MotoGP

Marquez: Lepo bi bilo naslov proslaviti že v Maleziji

Motegi, 16. 10. 2012 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodilni v skupnem seštevku razreda moto2 Španec Marc Marquez se nadeja, da se bo že prihajajoči konec tedna okitil z naslovom svetovnega prvaka. Pred edinim tekmecem, rojakom Polom Espargarojem, ima velikih 53 točk prednosti pred zadnjimi tremi dirkami sezone.

Marc Marquez bo na prvi izmed treh dirk lovil naslov svetovnega prvaka v razredu moto2 na veliki nagradi Malezije. Prav na dirkališču v Sepangu je Španec v lanski sezoni zapravil vse možnosti, da postane svetovni prvak. Letos ima Marquez v skupnem seštevku 53 točk prednosti pred rojakom Polom Espargarojem.

Marq Marquez in pol Espargaro
Marq Marquez in pol Espargaro FOTO:
"Imamo 53 točk prednosti, vendar moramo ostati zbrani in ohraniti prednost, saj so do konca še tri dirke. Lahko smo prvaki ta konec tedna v Sepangu na veliki nagradi Malezije, vendar moramo že v petek potrditi dobro formo in jo držati vse do konca," je dejal Marquez, ki je na minuli dirki na startu storil napako, ko je svoj motocikel pustil v prostem teku. Kljub slabemu začetku je talentirani dirkač pometel s tekmeci in vknjižil osmo zmago v sezoni.
Se bo Marquez veselil naslova že na VN Malezije?
Se bo Marquez veselil naslova že na VN Malezije? FOTO: Reuters

"Nič ne bo narobe, če me bodo okronali za prvaka v Maleziji, Avstraliji ali Valencii, najbolj pomembno je, da si naslov privozimo čim prej, tem bolje." Marquezu naslov prvaka prinaša že vsaka uvrstitev pred Espargarojem na prihajajoči dirki za VN Malezije. Španski mladenič bo v naslednji sezoni prestopil v razred motoGP k moštvu Honde.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hiterkstrela
17. 10. 2012 22.25
eni o naslovu, drugi o sicu.....
Paklenik
17. 10. 2012 15.05
+0
Marquez bo že v nedeljo postal SP, enako velja za Cortesseja, Lorenzo bo pa počakal še do naslednjega tedna.
rko
17. 10. 2012 08.42
+5
bravo MARQUEZ, tako se govori! Še lepa prihodnost te čaka v Moto GP
hrc1
17. 10. 2012 11.12
+5
Pravi ŠAMPION ki se bori na vsaki dirki za 1.mesto ne glede koliko prednosti ima v točkovanju !!