MotoGP

Lorenzo: S Stonerjevo vrnitvijo se ne obremenjujem

Motegi, 11. 10. 2012 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilni v skupnem seštevku razreda motoGP Španec Jorge Lorenzo štiri dirke pred koncem sezone že računa in razmišlja, kako bo zadržal 33 točk prednosti pred dirkačem Honde Danijem Pedroso. Točkovno igro pa bo še popestril povratnik po poškodbi Casey Stoner.

Vodilni v skupnem seštevku v razredu motoGP dirkač Yamahe Španec Jorge Lorenzo ima 33 točk prednosti pred rojakom Danijem Pedroso, do konca sezone pa so ostale samo še štiri dirke. Nova preizkušnja bo na Japonskem, kjer se bo v moštvo Honde vrnil aktualni svetovni prvak Avstralec Casey Stoner, ki bo še kako popestril bitko za naslov prvaka. "Na to ne vplivaš le sam," je odvrnil Lorenzo na vprašanje, ali bo ob vrnitvi Stonerja izgubil še dodatne točke. "Če bo Casey dovolj hiter in bo zmagal, potem sva lahko ob točke oba z Danijem. Nadzorujemo pa lahko, kako bomo odpeljali na Japonskem, in to bomo poskušali tudi na zadnjih treh dirkah sezone." Dirkač Yamahe je letos vse dirke končal na drugem ali prvem mestu, razen v Assniu, ko je vanj trčil Alvaro Bautista.

Jorge Lorenzo ima 33 točk prednosti pred Danijem Pedroso.
Jorge Lorenzo ima 33 točk prednosti pred Danijem Pedroso. FOTO: Damjan Žibert

"Te tri dirke, vključno z Japonsko, bodo zelo pomembne za prvenstvo. Naš cilj je, da se vedno borimo za najboljši startni položaj in za stopničke ali zmago. To je moj cilj in če bom imel priložnost za zmago, bom to izkoristil, sicer bom pa na zadnjih štirih dirkah sezone zadovoljen tudi s stopničkami,' je zaključil Lorenzo, ki je na Japonskem slavil zmago leta 2009, lani pa je moral priznati premoč prav letošnjemu konkurentu za naslov Pedrosi: "Običajno ekipi Yamahe tukaj ni tako preprosto, saj imamo nekaj težav pri pospeševanju, vendar je naša prednost dobro zaviranje in vožnja v ovinkih. Lani sem tu končal na drugem mestu za Danijem, letos smo bolj konkurenčni in se mu bomo poskušali še bolj približati."

Lorenzo bo v preostalih dirkah moral previdno nadzorovati svojo prednost.
Lorenzo bo v preostalih dirkah moral previdno nadzorovati svojo prednost. FOTO: Reuters


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
12. 10. 2012 13.42
-1
of the road
12. 10. 2012 09.40
-3
Dober pilot, pa nikakav samopromotor tale lizika. Opa, black mamba
motogp99
12. 10. 2012 13.21
+4
lizika gor lizika dol, za enkrat je odličen!!!!
Fineliner
12. 10. 2012 14.15
-3
je... ga black mamba, pajac, ki hoče biti Rossi po obnašanju, sam mu sploh ne paše, da se tak obnaša.
motogp99
12. 10. 2012 14.28
+4
in kaj vi gledaste kako vozi kdo motor, al gledaste kako se šemi in kaj ima na čeladi in tako dalje.....hahahah smešni ste.....in še dobro da si ti tle, da rečeš da mu paše al ne.....
osscar
12. 10. 2012 17.12
+4
Ja sam res Lorenzo se po moje ful sekira kaj si eni pajaci tle mislijo o njemu. Pač nima Murkovega talenta za samopromotorstvo, zna pa vozit motor. In to hudičevo dobro dirka, pa če vam je všeč ali ne in samo to šteje na dirkah oz. prvenstvu. Ker nagrade za najboljšo grafiko čelade tule ne podeljujejo.