MotoGP

Lorenzo optimističen pred nadaljevanjem: Postajam vse boljši, Dovizioso dodaja: To je najboljši Ducati zadnjih let

Bologna, 17. 05. 2017 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Motociklistično svetovno prvenstvo razreda motoGP se nadaljuje prihahajoči konec tedna, ko bo na kultnem dirkališču v Le Mansu na sporedu VN Francije. Od druge evropske dirke pričakujejo veliko tudi v moštvu Ducatija. Jorge Lorenzo je na zadnji dirki v Jerezu presenetil vse in na koncu osvojil tretje mesto. Sedaj Majorčan poudarja, da se še izboljšuje in da vrhunski rezultati šele prihajajo.

Jorge Lorenzo je bil s tretjim mestom v Jerezu zelo navdušen. Dejal je celo, da mu to tretje mesto pomeni več, kot vse zmage na Yamahi. Pa je mislil resno?
Jorge Lorenzo je bil s tretjim mestom v Jerezu zelo navdušen. Dejal je celo, da mu to tretje mesto pomeni več, kot vse zmage na Yamahi. Pa je mislil resno? FOTO: motoGP
Pred najboljšimi dirkači sveta, ki tekmujejo v razredu motoGP je peta letošnja dirka. Tokrat se bodo za točke svetovnega prvenstva pomerili na kultnem dirkališču v Le Mansu, kjer bo na sporedu dirka za VN Francije. Na drugo evropsko preizkušnjo kot vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva prihaja Valentino Rossi, ki ima zgolj dve točki prednosti pred moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom. Če je bila dirka v Jerezu izjemno slaba za moštvo Movistar Yamahe, pa ravno nasprotno trdijo iz italijanskega Ducatija. Rdeči iz Bologne so se po zaslugi Jorgeja Lorenza iz južne Španije vrnili s stopničkami, saj je Majorčan osvojil tretje mesto. Petkratni svetovni prvak, ki je pred sezono zapustil prav Yamaho in se preselil k Ducatiju je po slabem začetku sezone (9. in 11. mesto, ter odstop), dokazal, da se lahko tudi na novem motociklu bori za najvišja mesta. Čeprav se zaveda, da še niso povsem pripravljeni, da bi se borili za vrh, pa je Lorenzo pred peto dirko vseeno zelo optimističen v svojih napovedih. 
Pred nami je že peti dirkaški konec tedna v letošnji sezoni. Najboljši motociklisti razreda motoGP se bodo v Le Mansu pomerili za zmago na dirki za VN Francije. S prenosi začnemo že v petek, ko bomo na VOYO prenašali proste treninge. V soboto in nedeljo, pa kot ste že navajeni. Kvalifikacije in dirke vseh treh razredov na Kanalu A in VOYO.

"Še naprej nabiram kilometre. Veliko časa vlagam v to, da se še naprej privajam in učim na novem motociklu. Glavno pozornost posvečam zaviranju z zadnjo zavoro. Postajam vse boljši . Prej ali slej, mi bo to postalo nekaj povsem naravnega, saj sem pred tem devet let tekmoval na motociklu, kjer zadnje zavoje sploh nisem uporabljal," je pred dirko v Le Mansu svoj učni proces na novem motociklu opisal trikratni svetovni prvak razreda motoGP. Majorčan je sicer pričakoval, da bo sprva imel nekaj težav pri privajanju na nov motocikel, a kljub vsemu, svoje odločitve, da je Yamaho zamenjal za Ducati, ne obžaluje. "Vselej poskušaš doseči maksimalen potencial na novem motociklu. Vsak motocikel je drugačen in od tebe zahteva, da si z njim konkurenčen na drugačen način," je še povedal Lorenzo, ki se bo v letošnji sezoni poskušal pridružiti elitni skupini dirkačev, ki so z rdečim motociklom slavili na dirki svetovnega prvenstva v kraljevem razredu. 

Tudi Andrea Dovizioso pričakuje, da najboljši rezultati Ducatija šele prihajajo.
Tudi Andrea Dovizioso pričakuje, da najboljši rezultati Ducatija šele prihajajo. FOTO: motoGP

Bolonjsko moštvo je sicer po dirki v Jereu in pred dirko v Le Mansu opravilo zasebna testiranja na dirkališču v Mugellu. Največ časa so posvetili testiranju gum, ki v letošnji sezoni znova močno krojijo razplet svetovnega prvenstva. Prav tako sta oba dirkača pridobila prepotrebne kilometre na toskanskem dirkališču, saj bo po Le Mansz naslednja postaja prav Mugello in dirka za VN Italije. Nad letošnjim motociklom je navdušen tudi Andrea Dovizioso, za katerega je to peta sezona z rdečimi v razredu motoGP. Italijan je tudi zadnji zmagovalec z Ducatijem v svetovnem prvenstvu, potem ko je dobil lansko dirko v Maleziji. Tudi letošnjo sezono je začel s stopničkami na dirki v Katarju. In sedaj je Dovi dejal, da je letošnji motocikel najboljši, od kar zastopa moštvo iz Bologne. "To je najboljši Ducati, ki sem ga kadarkoli vozil. Osnova je zelo dobra, ampak ne še dovolj dobra, da bi se lahko borili za naslov svetovnega prvaka," je bil kratek in jedrnat v pogovoru z italijanskimi novinarji priljubljeni Dovi. Že ta konec tedna pa se bomo lahko prepričali, če je bil Lorenzov rezultat v Jerezu zgolj preblisk, ali dejanski pokazatelj napredka in boljše forme. 


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NašDONALDO
19. 05. 2017 09.07
-1
v sezoni 2015 je Dovi v prvih 5 dirkah zbral 4 uvrstitve na stopničke, letos do zdaj komaj eno. naj dokaže z rezultati (svojimi), da je letošnji Ducati boljši!
bigturbo
19. 05. 2017 06.13
+1
zdaj je pa na vrsti rossi da zmaga...Tako ja...bo kar tako
BenBostrom
19. 05. 2017 10.52
Ne,ne še.Da bo najbolj zanimivo naj zmaga v Mugellu in da si bodo še bolj skupaj na lestvici.....seveda bom držal pa skoz pesti za Marca.
NašDONALDO
18. 05. 2017 16.31
-3
mislim da je jasno, da je favorit Vinales. če pa ga slučajno premaga tukaj MM, pa je zame on favorit za letošnji naslov.
yurife
18. 05. 2017 08.41
+11
pri vedno številčnejši in vedno močnejši konkurenci se bo Lorenzo moral naučit vozit tud v neidealnih razmerah, v dežju sploh ne zna vozit...drugače lahko o rezultatih samo sanja
Sparroww
18. 05. 2017 14.31
-2
Daj spelji se jurč, nimaš pojma. Čemu bi reskiral lani v dežju na Yamahi, ko je itak Marquez že imel naslov v žepu? Poleg tega je že zmagal dovolj deževnih dirk v karieri in ni neumen. In razni cratchlowi in millerji so v dežju videli življensko šanso, zato so šli na vse. Pameten odneha, posebej v dani situaciji. Njemu letos al pa naslednje leto treba samo ena zmaga na Ducatiju in bo za vedno osmešil Rossija.
hardwear
18. 05. 2017 16.19
-6
Ejga jurči.......rad bi tebe vidu kk si v dezu zlamas klucnico.....nasljednji dan pa spet se enkrat pades na njo...
jezdiimir
18. 05. 2017 21.42
+7
Horhe sploh ni slab voznik, konec koncev se je pilil pri Rossiju. V idealnih razmerah je v sami špici, daleč pred Markecom in enakovreden Rossiju, v spremenljivih razmerah pa psihično ne zdrži, skratka ni kompleten dirkač. Zmagat z letošnjim Ducatijem se mi ravno ne zdi uspeh za v zgodovino, kvečjemu samoumevno dejanje. Jaka ti se pa smeši naprej, hehehe
Sparroww
18. 05. 2017 22.36
-3
To je tvoje skromno mnenje, do katerega imaš sicer pravico, je pa zelo mimo in nikogar ne zanima. Letošnji Ducati je slabši od Honde, od Yamahe pa Itak. V bodoče pa rajši ostani pri svojih neumnih posmehovanjih, to še ti nekako gre, čeprav izpadeš totalni tepček.
edinho70
17. 05. 2017 20.29
-8
Slej kot prej bo prišla.....prva zmaga
Aligator11
17. 05. 2017 20.58
+16
Morda pride tudi prvi dež :) Bo mojster v kombinezon vgradil kahlico.
beware1
18. 05. 2017 08.11
+11
Ben, ta Lorenzo ni glih medijska zvezda, je pa dober dirkač. Vsak ima svoje muhe, vzpone in padce. Prekositi VR46 je skoraj nemogoče. Je pač ikona MGP, tudi če ničesar več ne doseže
Sparroww
17. 05. 2017 19.40
-11
Pazi:..... Lorenzo, ki se bo v letošnji sezoni poskušal pridružiti elitni skupini dirkačev, ki so z rdečim motociklom slavili na dirki svetovnega prvenstva v kraljevem razredu........ Nagradno vprašanje : Koga pa ni v tej elitni skupini?
jezdiimir
18. 05. 2017 13.13
+8
NašDONALDO
17. 05. 2017 16.51
+14
Dober interview z Dovijem je na Crashu. Lorenzu ta steza ustreza in mislim da bo dosegel dober rezultat, nekje 3. do 6. mesto je realno dosegljivo.
Sparroww
17. 05. 2017 19.45
-9
Lorenzu privoščim dobre rezultate. Resda tip nima za sabo črede ponorelih ovac, je pa kot večkratni svet. prvak od vseh spoštovan. Pa še dobro plačan. Tudi nekateri drugi so dobro plačani, pa so že 8 let brez naslova.
jezdiimir
18. 05. 2017 12.54
+9
Jaka, Horhe ima pa ene 3 ponorele kozličke za seboj, tudi to je nekaj, hehehe
Sparroww
18. 05. 2017 14.23
-5