MotoGP

Lorenzo pred začetkom testiranj: Prepričan sem, da na Ducatiju ne bom pogorel

Sepang, 27. 01. 2017 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zimskega počitka je za dirkače in moštva, ki bodo v letošnji sezoni tekmovala v najmočnejšem motociklističnem prvenstvu, konec. Nekateri dirkači in moštva so že prispeli v Sepang, kjer bodo med 30.januarjem in 1. februarjem na sporedu prva uradna testiranja. Vsi pogledi so še naprej usmerjeni v garažo moštva Ducati, za katere bo odslej nastopal petkratni svetovni prvak Jorge Lorenzo.

Jorge Lorenzo že komaj čaka, da se znova usede na Ducatijev motocikel.
Jorge Lorenzo že komaj čaka, da se znova usede na Ducatijev motocikel. FOTO: motoGP

Misli dirkačev in moštev razreda motoGP so že usmerjene v prihajajoča uradna testiranja, ki bodo na sporedu v Maleziji na dirkališču v Sepangu. To bodo tudi prva uradna testiranja pred začetkom sezone 2017, čeprav je veliko število moštev v Azijo prispelo nekaj dni prej, kjer so opravili še zasebna testiranja. Čeprav jim vreme ni bilo najbolj naklonjeno, saj so jim velike težave povzročale nevihte, ki so na hitro namočile stezo, ki se potem ni posušila še več ur. Nad to težavo, da se na novo preplasteno dirkališče ne suši dovolj hitro, se je pritoževalo veliko število vodilnih mož nekaterih moštev."V takšnih razmerah, kakršnim smo priča te dni, nima smisla prepotovati več tisoč kilometrov in opravljati testiranja v Maleziji. Da testiramo z gumami za mokro stezo na vlažni stezi je povsem neuporabno za razvoj. Bolje bi bilo, da bi testirali kje drugje," je o stanju na stezi med zasebnimi testiranji spregovoril šef moštva Ducati Gigi Dall'Igna. Zaradi te težave so tudi pod resnim vprašanjem prva uradna testiranja pred novo sezono, katerega se bodo udeležila vsa moštva in dirkači, ki bodo v prihajajoči sezoni nastopali v svetovnem prvenstvu razreda motoGP.

V Malezijo je nekaj dni pred začetkom testiranj pripotoval tudi novi član Ducatija Jorge Lorenzo, ki že komaj čaka, da se znova usede na Desmosedici GP17 in ga preizkusi. Španec je 'rdečo raketo' testiral zgolj po koncu lanske sezone, ko so bila v Valencii na sporedu zadnja testiranja leta 2016. Petkratni svetovni prvak je sicer prepričan, da bo tudi v prihajajoči sezoni Ducati konkurenčen moštvoma Honde in Yamahe, četudi so prepovedali uporabo aerodinamičnih krilc, s katerimi je v minuli sezoni Ducati veliko pridobil na vodljivosti motocikla predvsem v zavojih "Popolnega motocikla ni, ne obstaja, nikoli ni obstajal in nikoli ne bo, vse je del neskončne evolucije. Ducati ima najmočnejši pogonski agregat v karavani razreda motoGP. Pred prvimi testiranji sem imel nekaj dvomov. Pričakoval sem, da bo motocikel bolj poskočen, a sem ugotovil, da je kljub vsemu zelo stabilen. Stabilen je pri pospeševanju, v hitrih zavojih in na zaviranju. Seveda je še veliko področji, na katerih moramo narediti napredek," je o novem moštvu in motociklu spregovoril trikratni svetovni prvak razreda motoGP Lorenzo. Majorčan bo sicer z rdečim motociklom poskušal postati šele drugi svetovni prvak. Do sedaj je edini naslov bolonjskemu moštvu leta 2007 privozil Casey Stoner, ki se lahko pohvali, da je edini dirkač, ki je bil prvak z Ducatijem in še z drugim proizvajalcem. Avstralec je namreč naslov osvojil še s Hondo. Za Lorenza pa bo velika motivacija tudi, da na Ducatiju izboljša izide velikega rivala Valentina Rossija, kateremu z italijanskim motociklom v dveh sezonah ni uspelo doseči zmage. Najboljši izid dirkaškega doktorja je bilo drugo mesto. "Prepričan sem, da na Ducatiju ne bom pogorel. Vem, da bom prej ali slej konkurenčen in sposoben zmagovati dirke. Toda zmaga ne sme postati obsedenost, saj če ne pride hitro, se lahko s takšno miselnostjo izgubiš v povprečju. Moramo se osredotočiti, da sestavimo najboljši paket in nato bomo lahko dosegali zmage," je pred začetkom testiranj v Sepangu še povedal Lorenzo. Celotno dogajanje iz Sepanga bomo seveda spremljali v naših informativnih oddajah in na naši spletni strani, tako da boste o Lorenzovih občutkih na Ducatiju in o ostalih dirkačih pravočasno obveščeni.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

španjolskasupast4r
27. 01. 2017 21.50
+3
bomo mi pravčasno obaveščeni ja,sam ne od vas ,k ste 100let za kačam.Preveč dukati napihuujejo,na dirki pa bo spet jok
lioon
28. 01. 2017 14.35
+6
Kdo napihuje Ducati? Ducati je material za naslov. Je bil že lani oz odkar je Gigi naredil prepih. Lorenzo je s temi besedami mislil zgolj to, da se ne bo vozil na 15. mestu in 1,5 - 2s+ za ostalimi.
MaunelNeuer
27. 01. 2017 19.27
-3
proti noremu rojaku bo težka dragi Lorenzo
slos
27. 01. 2017 19.27
+7
Ducati je in bo Ducati. Status. Edini, ki se po tehnologiji lahko danes kosa z Japonci. 10 let pred Bavarci, ki nimajo niti moto ekipe, kaj šele kak naslov v moto športu. Držim pesti za Ducati z 99 in upam, da bom še kdaj videl Ducati 27.
SENNA1
27. 01. 2017 19.47
+6
maukl
28. 01. 2017 18.50
+1