MotoGP

Lorenzo, z novim krilcem, nad konkurenco

Misano, 12. 09. 2015 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Drugouvrščeni v skupnem seštevku svetovnega motociklističnega prvenstva razreda motoGP Jorge Lorenzo, bo skušal konkurenco v Misanu ’zlomiti’ s pomočjo novih krilc.

Svetovna motociklistična elita serije motoGP se mudi na dirkališču Marco Simoncelli v Misanu, kjer dirkaški navdušenci pričakujejo zmago Valentina Rossija. Po prvih dveh prostih treningih se ni uvrščal med najhitrejše. Na vrhu sta še naprej njegov moštveni tekmec Jorge Lorenzo in svetovni prvak Marc Marquez (Honda).

Se bo Lorenzo na dirko podal z motorjem, ki ima nameščena krilca?
Se bo Lorenzo na dirko podal z motorjem, ki ima nameščena krilca? FOTO: 24ur.com

Lorenzo je bil za las – 53 tisočink - hitrejši od Marqueza na drugem prostem treningu. Morda tudi zahvaljujoč ’krilcem’, ki so jih pri Yamahi namestili na njegov motor. "Ideja o krilcih je stara več kot 15 let. Leta 1999 so jih pri Yamahi uporabljali, ko so imeli v ekipi Carlosa Checo in Maxa Biaggija, ampak jih niso redno uporabljali. Zdaj so se odločili, da poizkusimo znova," je pred dirkaško soboto dejal Lorenzo.

"Če prinašajo prednost? Še vedno nismo prepričani. Bomo videli, ko pogledamo telemetrijo. Razlika ni velika, saj bi v nasprotnem primeru to občutili že od prvega kroga naprej. A v vsakem primeru je dobro že, če ti prinesejo krilca minimalno razliko v odnosu na konkurenco," je dodal Španec. Kako zelo hiter je, bo lahko dokazal že v sobotnih kvalifikacijah, ki jih bomo neposredno prenašali na Kanalu A in VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ginger 1
12. 09. 2015 15.53
-2
Na Yamaho so montirali Akrapovica...eden najboljsih Slovenskih industrijalcev...
BrezimenkoKajtebrigovic
12. 09. 2015 11.03
+1
Gremo Rossi BEAST MODE !!!
rossi321
12. 09. 2015 10.02
-7
Sem slišal, da bojo Rossijevi navijači komarje nosil v žaklih, tolk da đabe mu je tud prva štartna vrsta, če nebo konstante v dirki.
MesOjediPinGvin
12. 09. 2015 12.22
+3
Nismo taki primitvci, kot si misliš oziroma sklepaš po sebi. So pa tudi izjeme....