovedih in ne razmišlja o zmagi. "Dirko v Aragoniji sem označil za tisto, na kateri sem napadel. Dirko v Motegiju pa sem označil za takšno, na kateri želim izgubiti čim manj točk. Kljub temu bomo poskušali doseči čimboljši rezultat, pripravljeni pa bomo tudi na vse možne scenarije in razplete, ter se poskušali temu primerno prilagoditi," je pred prvo dirko na azijskih tleh v letošnji sezoni povedal Marc Marquez.

Lansko dirko je krojilo vreme, zmage v dežju pa se je veselil Dani Pedrosa. Kako bo letos?
Lansko dirko je krojilo vreme, zmage v dežju pa se je veselil Dani Pedrosa. Kako bo letos? FOTO: AP

Marquez lahko sicer postane svetovni prvak, a mu morata pri tem izdatno 'pomagati' oba Yamahina dirkača. Sam mora doseči peto zmago v letošnji sezoni, ob tem pa mora devetkratni svetovni prvak Rossi dirko zaključiti na 15. mestu ali slabše, hkrati pa aktualni svetovni prvak Lorenzo ne sme dirke zaključiti med najboljšimi štirimi. Takšen razplet je zelo malo mogoč, toda v letošnji sezoni nam je elitni motociklistični razred postregel že s toliko presenečenji, da tudi te računice ne smemo prezreti. Nenazadnje smo v letošnji sezoni dobili že osem različnih zmagovalcev, morda pa nepredvidljiva japonska preizkušnja okrona še devetega različnega zmagovalca. Dogajanje iz Motegija bomo kljub zgodnjim jutranjim uram spremljali na naši spletni strani in v informativnih oddajah. V petek si boste lahko na VOYO ogledali druge proste treninge, v soboto in nedeljo pa, kot je že v navadi, kvalifikacije in dirko s prenosi tudi na Kanalu A.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (51)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nameuser
13. 10. 2016 13.26
+7
Fantje in dekleta idite raje na pir, ker to kaj se kregate tu ni niti na nivoju gostilniškega prepira... Kaj vas briga kdo za koga navija; realno tu se kregate zato, da pumpate SVOJ Ego na račun žaljenja en drugega. Kaj res nihče več ne gleda moto gp-ja zaradi vseh prehitevanj in akcije na dirkališču? Meni ne pomeni tolk kdo zmaga in kdo je drugi in kdo je zadnji dokler so dirke napete od začetka do konca... Je prvak Rossi, Marquez, Lorenzo... v končni fazi tut Lows... ne delam ne za yamaho, ne za hondo in ne za duccati tako da v končni fazi moj trr ni ne oškodovan in ne okoriščen ne glede na to kdo je prvak... zato se mi zdi ta gnev kdo bo koga bolj užalil še toliko bolj brezpredmeten
lorraine
12. 10. 2016 15.26
+0
Ima tudi najboljši motor. Yamaha Valentina Rossija nikakor ni na takšnem nivoju kot Honda Marqueza. Poleg vsega pa bo še previdno vozil in se šel matematiko.
Nightyfly
12. 10. 2016 16.15
+7
Pozdravljen-a . Tudi jaz mislim , da bo sel na sigurno kot vso letosnjo sezono . Taka je zapoved in Honda hoce naslov zaradi prodaje svojih izdelkov , ki je po konciu lanske sezona sla navzdol .
k53e
12. 10. 2016 16.44
-4
hahahahh Lorraine, kaj si ja nor kake budaleštine eni pišete. Kaj je Yamaha Rossija slabša praviš? PRIZNAJTE SI ŽE ENKRAT in vam bo veliko lažje, DA JE ROSSI ŽE 2 LETI NA NAJBOLJŠEM MOTOCIKLU, PA NI ZNAL IZKORISTITI IN NI DOBIL NASLOVA, sedaj se pa tudi Honda že nazaj prebuja, bo pa še slabše!! In če že tako gledamo, bi prej rekel da je Yamaha Lorenza slabša kot od Rossija, saj ne verjamem da imata letos enako podporo, saj Lorenzo gre k Ducatiju in verjamem da se jim gre da Rossi vsaj pred Lorenzom, drugače bi to pomenilo da so izpustili boljšega voznika in bodo naredili vse da bo Rossi letos zaključil vsaj na 2. mestu če je že zmaga oddana za Marqueza z slabšo Hondo. Zdej pa gremo Rouzeki naprej prbijat z vašimi teorijami, pa lipov čaj vam priporočam. ;)
k53e
12. 10. 2016 16.49
-7
Aja, sem pozabil omeniti da ima Lorenzo letos pri Yamahi na slabšem motorju (slabša podpora) vseeno zmago več kot samoklicani doktor? No pa tut nasploh ima vsa leta odkar sta skupaj na Yamahi na istemu materialu več zmag Lorenzo. :D ..pa daleč da bi navijal za Lorenza, ampak taka je statistika in ta nikoli ne laže. Ajde, pojejte se. 7 let, pa to. ;) :)
HAILWOODmike
12. 10. 2016 18.49
+12
A53ke....caluxa vprasaj, ce že sam nimas pojma o gepeju
BenBostrom
12. 10. 2016 18.53
-7
Bognedaj da je v nedeljo Marc ze prvak,ker potem bodo konca sezone zmagal na vseh ostalih dirkah
HAILWOODmike
12. 10. 2016 18.56
+11
Ta nož je lahko oster na obeh straneh....je pa zame markez favorit v valenciji.....ce bo upal prehitevat....ker lani ni v cc a 350 ovinkih ki jih ima tam dirka ni upal poizkusit niti enkrat!
HAILWOODmike
12. 10. 2016 18.57
+11
Pa v aus je tut mocan...sam letos je rossi bolj oster od pobalina!
HAILWOODmike
12. 10. 2016 18.58
+12
k53e
12. 10. 2016 19.10
-12
Hailwoodmike, nekega najstnika ki še motorja od blizu ni videl da sprašujem? Se zabavaš? Sicer pa vi Rouzeki ste zmeraj najbolj "pametni", zraven pa take nerealne kvasite, da kr glava boli.
Callux
12. 10. 2016 19.20
+17
Kako se šele jaz dobro zabavam, sploh ko prebiram tole.. k53e hvala ker si me pomladil, o vsem ostalem pa raje ne bom komentiral.. Rekel bom samo to, da si se zmotil, spet.. Ti raje pustim možnost, da me zabavaš dalje :D
k53e
12. 10. 2016 19.22
-14
ok, Callux sorry, nizko od mene. Sej si dober in veš veliko in le tako naprej, ampak vsega pa ne veš, oziroma veliko še ne veš in kaj me zadnje čase pri tebi moti je to da se veliko bolj obračaš k Rouzekom in jim pihaš na dušico.
Callux
12. 10. 2016 19.35
+18
Nikoli nisem rekel, da vse vem, to sem ponovil večkrat, kot je vredno prešteti.. Od prvega komentarja tu sem to redno omenjal, če bi trdil drugače bi se lagal... V bistvu se ne, ker vseeno poizkušam kolikor se le da hoditi po nevtralnem polju, kar pa je na žalost čedalje težje, še posebej tu na 24ur.. Če pa si tak občutek dobil zaradi tega, ker Valentina zaradi njegovih dosežkov zelo cenim, čeprav pri meni ni na prvem mestu, potem pa res ne vem kaj storiti.. Ker drugače bi lahko opazil, da podobno poizkušam za vsakega dirkača, še posebej če je dobro odpeljal, tudi za tvojega favorita, ki mi mimogrede ne gre na živce, niti najmanj če sem iskren.. Je pa vsaj lepo da si me končno uslišal in povedal, kaj je tvoj problem.. :D
NašDONALDO
12. 10. 2016 19.37
-15
saj si sam povedal, da ne maraš Marqueza, tako da od tu naprej verjetno ni potrebno posebej razpredat...
Callux
12. 10. 2016 19.42
+17
Ne, nisem rekel da ga ne maram, daleč od tega.. Le na živce mi gredo določeni njegovi navijači, ki verjamejo Repsolovi PR zgodbici.. Ki je laž, če smo iskreni.. Če bi poznali njegovo celotno zgodovino dirkanja, bi videli malenkost drugačno sliko, ki pa ne verjamem da bi vam bila všeč v celoti.. To je vse.. Pa da se razumemo, nisem rekel da ni talentiran.. Drugače ne bi bil svetovni prvak v MotoGP..
krnekilojz
12. 10. 2016 20.08
+9
Callux pusti jih, ker niso navijači svojega ampak hejterji tujega. Na živce jim gre Rossi, ker pri teh letih še vedno pere njihove favorite in kar noče v penzijo. Sedaj jim bo še najmanj 2 leti kravžljal živce in to jim gre v nos. Drugega v lanskem in trenutno drugega v letošnjem prvenstvu pošiljajo v penzijo in me zanima, kako to, da se Marc sam ne vozi v prvenstvu, ker če mora Rossi v penzijo morajo tudi vsi ostali, ker jih Rossi pere. To nikakor ne gre skupaj.
Callux
12. 10. 2016 20.16
+16
Saj se niti ne trudim preveč, ker vem da ne bom veliko spremenil.. Se mi je pa zdelo, da je počasi čas, da to omenim.. Tako da bo malo bolj zanimivo, pa malo za razmislek, če se kdo hoče malo bolj poglobiti v to zadevo hehe
krnekilojz
12. 10. 2016 20.21
+13
sej sm član na FB-ju in redni prebiralec tvojih postov :)
Callux
12. 10. 2016 20.23
+14
No to pa je lepo slišati hehe.. Sem pa dejansko zelo presenečen, ker ljudi je notri čedalje več.. Tega le nisem pričakoval :D
krnekilojz
12. 10. 2016 20.33
+10
krnekilojz
12. 10. 2016 20.33
+12
Callux
12. 10. 2016 20.37
+11
Že sedaj je precej večja, kot sem sploh upal da kdaj bo.. Vse skupaj je kar malo neverjetno ;)
NašDONALDO
12. 10. 2016 20.41
-13
Callux rekel si, da ti Marquez ni med bolj priljubljenimi dirkači ali nekaj takega. sicer je vseeno, ampak vseeno malo patetično, da se takole zvijaš kot kakšna jegulja namesto da bi odkrito rekel, da si za Rossija (ok si za nekega obskurnega 45, ampak ko pride do tistih,ki se borijo za zmage si za Rossija). pa nimam nič proti tebi, niti proti Rossiju, še proti jezdimirrju ne, vi le uživajte. prvak bo pa 93.
Callux
12. 10. 2016 20.52
+14
Imaš prav, ni med mojimi ljubšimi dirkači, a to ne pomeni da ga ne maram kot nekateri tu mislite.. Razlog zakaj je tako, pa sem tudi že povedal.. To pa je tudi vse kar ti namenim v odgovor, ostalo se niti ne bom potrudil komentirati, tvoje mnenje navsezadnje, je pa res da se ne strinjam popolnoma, ampak to je bilo pričakovano hehe.. Če pa bo Marc prvak, pa bom brez težav izrekel čestitko na njegov račun, tako kot je bilo do sedaj.. S tem nikoli nisem imel težav, zakaj bi jih imel sedaj? :D
NašDONALDO
12. 10. 2016 21.01
-14
ok , he he, kakorkoli. ni da Marca ne maraš, ampak druge maraš veliko bolj. in to se hočeš nočeš pozna pri tvojih komentarjih, pa če se tega zavedaš ali ne.
Callux
12. 10. 2016 21.04
+15
Če je to tvoj občutek, potem prav hehe.. Kot pravim, biti povsem objektiven ni lahka naloga, še posebej ne tukaj.. Tudi meni ne uspeva več tako dobro kot mi je, to pa priznam.. Več stvari izveš o različnih stvareh, bolj se tvoje lastno mnenje spreminja :)
BenBostrom
12. 10. 2016 22.27
-8
@Mike,...,hotel sem povedati da verjamem da če bi Marc uspel naslov osvojiti v Motegiju(kar osebno težko verjamem) bi potem do konca sezone neobremenjeno vozil na zmago.Drugače pa ja,ko se vračamo takole na lansko sezono,vsak po svoje gleda in če bi recimo se nekje dobili(govorim o ta pravih navijačih,ki spremljamo ta šport že dlje), da bi si lepo izmenjali mnenja brez blatenja tega ali onega dirkača.........da seveda PR služba ponuja oziroma dela na gledanosti,pa tudi ni topla voda in seveda si vsak po svoje razlaga,....,osebno pa si lastno mnenje ustvarjam tudi malce glede na izkušnje z "mopedom" in ko za trenutek pomislim kaj lahko naredim pri hitrostih recimo nad 160,potem lahko rečem,da vsaka še tako majhno površinska žaljivka bilokaterega navijača je totalni nespremenljiva in zato ne žalim nobenega dirkača,ravno nasprotno,vsi so "kapo dol"....je pa tudi res,vsak navija za svojega iz onega ali totega razloga.
dugi159
13. 10. 2016 09.57
-2
Ne vem od kje crpate ves ta znanje o kvaliteti rizevih narastkov. Zgleda vsi testirate gp motorje
bojc46
12. 10. 2016 14.56
+26
zgubiti čim manj točk...zgleda bosta tako pedrosa kot call pred njim...
k53e
12. 10. 2016 16.45
-9
HAILWOODmike
12. 10. 2016 18.58
+11
Ti 53...vprasaj calluxa...ce te kaj zanima o gepeju...pa ne ugibaj brez veze
dugi159
12. 10. 2016 21.21
-8
Ne vem zakaj ga niso ze marca vprasal kdo bo prvak
MaunelNeuer
12. 10. 2016 14.26
-19
gremo Marquez!!!!!!!!!!!!
Šimee
12. 10. 2016 15.37
-5
Itak. GO GOOO dirkaški velemojster, genij MM93!
hoilongmai
12. 10. 2016 13.31
-15
anketa za koga navijaš: Marc Marquez + ali Valentino Rossi -
NašDONALDO
12. 10. 2016 14.01
-22
upoštevaj da imajo nekateri moderatorji foruma (npr. jezdimirr) po 10 glasov, lahko tudi večkrat po 10.
NašDONALDO
12. 10. 2016 15.05
-14
eno veselje pa morate imet. jaz vam privoščim.
iga_biba
12. 10. 2016 17.58
-11
a zato imamo vsi, ki nismo privrženci vrja toliko minusov.
Mottodedi
12. 10. 2016 10.02
-17
Upa da bodo zadnje dirke zanimive po športni plati in ne zaradi intrig in nizkih udarcev!
motorist_mb
12. 10. 2016 09.28
-22
Naj že bo prvak da ne bojo eni še kuj sanjali...Ducati99man forza!
janezdollar
12. 10. 2016 08.22
+8
Če res drži, da se v športu vse plača in vse vrne...potem bi moral imeti mali hinavec kar nekaj peska za zobmi na zadnjih dirkah...
NašDONALDO
12. 10. 2016 11.14
-20
huda, grozna bolezen. upam da še ni umrl. janez drži se.
NašDONALDO
12. 10. 2016 12.15
-16
gcek
12. 10. 2016 12.29
+0
BenBostrom
12. 10. 2016 18.51
-10
Nekaj na temo vse se vraca in vse se placa je nekdo lani okusil....seveda veliko premilo kot si je zasluzil in ker se vse vraca bi bilo pravici zadosceno z 5-tim naslovom
simoncelli58
13. 10. 2016 16.03
+0
@janezdollar morda to leto ne, vendar naslednjo bi lahko bila še ena polomija kot sezona 2015 za Marca.
Mottodedi
16. 10. 2016 19.04