MotoGP

Lorenzo v Barceloni cilja na drugo zaporedno zmago

Barcelona, 12. 06. 2013 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalec zadnje dirke razreda motoGP v Mugellu in aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo v Barcelono odhaja dobro razpoložen. Na dirkališču v Montmelu želi vknjižiti drugo zaporedno zmago in še stopnjevati pritisk na Danija Pedroso.

Jorge Lorenzo je v Mugellu suvereno prišel do zmage.
Jorge Lorenzo je v Mugellu suvereno prišel do zmage. FOTO: Damjan Žibert
Jorge Lorenzo je v Mugellu vknjižil drugo zmago te sezone in se v skupnem seštevku Daniju Pedrosi približal na vsega 12 točk zaostanka. Zdaj želi aktualni svetovni prvak ponoviti Pedrosin uspeh iz Španije in Francije ter priti do druge zaporedne zmage. "Zadovoljen sem z odličnim rezultatom iz Mugella. Uspel nam je skoraj popoln konec tedna. Zmaga je lepa spodbuda zame in moštvo, zdaj pa odhajamo v Montmelo, na moje domače dirkališče. Nekateri deli steze nam ustrezajo, a zmeraj ostaja vprašanje, ali nam bodo šle na roko tudi razmere in temperature. Sem zelo optimističen in nadaljevali bomo z delom, ki smo ga začeli v Italiji. V primerjavi z Mugellom je dirkališče v Montmelu nekoliko počasnejše, a na srečo ni zavojev, ki jih je treba odpeljati v prvi prestavi in to nam bo zelo pomagalo. Ta steza nam ustreza. To moramo izkoristiti in poskušati ponoviti zmago. Zmaga bi bila zelo pomembna v boju za naslov svetovnega prvaka. Kar se mene tiče, bom dal vse od sebe, da mi to uspe," je pričakovanja za uradno spletno stran motogp.com strnil Lorenzo, ki je na VN Katalonije v elitnem razredu doslej slavil dvakrat.

Svojega favorita za zmago na VN Katalonije lahko napoveste v nagradi igri in si z nekoliko sreče priigrate še eno izmed privlačnih nagrad. Zamujene dirke si lahko ogledate na VOYO.

Pasica motoGP VN Katalonije
Pasica motoGP VN Katalonije FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

španjolskasupast4r
12. 06. 2013 12.05
+1
Jorge zmaga,rosi drug,mark pa upejmo da bolš kot lani sloner
mikeTHEbike
12. 06. 2013 12.45
-3
lioon
12. 06. 2013 14.55
+0
Jorge je en izmed najbolj dolgočasnih dirkačev :) Prej k se boš sprjaznu, prej boš nehu Stonerja omenjat :))
Kosmatinc
12. 06. 2013 21.07
+4
Mejdunej sej sedaj pa zadnji čas da Rozika enkrat premaga Lorenza haha
španjolskasupast4r
13. 06. 2013 09.50
+0
lioone,če ti je dolgocajtn pa pejd ribe lovt...go go sloner fishing go go