MotoGP

Lorenzo upa na boljši naslednji prosti trening

Laguna Seca, 28. 07. 2012 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski motociklistični šampion Jorge Lorenzo (Yamaha) se zaveda, da bo brez izboljšav težko držal priključek z najhitrejšim s prvih prostih treningov, Danijem Pedroso (Hondo).

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega motociklističnega prvenstva razreda motoGP Jorge Lorenzo (Yamaha) je zadovoljen s časi na prvih prostih treningih, ko je zaostal le za najhitrejšim Danijem Pedroso (Honda). Na jutranjem treningu je zaostal za 74 tisočink, na popoldanskem 334 tisočink. "Preizkusili smo tršo različico gum, ki pa ni delovala tako dobro kot mehkejša. Danes bomo mehkejše gume preizkusili še enkrat, nastavili motor tako, kot bo verjetno nastavljen za samo dirko. Upam, da bo občutek boljši, da bom čas kroga še nekoliko hitrejši kot na prvem in drugem treningu,“ je po prvih prostih treningih povedal Španec in dodal: "Zadnjih deset minut smo preizkusili povsem drugačne nastavitve, ampak izboljšanja časa ni bilo, izgubili smo nekaj dragocenega časa, zato upam, da bo vse skupaj veliko bolje na naslednjih prostih treningih.“

Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo FOTO: Reuters

Menedžer moštva Wilco Zeelenberg je prepričan, da bo svetovni prvak iz leta 2010 dokazal, da je ta hip najhitrejši v karavani. "Prvi dan je bil zelo dober, časi zelo izenačeni. Dani je ta hip nekoliko hitrejši, ampak imamo dober ritem, preizkusili smo nekatere nove nastavitve, ampak menim, da bo veliko odvisno od izbire gum. Izboljšati moramo ritem, ostati vsaj tako hitri kot v petek in mislim, da bo korak naprej viden,“ je dodal Nizozemec. Lorenzo ima v skupnem seštevku 19 točk naskoka pred drugouvrščenim Pedroso, oba pa sta se v Laguni Seci že veselila zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.