MotoGP

Lorenzo verjame v izenačen boj za zmago

Jerez, 04. 05. 2014 06.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V vlogi prvega favorita za četrto zaporedno zmago v letošnji sezoni je mladi Marc Marquez. Njegov rojak Jorge Lorenzo, nekdanji svetovni prvak, pa verjame, da se lahko z največjimi konkurenti lahko enakovredno bori za zmago na dirki za VN Španije.

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez izgleda nepremagljiv na uvodu sezone, saj je zabeležil tri zaporedne zmage in je v vlogi prvega favorita tudi na četrti dirki sezone, VN Španije v Jerezu. Marquez je to potrdil tudi v sobotnih kvalifikacijah, ko je dosegel najboljši čas in bo na današnji dirki startal iz najboljšega položaja, v prvi vrsti pa sta še njegova rojaka, Jorge Lorenzo in Dani Pedrosa.

Lorenzo je v kvalifikacijah zasedel drugo mesto, kar je dober obet pred današnjo preizkušnjo in dovolj velika doza optimizma, da se stvari popravljajo na boljše. "Želeli smo doseči najboljši čas kvalifikacij, vendar na našo nesrečo nisem dobro čutil zadnje pnevmatike. Zdelo se mi je, da je bolj spolzka, zato tudi nisem uspel izboljšati časa kroga. Vendar sem želel biti v prvi vrsti in to je najbolj pomembno. Na dirki želim dobro začeti in pomembno je, da se v uvodnih krogih držim čim bolj v ospredju. Dobro se počutim tako kot lani in to je zelo pomembno zame," pravi dirkač Yamahe, ki pričakuje še eno zanimivo dirko pred španskimi navijači v Jerezu.

Pasica VN Španije Jerez
Pasica VN Španije Jerez FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mzurry
04. 05. 2014 08.49
+1
Loenzo verrjame tudi v božička in velikonocnega zajcka
JAMES23
04. 05. 2014 09.57
+1
A ti pa ne?aja ti pa v dedka mraza pa vrjetn u miklavža.
mzurry
04. 05. 2014 10.24
-3