MotoGP

Marquez: Na vsaki dirki se naučim nekaj novega!

Jerez, 30. 04. 2013 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vzhajajoči zvezdnik svetovnega prvenstva motociklističnega razreda motoGP Marc Marquez (Honda) se zaveda, da je pred njim ena najtežjih dirk letošnje sezone, saj bo prvič kot predstavnik dirkaške elite nastopil pred domačimi gledalci.

Zmagovalec motociklistične preizkušnje razreda motoGP za veliko nagrado Amerik Marc Marquez je pred domačo dirko v Jerezu nekoliko na trnih. Če je bil v preteklosti pritisk predvsem na svetovnemu prvaku Jorgeju Lorenzu (Yamaha) in Daniju Pedrosi (Honda), bo od letos tudi na mladeniču Marquezu. Ne nazadnje je na uvodnih dveh preizkušnjah sezone dokazal, da se lahko enakovredno kosa z najboljšimi, po zmagi v Austinu pa ga mnogi že vidijo med najresnejšimi kandidati za naslov svetovnega prvaka.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: Reuters

"Dirkaškega konca tedna v Austinu ne bom nikoli pozabil, prav vsem pa bi se želel zahvaliti za podporo in čestitke. Zdaj smo se vrnili v Evropo in najpomembnejše je biti z obema nogama trdno na tleh. Pomembno je ostati osredotočen na dirkanje. Prav vsi dirkači na startno-ciljni črti so bolj izkušeni od mene. Treba bo garati za vsako točko. Veselim se nastopanja pred španskimi navijači, prvič bom dirkal ob njihovi podpori v razredu motoGP. Potrudili se bomo, da naredimo vse za vnovičen izjemen rezultat,“ je pred dirko v domačem Jerezu dejal svetovni prvak razreda moto2.

"Naš glavni cilj je, da se na vsaki dirki nekaj novega naučimo in poskušamo na kar največ preizkušnjah prečkati ciljno črto,“ je še dodal dirkač, ki je na obeh preizkušnjah letošnje sezone prehitel izkušenejšega moštvenega kolega Pedroso.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tajkun Pirc Musar
30. 04. 2013 23.07
-4
Upam, da se rossi kaj nauči od tebe Marc! Care!
Dejan Vovk
01. 05. 2013 00.03
+14
prezgodaj tolčeš prazno slamo. počakaj da žito dozori. res pa je, da je velik talent....
Klemenqwsqq
30. 04. 2013 16.43
+2
Če se ne polomi serijski svetovni prvak imo.