MotoGP

Lorenzo: Prednost Ducatija v Spielbergu je gromozanska

Spielberg, 20. 07. 2016 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dirkači razreda motoGP se po deveti dirki letošnje sezone in pred poletnim premorom te dni mudijo še v Spielbergu, kjer so na sporedu medsezonska testiranja. Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo je hitro ugotovil, da ima moštvo Ducati na dirkališču, kjer bo na sporedu naslednja dirka prvenstva, veliko prednost pred konkurenco.

Jorge Lorenzo je presenečen nad hitrostjo Ducatija na Red Bull Ringu.
Jorge Lorenzo je presenečen nad hitrostjo Ducatija na Red Bull Ringu. FOTO: Reuters

Motociklistična karavana razreda motoGP je pred poletnim premorom zbrana v Spielbergu. Moštva so zbrana na slovitem Red Bull Ringu, kjer po polovici sezone opravljajo zadnja medsezonska testiranja pred nadaljevanjem naporne sezone. Dirkači in moštva te dni prvič spoznavajo dirkališče, kjer bo 14. avgusta na sporedu dirka za VN Avstrije. Prvi dan testiranj, na katerem ni tovarniškega moštva Honda in poltovarniškega moštva Tech 3, so na vrhu končali dirkači moštva Ducati, ki so postavili kar osem od desetih najhitrejših časov. Da kratek krog s hitrimi ravninami ustreza italijanskemu moštvu in njihovim dirkačem priznava tudi aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo. Španec je celo priznal, da je morda to celo dirkališče, ki moštvu iz Bologne ustreza najbolj iz med vseh na koledarju motociklističnega svetovnega prvenstva.

"Kar težko je sprejeti, da so Ducatiji tako hitri. Očitno je, da imajo na tem specifičnem dirkališču veliko prednost pred ostalo konkurenco. Še posebej so v veliki prednosti pri zaviranju, pospeševanju in pri doseganju visokih končnih hitrosti. Tukaj lahko izkoristijo vso moč njihovega pogonskega agregata in razlika do ostalih moštev je gromozanska. Suzuki in Honda nista toliko pred nami, Ducatiji so pa vsi izjemno hitri. Nismo pričakovali, da bo razlika v časih tako velika. Nič ni nemogoče, ampak če se bomo čez slab mesec želeli tukaj boriti za zmago, moramo postoriti še veliko. Očitno je to proga, ki med vsemi na koledarju, najbolj ustreza moštvu Ducati," je dejal Majorčan, ki se na zadnjih dveh dirkah v svetovnem prvenstvu ni izkazal in se bo
po poletnem premoru poskušal vrniti v veliko boljši formi. Je pa dobra pripravljenost Ducatija v Avstriji verjetno tudi dober obet za Lorenza. Svetovni prvak se namreč po letošnji sezoni seli prav k rdečim iz Bologne in bo najbrž upal, da bodo tudi ob njegovem prihodu tako hitri tudi na drugih dirkališčih in mu s tem pripravili motocikel, s katerim se bo lahko boril za naslov svetovnega prvaka.

Dirkači in moštva bodo po končanih testiranjih v Avstriji odšli na zaslužen poletni premor, kjer si bodo na novo napolnili baterije in se pripravili na drugo polovico sezone. Ta se z 10. dirko nadaljuje 14. avgusta prav na Red Bull Ringu v Spielbergu. Celotno dogajanje bomo seveda spremljali v naših informativnih oddajah, kot tudi na naši spletni strani. Proste treninge, kvalifikacije, ogrevanja, dirko in še več vsebin, si boste pa seveda lahko ogledali tudi v neposrednih prenosih na Kanalu A in VOYO.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mojster123
21. 07. 2016 11.21
-6
vemo kdo je Marc Marquez, to je tisti fant, ki zmaga tudi kadar nima najboljšega motorja za določeno stezo.
Trainhard
20. 07. 2016 18.04
-12
a kdo kaj ve kako je s testiranjem v brnu (moto2)? Mislim, da ga je bilo prav tako danes konec.