MotoGP

Marquez: Čutim malce pritiska

Indianapolis, 16. 08. 2013 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkače razreda motoGP v nedeljo čaka dirka za VN Indianapolisa, mladi Španec Marc Marquez pa se z lepimi spomini vrača na dirkališče, kjer je dvakrat že zmagal v razredu moto2, zdaj pa ga čaka nastop v kraljevskem razredu.

Dirka za VN Indianapolisa je prva v t. i. "drugem polčasu" sezone, saj so dirkači že nastopili na osmih dirkah, čaka jih še ravno toliko preizkušenj. Marc Marquez je prvo zmago v letošnji sezoni zabeležil aprila na VN Amerik, kar očitno kaže, da mu ustreza ameriško okolje. "Rad imam ameriški stil, tudi v Laguni Seci sem se dobro počutil, tukaj v Indianapolisu sem zmagal dvakrat in to je dobra novica, saj se počutiš drugače. V Indianapolisu je ena najdaljših ravnin na tekmah v svetovnem prvenstvu in verjetno bomo dosegali hitrosti okrog 340 ali 350 kilometrov na uro," pravi mladi Španec, ki je tudi malce presenečen nad svojimi dobrimi rezultati: "Če sem iskren, tega pred sezono nisem pričakoval. Cilj je bil končati dirke in dobiti nekaj točk in potem napredovati v drugem delu sezone, potem pa napadati stopničke in kakšno zmago. Zdaj sem zmagal že trikrat, kar nisem pričakoval, ampak občutek je dober."

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: motoGP
Marquez je dvakrat že zmagal v Indianapolisu in to v konkurenci razreda moto2, zdaj se bo prvič na tem dirkališču preizkusil kot član kraljevskega razreda. A kot kaže, se zdaj ko je v vodstvu na lestvici točkovanja za naslov prvaka, vseeno pozna, da je na njegovih ramenih več pritiska. "Trenutno sem osredotočen tako kot v prvem delu sezone. Res je, da čutim malce pritiska, ker vodimo v skupnem seštevku, to je pritisk, ki je potreben, da dirkaš na vrhunski ravni." Španec si je vzel tudi teden dni počitnic po dirki za VN ZDA in premor pred nadaljevanjem sezone. "En teden sem se poskušal povsem odklopiti in si odpočiti, potem sem malo tekel, delal vaje, vozil motor in kolo ter podobne reči. To sem delal tudi pred sezono in rekel sem si, zakaj bi to spreminjal?" je v pogovoru za spletno stran motoGP povedal Marquez.
pasica motoGP (VN Indianapolisa)
pasica motoGP (VN Indianapolisa) FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ur_sk_a
16. 08. 2013 20.02
+4
Dirka naj kot zna in se nima ničesar za bat. Držim pesti.
Simon Štih
16. 08. 2013 18.44
+11
Je že res,da je Honda letos najboljši motor,ampak mali ima tudi ogromen talent in srce,če se ne bo poškodoval bo prvak.Pedrosa vozi isti motor in to že nekaj let pa ne more postati prvak,tko da ni vse od motorja odvisno :)
k53e
16. 08. 2013 22.59
+5
Točno to!...Marquez je rojeni zmagovalec in res neverjetni talent! :) ..kapo dol pred tem fantom, res! ;)
bogdajmir
16. 08. 2013 18.28
-1
marquez ima predober motor, letos nima konkurence
lioon
16. 08. 2013 18.58
-4
Dej ne nakladi. Tip je rookie! Pacienti eni ej.