MotoGP

Komisar zagovarja kazen Simoncelliju

London, 23. 05. 2011 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na dirki razreda motoGP za Veliko nagrado Francije je Marco Simoncelli prejel kazensko vožnjo skozi bokse, ker je v boju za drugo mesto "neodgovorno" prehitel Danija Pedroso. Komisar Paul Butler je prepričan, da si je kazen zaslužil.

Komisar dirk zagotavlja, da na kazen Simoncelliju niso vplivale kritike Lorenza, da je Italijan nevaren dirkač in bo slej ko prej nekoga poškodoval.
Komisar dirk zagotavlja, da na kazen Simoncelliju niso vplivale kritike Lorenza, da je Italijan nevaren dirkač in bo slej ko prej nekoga poškodoval. FOTO: Reuters

V tednu dni od četrte letošnje preizkušnje so italijanski mediji ostro obsojali odločitev komisarjev francoske dirke, ki so Marca Simoncellija kaznovali, ker je v žaru boja po zunanji strani prehitel Danija Pedroso. Španec je ob tem zadel Italijanovo hondo, padel in si zlomil ključnico. Naši zahodni sosedje so prepričani, da je Simoncellija doletela kazen zaradi pristranskosti španske Dorne.

Komisar dirke Paul Butler ostaja neomajen in zagovarja kazen Italijanu. Butler še zagotavlja, da Simoncelli ni dobil kazni zaradi kritik Jorgeja Lorenza s portugalske dirke. "Vsako leto obrnemo nov list in skušamo biti čim bolj pošteni. Predhodne kritike Simoncellijevega sloga vožnje so bile zgolj mnenje in seveda ob odločitvah tega ne moremo povsem prezreti, a vsako situacijo skušamo presoditi natančno tako, kot se je zgodila na stezi. Čeprav je bil Simoncelli pred Pedroso v ovinku, sta bila praktično drug ob drugem in Simoncelli je dobro videl, kaj se dogaja. Moral bi mu dati več prostora. Soglasno smo odločili, da mu je preveč agresivno zaprl pot." Kot še pravi Butler, je bil manever dirkača Gresini Honde neodgovoren in kazen vožnje skozi bokse je bila najmanjša kazen, ki si jo je zaslužil, saj bi lahko prejel celo diskvalifikacijo ali suspenz. Na vprašanje, zakaj pri podobnem incidentu med Lorenzom in Andreo Doviziosom v Le Mansu komisarji niso ukrepali, je odvrnil: "Tudi tu je šlo za agresivnost in mislim, da sta rahlo trčila, a Dovi je dal Lorenzu dovolj prostora. Če bi Lorenzo poskrbel za njegov padec, bi temu primerno tudi odreagirali. Čeprav lahko o dirkanju govorimo kot kontaktnem športu, se morajo dirkači spoštovati. Včasih se kdo ne odloči pravilno in dirka nepremišljeno ali nevarno in takrat moramo mi preceniti, ali je bil manever pošten."

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (89)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
05. 06. 2011 11.24
Kot sem že napisal......24ur hvala za brisanje.
raul67
03. 06. 2011 23.38
@Omen3 "...ampak ne moreš pa tako "na silo" in z "pikrimi pripombami" potrjevati svojih stališč." Če si opazil se ne vtikujem v vsako zadevo tako kot ti, ko ni praktično nobene objave glede moto gp tule na tem rumenem portalu, ko ne bi ti srou vsakemu ki ne misli enako kot ti - če bi pozorneje spremljal bi videl da se s "pikrimi pripombami" spravim sam na stvari ki so skregane z objektivno realnostjo ali pa logiko, zato se tut v vse tvoje poste ne vtikujem, ampak sam na kretenizme - in glede na to da nonstop nekaj objavljaš tule pa hočeš vsem pamet solit, je to pač dostikrat - glede na to da si tako zelo inteligenten (še ne pomeni da si pameten) ne vem kako se ti lubi tule nonstop čepet pa pisat na 24ur - glede na to da imaš družino, bi bilo bolj pametno da to odvečno energijo pokuriš na njej kot pa da se tule z nami mulci prerekaš, ko pa itak nimamo pojma proti tebi - ne bi šel raje na pivo s kolegi pa tam malo podebatiral s sebi doraslimi intelektualci? Al pa če jih nimaš, ker te majo že vsi poun (saj veš kaj - glede na to da ti je že zadnjič podobna prispodoba tako lepo sedla). Pozorno preberi vse kar si napisal za mene, verjetno se boš tut ti kr hitro našel tam notri, če si res tako inteligenten kot praviš ;-) Pa lep pozdravčič
Omen3
03. 06. 2011 17.25
In raul67,jaz še nikoli nisem rekel da vse vem. Večkrat povdarim.da je to moje mnenje,da ja ne bi koga zavedlo,a vedno žal ne pomaga kot kaže. Ti pa bi rad drugim vsilil svoje mnenje,ki je po tvoje edino pravilno.....potem pa svizec zavije čokolado.... Saj ne rečem,da kdaj nimaš dobrih argumentov,ampak ne moreš pa tako "na silo" in z "pikrimi pripombami" potrjevati svojih stališč.
Omen3
03. 06. 2011 17.16
Daj raul67 Seveda so tiste slike gor že skoraj tri tedne,saj je bila takrat dirka.In od takrat poteka debata o kriv/ ne kriv. Sem že v prejšnjem prispevku napisal zakaj je Marco spremenil svoje stališče."Hladna glava".. Ti pa tako ali tako veliko bereš,pa si preberi še to. Na tuji spletni strani lepo piše,kako je ,ko je priznal krivdo (citat):However, problems have not stopped there. In a statement from the International Motor Racing Federation (FIM), there is a possibility that the Italian rider has secured continued sanctions. (konec citata) Raul67,a bi ti po tem tudi še govoril da nisi kriv (tudi če bi res bil).Fant mora biti lepo tiho,ker so ga vzeli na piko in lahko "pokasira" še kakšno kazen. Najbrž si kar ti poklical Simoncellija in mu rekel: lej Marco priznaj napako,sem že v 24ur napisal da si ti kriv.In on te je poslušal. In nisem noben štromar,drugič bolje preberi kaj napišem.Po nekih različnih testih pa imam IQ nekje med 135 in 150,zadovoljen?Naj te ne skrbi moj,poglej kako je stvojim..... In ti si verjetno doktor znanosti,fizike in še kaj.Pa še knjižni molj povrhu,ker vse pogledaš prebereš in si vse zapomniš.Aja pa kar ti napišeš drži kot pribito,ostali pa smo samo zato tu,da pokažeš svoje znanje.Thank you my lord!
raul67
03. 06. 2011 13.20
Omen3 tiste slike so gori že skoraj 3 tedne pa če si ti iz njih videl kaj se je v resnici zgodilo SI PAČ CAR, glede na to da so zelo skope - in glede na to da je Simončeli z hladno glavo vendarle spremenil svoje mnenje, si pač očitno pametnejši celo od njega in konc koncev točno veš kdo na koga pritiska in nasploh vse zakulisne igrice, ker maš pač veze v padoku - ma kaj veze - da nisi kje naskrivaj kak inžinir v kaki ekipi?? Ali pa vsaj notranji svetovalec - vse možno glede na to da si štromar, pa da maš IQ verjetno najmanj 200, če še nisi pa pošlji prošnjo pa življenjepis, zagotovo te bodo vzeli, ker takih znalcev kot si ti se zagotovo ne bi nikjer branili. V glavnem ti bolje veš kaj se je zares dogajalo, ker si CAR, kaj se bo Simončeli nekaj meno, sej nima pojma. Kazen s tem nima veze - dobro se ve zakaj jo je Simončeli dobil, glede na to da ma vedno neke pribliske - sam da pa še kr nabijaš v prazno da je dani krivec za nesrečo - tu ti pa očitno ne more noben pomagat, ker si prepameten za vse v moto gp, da se o nas tule sploh ne pogovarjam - res čudno da te še niso ugrabili pa uporabili v kake znanstvene namene, glede na to da veš vse o vsem.
Omen3
03. 06. 2011 11.19
Kenny ,na sliki kje se to vidi sta oba dirkača še vštric in Simoncelli še ne zapira Danija. Saj jaz ne rečem da je Marco tudi malo zaprl pot Daniju (a je po mojem tudi Dani naredil napako).In taka prehitevanja so del moto športa.Če se bo to sankcioniralo potem dirkanje izgubi ves čar. Ne rečem za kakšne res umazane poteze med dirko,ampak za "navadno" prehitevanje....? Potem bi lahko tudi Rossija kaznovali,ker je spodnesel Stonerja?!? Poškodb si seveda nihče ne želi (dirkači,gledalci,navijači) a se žal dogajajo.
KennyJR
03. 06. 2011 10.11
Omen3... seveda je dani prišel po prvem kolesu v ovinek, če je videl da ga bo dovi zaprl...
Omen3
03. 06. 2011 02.11
Ma daj raul67 ne nakladaj.Ti pametuješ. Jaz sem samo podal svoje mnenje,KI JE BILO DO VČERAJ TUDI MNENJE SIMONCELLIJA!!! Šele včeraj (1.6.2011) je (verjetno zaradi pritiskov) spremenil svojo izjavo.Vozi pač Hondo,Dani je v tovarniški ekipi Honde,grozijo mu še nadaljne sankcije FIM.Kaj pa lahko pričakuješ drugega,kot da se je uklonil. Ker jaz ne pričakujem sankcij (razen izjave kakega "pametnjakoviča") ne bom spremenil svojega mnenja. Dani (čeprav mi je simpatičen voznik) je po mojem naredil napako.Z veliko preveliko hitrostjo je prišel v ta levi ovinek. Ko tako rad govoriš,da se sprehajaš še po drugih spletih in programih (mi navadni smrtniki pa ne in poslušamo Kržišnika).Pojdi na crash.net in poišči slike nesreče (več zaporednih).Dani je v ovinek prišel po sprednejm kolesu (zadnje je bilo v zraku),toliko je zaviral ker je bil prehiter v ovinku.Če ne bi imel ob sebi (pred sabo) Simoncellija bi gladko zapeljal v šikano nasproti ovinka. Zaradi mene pa si lahko ti pameten za oba,samo s takimi ti ne bo šlo zlahka.
raul67
02. 06. 2011 23.08
Omen pametuješ tak da glava peče. Pa tut glede Simončelija ko si mel tolk povedat kak da ni nč kriv - sedaj je tut sam priznal krivdo - sam ne, ti si še vedno najbolj pameten tule pa veš o vsem vse - bravo čestitaj si.
Omen3
02. 06. 2011 01.26
No o aroganci ne morem govoriti,je pa Rossi sigurno računal na pomoč ekipe pri razvoju Ducatija.Bom počakal še kakšno dirko,da vidim kakšen bo napredek. U bistvu pa (na splošno gledano) Rossi ne misli da je boljši od Stonerja, ampak je dejansko boljši od Stonerja po dosedajšnjih rezultatih. Letos ima Stoner asa (Hondo) v rokavu,bomo videli če bo to izkoristil.
KennyJR
01. 06. 2011 21.15
seveda je naletel na mino, ker je v vsej svoji aroganci mislil da bo pa tudi on kar zmagoval... ja pa jade... u bistvu je mislil da bo še bolj uspešen kot je stoner, sedaj pa ima ko nima :)
Omen3
01. 06. 2011 14.00
Daj Kenny sprijazni se že. Ni isto nekoga potrepljat po ramenu po tekmi ko vsi vozijo počasi,pa še to je bolj redko (ponavadi si pokažejo thumbs up ali pa dajo roko) ali pa nekoga boksniti na uradnem treningu.Pa tudi če ni bilo močno.Kako moreš to dvoje med sabo primerjati?!? Drugače se strinjam z večino kar si napisal. Le da je drugo ko dobiš neke tehnične informacije o motorju,ki naj bi ga vozil ali pa potem ko ga preizkusiš voziti.Stoner je že lahko dobil načrte in plane,toda zagotovo pa ni mogel vedeti kako bo s Hondo. Tako kot Stonere je verjetno tudi Rossi dobil nekaj podatkov o Ducatiju pred prestopom.Videl je da Stoner kdaj z Dučejem tudi zmaga,zato se mu ni bilo težko odločiti (ko je že hotel stran od Yamahe).Naletel pa je na mino in se verjetno malo "nasral" (kot Stoner pred leti).Malo dvomim da je Rossi točno vedel v kakšnem stanju je Ducati,ker sem prepričan da ni tip človeka,ki bi se zadovoljil z konstantnimi mesti od 5-6. Zdaj se z ekipo trudi popraviti kar se da.Koliko je to smiselno,ker so drugo leto drugi motorji se bo šele videlo.Najbrž pa si želi končati sezono vsaj med top 3,ker še ni bil slabše uvrščen kot 3. na koncu sezone.
KennyJR
31. 05. 2011 16.25
aja tistih 15 miljonov seveda za ti dve sezoni kot je podpisal :) sepravi po 7 al pa mal več na sezono :)
KennyJR
31. 05. 2011 16.20
Omen3 pa dej ne pretiravi... a pol ko kdo komu čestita po dirki pa ga lopne od uzadi po rami tud lahko pade in se poškoduje, sepravi je tudi to nedopusto... zdele se na pamet ne spomnim, ampak vem da je bilo v preteklosti nevem kje na eni dirki, ko je nekdo prišel nekomu od zadaj in ga lopnil po rami in revež je skoraj padel, komaj da se je ujel :D Lol stoner je vedel da je honda dober motor, najbrž so mu pripravili načrt in plane, da so ga pritegnili k sebi in stoner je pač vedel da jim lahko zaupa in je vedel kam mora priti... mogoče je imel srečo ko je presedlal na ducati, ker so ga pač potegnili k sebi, ker drugje ni dobil sedeža, potem pa ko se je usedel na motocikel ni vedel ali je to res to ali ga zajebavajo in je bil že skoraj obupan po prvih kilometrih kaj je naredil, potem pa je šlo samo navzgor in postale je prvak... tukaj je kanček sreče... pri tem da pa je podpisal za hondo, je pa že vedel kaj dela... medtem ko je rossi z vso svojo arogantnostjo in samojsvojostjo mislil da bo v parih tednih iz ducatija naredil pravo raketo, sedaj pa ima... teslo... pa še nekaj časa bo imel... lej stoner je k ducatiju prišel kot odločna številka 2... potem je sam izrinil capirossija z izjemnimi predstavami... nato so pri ducatiju najeli melandrija, ki bi moral predstavljati stonerju zeloo močno konkurenco, pa ni bilo nič... hayden je prišel k ducatiju iz različnih razlogovo... bil je američan in s tem pomemben za ducati, bil je eden redkih, ki je sploh imel željo vozit to kišto... in seveda ducati je upal da bo vsaj on kot bivši superbajker uspel krotiti motor, kot to počne stoner... in delno so zadeli... sigurno ne zato, da bi stoner hotel slabega tekmeca... da se stoner ne boji močnih tekmecev je dokazal tudi letos, ko je prišel v ekipo, kjer je bil pedrosa dolga leta številka ena in je zagotovo eden najboljših dirkačev v motogp... medtem ko vsi vemo, kako je rossi jokal in stokal nad lorenzom, pa že v preteklosti je želel biti prva violina ekipe in lalala.... tako kot MS v F1, ko je odšel, ker je prišel rajkšenen... ampak pač spoštujem odločitvi obeh, pa mi zato nista nič slabša dirkača ne eden ne drugi, samo ne pol govort da se nista po*rala... sta se oba... lahko mislim da kr veš da je iz prve roke... lej stoner je imel tam okrog tri miljone na leto mislim da 3,5... a nima rossi 14 al 15??? nevem... pa glede na to da so ukinili tovarniško podporo v wsbk in vse moči usmerjajo v motogp... ja verjetno je že nekaj na tem da letos delajo 3x bolj pospešeno kot so včasih... res je da prej tudi niso mogli, ker ni bilo toliko sredstev, sedaj je prišla kura ki nese zlata jajca in sponzorjem ni težko odštet kak € več... seveda si je rossi to zaslužil v preteklosti, samo je pa treba vzeti v zakup da nista imela enakih pogojev... pa je stoner vseeno zmagoval :) lej če bi blo meni v interesu bi ti že zdavnaj nehal pisat, ker ne vjrmamem da ma kak poseben smisel.. ampak je pa fajn mal podebatirat in nevem zakaj bi nehal :D
Omen3
31. 05. 2011 08.43
Ej Kenny,jaz nisem nikjer napisal da si gay..... Izjava o "gayevskem udarcu" ni moje avtorstvo,ampak sem samo prepisal..... Tudi,če ga je Stoner samo "dregnil" je to nedopustno. Randi tega ni pričakoval in bi lahko padel in se poškodoval.... Stoner ni imel samo pameti,da je presedlal na Hondo.Razen če je na skrivaj ilegalno (proti pravilom) testiral Hondo in je vedel da je tako dober motor.... Ta isti "slabši Hayden" je bil leta sovoznik Stonerju.Si je potem tudi on želel slabšega sotekmovalca?!? Možno da Ducati sedaj zalaga Rossija (in ekipo) z denarjem več kot pa prej Stonerja (to ravno ne moremo točno vedeti iz prve roke).Meni to samo pove da je za Ducati Rossi bolj verodostojen kot dirkač in kot športna ikona v katero se splača vlagati več denarja. In zdaj bom pa res nehal s tem modrovanjem. Čakam na naslednjo dirko in bomo potem lahko kaj več pokomentirali.Konec-koncev je tole že "stara novinarska kost" za obiranje.
KennyJR
31. 05. 2011 02.55
Omen3 lej takole je... 1. nimaš kaj iskati na idelani liniji če si počasen, sploh pa nimaš kaj na idealni liniji nastavljat zavore... 2. moraš biti bolj previden, ne pa misliti da ni nikogar za tabo... 3. ja niso ga kaznovali, ker se takega oviranja ponavadi ne kaznuje, bi se ga pa lahko, ker je nadležno... 4. res da se je randy umikal, ampak potem ko je bil stoner že 3x preblizu... če bi stoner vozil po tisti liniji bi ga verjetno še zadel... no če misliš da sem gej pač misli... sej imaš pravico, samo pač imaš tudi narobe, ti lahko s prve roke povem ;) verjetno ga je stoner samo dregnil, ne pa tako užgal da bi randy padel z motorja... in potem o gejih... lol :D lool... rossi je itak boljši od vseh teh voznikov, tako da si ne more štet v čast, da je pred vsemi temi vozniki... tudi stoner je bil vedno... lej stoner ni imel sreče, ker je prišel na boljšo hondo... ampak pamet... rossi pa en kup foušarije pa želje po zaslužku, zato pa ni ostal pri yamahi, ampak je raje pobegnil k ducatiju kjer ga zalagajo z denarjem, pa nima za teammatea lorenza ampak slabšega haydna...
Omen3
30. 05. 2011 23.49
@KennyJR Joj saj se mi ne da pregovarjati....toda potem izpade da imaš ti prav - v resnici pa NOT! Ti ki si tako podkovan v moto športu,bi lahko vedel da se počasnejši dirkač (ali v težavah,itd) umika na desni rob steze.To so povdarili tudi na nekaj tujih spletnih straneh. In to je Randi tudi naredil,ko je opazi Stonerja za sabo,poskušal se mu je umakniti z idealne linije na desni rob.Slučajno pa je tja zavil tudi Stoner.Tako da o kakšni direktni krivdi de Punieta ni mogoče govoriti (velja seveda za objektivne gledalce). In tisti ki tako rad govori da imajo komisarji prav pri kaznih,naj tudi tokrat to upošteva.Ker zaradi "incidenta" so kaznovali samo Stonerja.Če bi bil Randi česa kriv bi verjetno potem kaznovali tudi njega. Poleg tega de Puniet ni kar vijugal (in oviral promet),ampak je nastavljal zavoro motorja,misleč da za njim ni nikogar.Kar je tudi povedal v intervjuu in se športno tudi opravičil Stonerju. Kar se Rossija tiče nisem rekel da ga moraš kar hvaliti,kakšnih žaljivih pripomb pa se lahko kdaj vzdržiš. Baje se gayi med sabo "zavohajo" in potem je tudi tisti lahko sumljiv,ki jih prepozna tako hitro.Prosim,to je le moje mnenje in tudi to bi moral spoštovati... Nek tuj komentator je rekel ob "udarcu" Stonerja (nad RdP), da je to : the gayest punch ever. Jah,potem je pa tudi Stoner verjetno gay. Ja ,Rossi trenutno vozi sedanji Ducati slabše (počasneje) kot Stoner prejšnjega,priznam.Toda še vedno je najboljši med Ducati vozniki (tovarniškimi in ostalimi),ki pa niso več samo prvo leto na Ducatiju.To kljub temu nekaj pove o kvaliteti voznika. Še vedno sem mnenja da je potreben čas da se navadiš na drug motor,čeprav so vsi v GP dobri vozniki.Stoner je imel pač srečo da je iz Ducatija (ki je dejansko težje vodljiv) presedlal na boljšo Hondo.Ker je dober dirkač dosega dobre rezultate tudi nasproti drugim Honda dirkačem ,če ga kaj psiha ne "zdela" (prav tako kot je Rossi boljši napram drugim Ducati dirkačem). Upam samo da bo Rossi še kdaj demantiral svoje konkurente,nasprotnike in zavistneže......
KennyJR
30. 05. 2011 13.08
Omen3 fora je da je de puniet pogledal nazaj ene 3 sekunde prej, potem pa zavil kar tko mal instiktivno in to pred stonerja... če boš temu rekel da je za to kriv stoner ti res ni več pomoči... res si objektiven ja... NOT povej zakaj bi jst moral pohvalit rossija letos? sploh pa če je bil dober na treningu sigurno nisem napisal da je bil slab... tudi na zadnji dirki sem ga pohvalil za stopničke, pa čeprav je prišel na tak način do njih na katerega lahko pride vsak... tudi mene ne moti če je rossi gej... športnik je športnik in spoštuje se ga ne glede na to kako je usmerjen.... samo moje mnenje je pač tako da je gej... to je le moje mnenje in tudi to bi morali spoštovat... in potem spet ta tvoja "objektivnost" rossi rabi več časa da se navadi, stoner pa je bil hiter že od začetka, ampak takrat je bilo itak seveda drugače... če bi bilo obratno bi bil rossi car, stoner pa slab... to je tako ali tako jasno... lej omen, raje nehaj pisat, kot pa da se smešiš... logično da rossi ne more peljati tako hitro ducatija, stoner pa hondo lahko, ker je honda pač najboljša, ducati je pa pač slabši.. in stoner je tega slabšega ducatija vozil hitreje od rossija že eno leto nazaj.... to so dejstva... to da je pa stoner bil tako hiter na ducatiju ker ga je vozil že 4 leta prej, pa da se je na ducatija tako težko navaditi da ga moraš prej voziti eno leto, so pa samo tvoje subjektivne blodnje... sorry...
Omen3
30. 05. 2011 01.03
Saj vem,da pametnejši ponavadi odneha.Samo še da razčistim nekaj stvari,pa bom nehal izgubljati čas v debati s tabo. O nabijanju raje nebi,tudi ti nisi ravno kredibilen.... Če si gledal trening,bi lahko videl da se je de Puniet Stonerju umaknil v desno z idealne linije,da bi ga spustil predse.Stoner pa je bil neučakan in ga je hotel prehiteti ravno po desni (in ne po idealni liniji).Naj bo raje jezen nase,ker ni de Puniet ničesar narobe naredil.Potem je pa še nekaj čez Francoze govoril Stoner v intervjuu....toliko o Stonerju. Sem že kdaj povedal da mi Stoner ne kot dirkač in ne kot osebnost ni všeč.Pa sem ga še vedno znal pohvaliti,če je dobro odpeljal dirko (tudi letos).Poleg tega sem (verjetno) eden redkih,ki je govoril da je vseeno dostikrat dobro vozil Ducatija prejšnja leta in da je iz te "gare" stisnil največ kar se da (toliko o mojem nabijanju in objektivnosti).Se ne spomnim kdaj si ti pohvalil Rossija (razen za "kegljanje",in podobne pripombe). Tudi ti ne more iti v čast da ,ko ni kaj pametnejšega za povedat, načenjaš neke teme o usmerjenosti (razen,če veš mogoče kaj "iz prve roke",potem te pa razumem).Sicer me ne moti nikogaršnja usmerjenost,zaradi menej je lahko vsak kar hoče,samo kar tako nekoga obtoževati...... Kar se letošnje Honde tiče je trenutno najboljši,najbolj vodljiv motor.Sem prepričan da bi se velika večina dirkačev iz Moto GP karavane z njim zelo dobro peljala (tudi Rossi) in ne bi rabila 4 leta privajanja,ne glede na stil vožnje. Ducatija pa najbrž tudi ostali dirkači ne bi takoj tako dobro vozili kot Stoner,ki je pač imel več let časa (Pa ne začenjati spet ,kako je Stoner že prvo leto zmagal na Ducatiju.Vemo že kako je bilo takrat z motorji in gumami). In (kot sem tudi že omenil) sploh nisem kakšen poseben Rossi fan,ker sem zanj začel navijati šele,ko je "moj" Criville zaključil kariero.Samo ko ga nekateri "ljudje" v prispevkih mnogokrat neupravičeno kritizirajo,blatijo,zaničujejo (in daje v nič njegove dosežke) ,potem ga pač zagovarjam.A se vsaj trudim pisati prispevke nakako v športnem duhu in vsaj malo z bontona (kar za nekatere tu ne drži).
KennyJR
29. 05. 2011 17.32
ja sej tvoja videnja... tvoja zelo neobjektivna videnja... da se stoner briga zase sem mislil glede svojega dela in dela drugih... če mu pa de puniet v zelje skače ga bo pa seveda zbrcal z njive... res da je bil stoner 4 leta na ducatiju, rossi pa je šele prvo leto... ampak to bi moralo pomenit, da bi sedaj stoner na hondi moral biti vsaj še eno leto počasnejši od pedrose... pa ga je že na prvem testiranju pustil za sabo, pa večinoma na vseh potem naprej, prav tako na dirkah... a boš mogoče rekel da imata stoner pa pedrosa enak stil vožnje? haha... kako so pa ducatija razvijali po stonerjevih željah je pa stoner že dostikrat povedal, mal si preberi... lej to se mogoče pozna kako testiranje al pa dva, potem pa mora vse skupaj šibati tako kot se zagre... ducati je pač slab, je bil za stonerja in je enako za rossija, samo stoner ga je pač peljal boljše... tolk o tvoji objektivnosti... pa nehi že nabijat...