MotoGP

Lorenzo in Pedrosa favorita v boju za vodilni položaj

Brno, 25. 08. 2012 07.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkače razreda motoGP pred nedeljsko dirko za VN Češke čakajo še sobotne kvalifikacije, v glavnih vlogah pa sta trenutno španska dirkača, Lorenzo in Pedrosa. Dogajanje v Brnu in kvalifikacije v vseh motociklističnih razredih boste lahko V ŽIVO na Voyo.si spremljali od 13. ure dalje.

Dani Pedrosa je zmagal na zadnji dirki za VN Indianapolisa, na prvih dveh prostih treningih pred nedeljsko dirko za VN Češke pa je bil najhitrejši.
Dani Pedrosa je zmagal na zadnji dirki za VN Indianapolisa, na prvih dveh prostih treningih pred nedeljsko dirko za VN Češke pa je bil najhitrejši. FOTO: Reuters
Dogajanje v razredu motoGP se je v zadnjih dneh najbolj vrtelo okrog poškodbe Caseyja Stonerja, saj se je dirkač Honde vrnil v domovino, kjer ga čaka operacija gležnja. Avstralec bo tako izpustil dogajanje za VN Češke v Brnu in verjetno še nekaj naslednjih dirk, zato sta v prvem planu španska dirkača in konkurenta, Dani Pedrosa pri moštvu Honde in Jorge Lorenzo z yamaho. Lorenzo je na obeh petkovih prostih treningih gledal rojaka v hrbet, a je bil vseeno zadovoljen z razpletom: "Bilo je veliko boljše kot v Indianapolisu, nekaj stvari smo izboljšali, a še imamo rezerve. Zadovoljen sem, z Danijem se vsak trening boriva za najboljši čas kroga, kar je dobro."

Kvalifikacije moto3: Voyo.si ob 13.00

Kvalifikacije motoGP: Voyo.si ob 13.55

Kvalifikacije moto2: Voyo.si ob 15.10

Lorenzo je vodilni v skupnem seštevku v boju za naslov prvaka, na drugem mestu pa je Pedrosa. Na obeh petkovih prostih treningih pa je bil vrstni red obrnjen, dvakrat je bil Pedrosa hitrejši od Lorenza, poleg tega ima Pedrosa tudi dobro popotnico iz zadnje dirke, saj je slavil na VN Indianapolisa. "Poskušali smo nastaviti motor, zato smo hoteli maksimalno izkoristiti čas na progi, saj ne vemo, kakšno bo vreme. Občutki so boljši, a še lahko popravimo nekatere malenkosti, recimo kar se tiče elektronike in gum," je dogodke komentiral Pedrosa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bpeter1
25. 08. 2012 10.08
-4
je lah se kdo bol antipatičen kot Pedrosa??? god damn