MotoGP

Lorenzo: Samo Yamaha, ampak ne hitim …

Barcelona, 04. 06. 2012 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalec motociklistične preizkušnje razreda motoGP za Veliko nagrado Katalonije Jorge Lorenzo ne hiti s sklenitvijo pogodbe za prihodnjo sezono. Po koncu letošnje se mu namreč izteče dogovor z Yamaho.

Španski motociklistični as Jorge Lorenzo (Yamaha) je zmagal na preizkušnji za Veliko nagrado Katalonije in se le še utrdil v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, dirkaču z Mallorce pa po koncu letošnje sezone poteče pogodba z Yamaho. Glede na aktualne rezultate je ta hip najbolj vroča 'roba' v karavani, vprašanje pa je, ali bo – ob takšnem motorju, kot ga ima letos v odnosu na konkurenco – sploh razmišljal o kakšni selitvi. Znano je sicer, da so pri japonskem moštvu izgubili kar nekaj velikih pokroviteljev, a z njegovo izjemno sezono se utegne pojaviti kakšen nov oz. vrniti kdo izmed starih.

Bosta Jorge Lorenzo in Ramon Forcada sodelovala tudi v prihodnji sezoni?
Bosta Jorge Lorenzo in Ramon Forcada sodelovala tudi v prihodnji sezoni? FOTO: Reuters

"Ta hip imam le eno ponudbo, in sicer Yamahino. Po petih dirkah sezone se mi s sprejemanjem odločitve o tem, kje bom dirkal v prihodnje, ne mudi,“ je dan po dirki dejal dirkač z Mallorce, ki se ne obremenjuje s tem, da ga mnogi povezujejo s selitvijo k Hondi, kjer bo po koncu sezone nastala praznina ob odhodu Caseyja Stonerja v motociklistični pokoj. "Z mojega vidika je Lorenzo najbolj primeren kandidat, da me zamenja pri Hondi. Gre za dirkača s konstantno dobrimi rezultati,“ je na to temo povedal Avstralec.

Hladni Lorenzo pa je še enkrat poudaril, da ta hip o tem ne želi razmišljati, ampak želi ostati osredotočen na dogajanje na stezi: "Miren sem. Vse bo odvisno od dogajanja na stezi. Poudarjam – ne razmišljam o prihodnosti, ampak o letošnji sezoni.“

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hiterkstrela
05. 06. 2012 14.04
+1
€€€€€€€€€€€€€ u pitanju???? nič drugega, haha, se pa nismo budalle
JEZNI_JAGER
05. 06. 2012 10.55
-1
Joj, kako mi je antipatičen ta Lorenzo...
Omen3
04. 06. 2012 12.37
+7
Lorenzo je trenutno res prva izbira Yamahe in Honde...na roke mu gre tudi odhod Stonerja.....tudi na račun tega si sigurno lahko obeta povišanje plače.....pa kjerkoli bo že vozil.... Kar se Rossija tiče,mu verjetno bolj ustreza Yamaha,čeprav bi mu bilo (v primeru,da Ducati ne napreduje v Laguna Seci) bolje v prihodnosti tako na Hondi,kot Yamahi...... Za Lorenza ne vidim veliko možnosti,da gre k Hondi (čeprav se bodo tam zelo trudili).... Yamaha (z Lorenzom) je trenutno boljša,kot Honda......Lorenzo verjetno ne bo nepotrebno tvegal,da za več denarja mogoče dobi manj materiala.... Vprašanje je samo,kje bo končal Spies,če ne izboljša svojih rezultatov.... Če Lorenzo ostane pri Yamahi,bo Spesa po vsej verjetnosti zamenjal Dovi (tovarniške zmage tudi štejejo)......Rossi pa lahko gre h Crutchlowu in dobi tovarniško podporo (kot je omenil lorenzo99). Dejstvo je,da je Rossi medijsko in za sponzorje še vedno zanimiv........in v teh "težkih finančnih časih" se verjetno nobeden ne bo branil sponzorskega denarja Rossija....zaradi tega se zna pozabiti marsikatera zamera iz preteklosti... Marquez pa res zna dobiti (kot Simoncelli),poltovarniško ekipo z tovarniško podporo......da bi spremenili pravila za novince samo za njega,bi bila malce prehuda....celo za Marqueza.ki ima veliko podpore.... Na žalost pa ne vidim prihodnosti CRT motorjev,ki nimajo kaj delati skupaj z MotoGP motorji...razlike so prevelike.A ker je premalo tovarniških moštev,jih bodo še kar naprej "rinili" zraven.....
erlapsus
04. 06. 2012 10.52
+9
...zdaj so pogovori v teku...jasno je ,da si HRC želi LOR in bo naredila vse ,da ga pihne Yamahi...če ostane v Yamahi bo Yamaha najverjetnejši prvak...to HRC ne diši...LOR si lahko tudi privošči,da malo zavlačuje,ker se zaveda,da je prva domina....ampak ne preveč...tukaj je druga domina ROS...ta čaka na Laguno Seco,ko dobi dokončen Ducati z novim ,motorjem...če ta ne bo konkurenčen,bo menjal ekipo...pri tem mu bo pomagala tudi Dorna...kateri je v interesu,da dobi konkurenčen motor...ROS v HRC je malo verjetno...ko bosta LOR in ROS imela pogodbo...potem bodo prišle na vrsto ostale domine.Jaz vidim LOR-PED v HRC...,ROS-DOV v Yamahi,...CRU-HAY Ducati...,MAR pa privatna Honda s popolno podporo HRC...
lorenzo99
04. 06. 2012 11.39
podobno mislim, razen bi ROS-CRU na Yamahu, in DOV-HAY Ducati.....sicer pa žalostno bi blo da bi Rossi nazaj pršu h Yamahi, po vseh cerimonjah ki je imela Yamaha z njim.....ne vem no, se pustimo presenetiti.....sigurno pa da Yamaha ne bo tako lahko spustila Lorenzota iz rok!
sonellion
04. 06. 2012 17.37
+2
Rossi nima več podpore pri tovarniški hondi in yamahi tako da dvomim da bo kaj iz tega... Tudi tech3 yamaha ni slaba če sem prav opazil je celo hitrejša od tovarniške, tu je ena možnost Rossi bo ducatija poštimal to je 100% ampak jaz ga že vidim v superbike :)
Alcomp76
05. 06. 2012 05.57
+0
Rossi je blagovna znamka, kar Lorenzo ne bo nikoli, pa lahko zmaga še stokrat.
duce749
07. 06. 2012 00.32
+1