MotoGP

Lorenzo lani v Nemčiji brez nastopa, letos želi na stopničke

Sachsenring, 12. 07. 2014 06.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji svetovni prvak razreda motoGP Jorge Lorenzo je zadovoljen z razpletom obeh petkovih prostih treningov in je optimističen pred kvalifikacijami in nedeljsko dirko. Španec želi z dobrim rezultatom "izbrisati" lansko dirko, ko ni nastopil zaradi padca in kasnejše operacije.

Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo FOTO: Reuters
Dirka za VN Nemčije je deveta dirka v letošnjem razporedu dirkačev razreda motoGP. Jorge Lorenzo je lahko zadovoljen po obeh petkovih prostih treningih razreda motoGP, na dirkališču Sachsenring je na prvem treningu zasedel drugo mesto, na drugem pa tretje, ko je zaostal za Marcom Marquezom in pa presenetljivo najhitrejšim z obeh treningov Aleixom Espargarojem. Lorenzo dobro ve, da potrebuje dober rezultat na dirki za večjo samozavest. Lani je španski dirkač izpustil nemško dirko zaradi operacije, tokrat verjame, da lahko pokaže gledalcem nekaj pravega dirkanja. "Po dirki v Assnu, ki je bila zame veliko razočaranje, saj smo vsi skupaj pričakovali veliko več, sem zdaj maksimalno osredotočen na nedeljsko dirko. Sachsenring ni eno mojih ljubših dirkališč, še posebej po lanski sezoni, ko sem padel in sem imel veliko težav. Po tem padcu sem moral še na eno operacijo in to je spremenilo celotno zadevo."

Pred lanskoletnim nesrečnim slučajem je Lorenzo kar štirikrat zapored zasedel drugo mesto na nemški dirki in tudi to je velik motiv zanj, čeprav je videti, da je njegov rojak Marquez skorajda nepremagljiv. "Ne glede na to, da je to sezona, kjer se ne počutim, da bi imel kaj sreče na kar nekaj področjih, se veselim izziva in poizkušal bom obrniti tok dogodkov. Motocikel dela dobro, imam podporo ekipe in sem optimističen kot običajno in ne bom se predal," pravi Lorenzo.

Pasica motoGP (VN Nemčije)
Pasica motoGP (VN Nemčije) FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
12. 07. 2014 21.42
-3
Če bo pribrenčal do stopničk bo lahko vesel!
Daisy4_9
12. 07. 2014 23.50
+2
mzurry
12. 07. 2014 10.24
+3
Gledam 3 trening in mi ni jasno kaj ima espargaro od tega da z supersoft niza najboljse case,tocno pa ve da na dirki s to gumo ne bo odpeljal....ducati in ostali pa iscejo najboljse nastavitve z gumo s katero bodo sli u dirko...sicer je pa za jutri 90% moznost dežja
horhelorenzo99
12. 07. 2014 10.03
+7
Želim ga videti na stopničkah. Ala Jorge, sej znaš!
horhelorenzo99
12. 07. 2014 10.01
+2
Želim ga videti na stopničkah. Ala Jorge, sej znaš!
erlapsus
12. 07. 2014 08.05
+4
...zanimiva nova onboard kamera na repu...