MotoGP

Kljub padcema Pasini navdušen nad ducatijem

Mugello, 25. 09. 2009 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Štiri mesece po zmagi v četrtlitrskem razredu je Mattia Pasini v Mugellu uspešno opravil še drugi test na Ducatijevem motoGP motociklu GP9.

Pasini je z obvladovanjem "nemirnega" motocikla GP9 v Mugellu navdušil Ducatijeve šefe.
Pasini je z obvladovanjem "nemirnega" motocikla GP9 v Mugellu navdušil Ducatijeve šefe. FOTO:
Italijan je prvič preizkusil ducatija na uradnem testiranju po dirki v Brnu, ko je bil v igri za zamenjavo za Miko Kalia pri ekipi Pramac Ducati. Finec je namreč v Ducatijevi tovarniški ekipi začasno menjal obolelega Caseyja Stonerja, a pri Pramacu so se takrat odločili, da mu ne ponudijo mesta v ekipi.

Na tridnevnem testiranju pa je z odločnostjo očitno več kot navdušil šefe moštva iz Bologne, saj je kljub dvema padcema dosegel čas 1.51.9, kar je le dve desetinke počasneje od časa, ki ga je na motociklu z izboljšavami za sezono 2010 dosegel tovarniški testni motociklist Vittoriano Guareschi, ki pa je tudi padel, zaradi česar so se pri Ducatiju odločili predčasno končati s testiranjem.

Kljub padcu (še posebej boleč je bil prvi) je Italijan vztrajal s testiranjem in si morda s tem privozil vstopnico za motoGP v bližnji prihodnosti.
Kljub padcu (še posebej boleč je bil prvi) je Italijan vztrajal s testiranjem in si morda s tem privozil vstopnico za motoGP v bližnji prihodnosti. FOTO:

"To je bila krasna izkušnja in prepričan sem, da bi lahko še izboljal svoj najboljši čas, če ne bil padel v Correntaiu," je bil navdušen Pasini, ki je vseskozi z inženirji iskal naprimernejše nastavitve za svoj slog vožnje, za svoj trud pa je bil poplačan s časom kroga, ki je bil le za osem desetink počasnejši od najhitrejšega kroga, ki ga je na italijanski dirki konec maja postavil Valentino Rossi.

Ducatijev tehnični direktor Filippo Preziosi je po testiranju strnil vtise: "Kljub vsem težavam, ki jih je imel tekom testa, sem se na lastne oči lahko prepričal, da je Mattia opravil zrelostni izpit za nastopanje z motoGP motociklom. Zahvala za to gre njegovemu izrednemu talentu in neverjetni odločenosti."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lioon
25. 09. 2009 21.55
kok ste skopi s clanki...skopirate enga od dvajsetih.....
64990090
25. 09. 2009 20.57
Lepi, lepi motorček....
xxmany
25. 09. 2009 20.56