MotoGP

Lorenzo: Razlike so majhne!

Barcelona, 02. 06. 2012 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski motociklistični as Jorge Lorenzo (Yamaha) ni razočaran po drugem času kvalifikacij pred dirko za VN Katalonije. Želje so bile sicer povezane z najboljšim startnim položajem, a pri doseganju prvega hitrega kroga je skoraj padel.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda motoGP Jorge Lorenzo (Yamaha) bo nedeljsko dirko za VN Katalonije začel z drugega startnega položaja. Na dirkališču v Montmelu se je v kvalifikacijah počutil zelo domače, tako da se pred dirko upravičeno nadeja nove vrhunske uvrstitve. "Zelo pomembno je bilo kvalifikacije končati v prvi startni vrsti, saj smo vsi privijali svoje motocikle do roba zmogljivosti. Razlike med najboljšimi so majhne, ampak menim, da sem odpeljal nekaj zelo dobrih krogov, zaradi česar sem lahko pred dirko upravičeno optimističen. Skoraj bi padel v prvem hitrem krogu, zato je drugi čas kvalifikacij še posebej veliko vreden,“ po kvalifikacijah razmišlja Lorenzo.

Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo FOTO: Reuters

"Še naprej imamo nekaj težav s prednjim kolesom, na posameznih ovinkih nas odnaša, ampak je vseeno občutek na domači stezi zelo dober. Želeli smo si najboljšega startnega položaja, ampak smo zadovoljni z doseženim,“ je še dodal Španec, ki se je letos, podobno kot njegov največji konkurent v bitki za naslov svetovnega prvaka Casey Stoner, do Montmela dvakrat veselil zmage.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KennyJR
02. 06. 2012 21.12
-3
"Še naprej imamo nekaj težav s prednjim kolesom, na posameznih ovinkih nas odnaša..." če bi tole rekel stoner bi bil že jokica in nevem kaj še vse....
DonMiltonFriedman
02. 06. 2012 23.11
+3
Če če če, če bi teb zastel mozak, bi bil tut mal bolj inteligenten
nnee
03. 06. 2012 02.04
+3
lorenzo pove realno situacijo, tudi ko zgubi kdaj reče da pač ni bil dovolj hiter, stoner ima vedno nov izgovor.. in iz druge al tretje stopničke se sklicuje na slabost, bolečine v roki, gume, buha v čelado..