MotoGP

Lorenzo po najslabšem rezultatu v karieri: 'Takoj je bilo jasno, da se ne bomo borili za visoka mesta'

Sachsenring, 19. 07. 2016 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dirkači v motociklističnem razredu motoGP so na Sachsenringu odpeljali še deveto dirko v letošnji sezoni in so točno na polovici izjemno razburljivega svetovnega prvenstva. Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo je zagotovo eden tistih dirkačev, ki bo želel dirko za VN Nemčije čim prej pozabiti. Španec je namreč dirko končal na 15. mestu, kar je njegova najslabša uvrstitev, odkar od leta 2008 nastopa v kraljevem razredu.

Jorge Lorenzo je na dirkaški konec tedna v Nemčiji zabeležil kar tri padce.
Jorge Lorenzo je na dirkaški konec tedna v Nemčiji zabeležil kar tri padce. FOTO: Twitter
Po polovici motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP je brez pomislekov najbolj zadovoljen dirkač Marc Marquez. Mladi Španec je namreč na prvih devetih dirkah letošnje sezone daleč najbolj konstanten dirkač in ima na svojem računu že 170 točk. Za nameček je na zadnjih dveh dirkah v Assnu in na Sachsenringu izkoristil težave Valentina Rossija in Jorgeja Lorenza, ter svojo prednost v točkovanju občutno povečal. Katalonec ima pred aktualnim svetovnim prvakom Lorenzom že ogromnih 48 točk naskoka, pred devetkratnim svetovnim prvakom Rossijem pa še dodatnih enajst.

Iz med omenjenih dirkačev moštva Yamaha je imel na nedeljski dirki na Sachsenringu občutno večje težave svetovni prvak Lorenzo, ki se celoten konec tedna ni uspel spoprijateljiti z zahtevnimi razmerami na dirkališču. Slabo formo je nato le še potrdil, ko je dirko spremenljivih vremenskih razmer končal na 15. mesto, kar je Špančeva najslabša uvrstitev v kraljevem razredu, od kar nastopa v njem. Majorčan bo sedaj skoraj enomesečni premor pred naslednjo dirko izkoristil, da si nabere novih moči in za analizo, kaj je v zaključku prvega dela sezone šlo narobe. To bo vsekakor potreboval, če še želi upati na ubranitev naslova svetovnega prvaka. Dirkač Yamahe je sicer že pred dirko vedel, da zaradi vseh težav, ki jih je imel na prostih treningih in kvalifikacijah, med drugim je zabeležil kar tri padce, da na VN Nemčije ne bo konkurenčen in da se ne bo boril za najvišja mesta.

Po prvi polovici sezone Lorenzo zagotovo nima veliko razlogov za veselje. Zaenkrat mu branjenje naslova ne gre najbolj od rok.
Po prvi polovici sezone Lorenzo zagotovo nima veliko razlogov za veselje. Zaenkrat mu branjenje naslova ne gre najbolj od rok. FOTO: Reuters

"Po jutranjem ogrevanju mi je bilo takoj jasno, da se na dirki ne bom uspel boriti z najboljšimi dirkači. Edina pozitivna stvar celotne zgodbe, je to, da sem bil med dirko nekoliko hitrejši, kot med ogrevanjem. Ko se je pričela steza sušiti sem začel veliko izgubljati. Preprosto se nisem počutil varno na motociklu in nisem imel zaupanja v sprednjo gumo. Tudi pri zaviranju in v zavojih nisem našel pravih občutkov. Nato so mi ukazali, naj pridem na menjavo motocikla. Mogoče smo predolgo čakali z našo strategijo. Morda je tudi to vplivalo na moj končni rezultat," je po dirki v vzhodni Nemčiji povedal 29-letni Lorenzo. Španec je sicer v letošnji sezoni slavil na treh dirkah, nazadnje 22. maja na VN Italije v Mugellu.

Kot rečeno, je pred Špancem in ostalimi dirkači v elitnem motociklističnem razredu poletni premor. Naslednji dirka bo na sporedu 14. avgusta, ko se bodo dirkači prvič pomerili na zmago na VN Avstrije v Spielbergu. Celoten dirkaški vikend bomo, kot vselej, spremljali v naših informativnih oddajah, na naši spletni strani in seveda z neposrednimi prenosi na Kanalu A in VOYO.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

5TIG
19. 07. 2016 20.21
+6
Lorenzo pogumno ,sej bo. Na Ducatiju naslednje leto pa veliko sreče in uspeha. Resno.
Callux
19. 07. 2016 18.30
-3
Off topic: Današnji rezultati testa so: 1. Dovi, 2. Iannone, 3. Redding, 4. Stoner, 5. Vinales, 6. Barbera, 7. Laverty, 8. Petrucci, 9. Rossi, 10. Espargaro, 11. Hernandez, 12. Lorenzo, 13. Miller, 14. Crutchlow, 15. Baz, 16. Kallio, 17. Rabat in 18. Luthi.. V Avstriji je prisotna tudi Aprilia, ki je danes testirala s Di Megliom in Lowesom, a so se odločili proti uporabi transponderja..
dinamitek
19. 07. 2016 16.43
-15
kaj bomo, raj reč BOM, revše k se bojiš dežka, sej moj pilot Rosi je zahinavu na dirki k ni poslušn
fihner
19. 07. 2016 17.46
+5
xxman.y
19. 07. 2016 19.54
-3
Sam res...Tukej pametuje, v resnic gre pa z avtobusom na šiht kadar dež pada.
rr3
19. 07. 2016 21.23
+6
xxman s tako b...to primerjavo močno vrjamem da se ti v dežju usedeš na poganjalcka in z dudo v papi furaš okol mize v dnevni.