MotoGP

Lorenzo in Bautista zakopala bojno sekiro

Assen, 02. 07. 2012 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španska dirkača Jorge Lorenzo in Alvaro Bautista sta, kot kaže, pred VN Nemčije v razredu motoGP zgladila spor z dirke v Assnu. Na Nizozemskem je Bautista neprevidno zapeljal v prvi ovinek, padel in s seboj v pesek odnesel tudi Lorenza.

Jorge Lorenzo je po zaslugi nepremišljenosti Alvara Bautiste izgubil prednost v skupnem seštevku.
Jorge Lorenzo je po zaslugi nepremišljenosti Alvara Bautiste izgubil prednost v skupnem seštevku. FOTO: Reuters

Zmagovalec štirih letošnjih dirk v razredu motoGP Jorge Lorenzo se je po neposrečenem manevru verbalno lotil svojega rojaka Alvara Bautiste, ki ga je označil za norega. Dirkač moštva Gresini Honda se je za svojo potezo opravičil, po poročanju uradne spletne strani motogp.com pa je Lorenzo njegovo opravičilo sprejel. Aktualni svetovni podprvak je ob tem dodal, da ne želi kuhati zamere in verjame, da Bautista tako nespametne poteze več ne bo ponovil. Dirkač tovarniškega moštva Yamahe je sicer ob padcu staknil poškodbo gležnja, podrobnejši pregledi pa so pokazali, da na srečo ne gre za zlom. Bautista si je prislužil kazen in bo preizkušnjo na Sachsenringu začel z zadnjega startnega mesta. Lorenzo je po odstopu in zmagi Caseyja Stonerja izgubil prednost, ki jo je imel v skupnem seštevku svetovnega prvenstva ter je zdaj na prvem mestu z Avstralcem izenačen s 140 osvojenimi točkami.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hiterkstrela
02. 07. 2012 14.06
+2
kak je vroče, da neagrem več vun dons. ke si zapič46, pridi na štajesko, da te na g!!
zapy10
02. 07. 2012 15.51
+0
kje te je pa kej skap ,da boš ti mene na g , ti softič .