MotoGP

Crutchlow kljub 'polu' pred dirko ni optimističen, Vinales ne izključuje boja za prvo zmago

Silverstone, 04. 09. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Domačin Cal Crutchlow današnjo dirko za VN Velike Britanije začenja z najboljšega startnega položaja. Če ne bo dežja, se Britancu obeta težka naloga - tretjeuvrščeni Maverick Vinales napoveduje boj za sam vrh. Ogrevanje vseh razredov na VOYO ob 10. uri.

Več videovsebin
  • Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP v Silverstonu
    14:02
    Vrhunci kvalifikacij razreda motoGP v Silverstonu
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 v Silverstonu
    12:53
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto3 v Silverstonu
  • Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 v Silverstonu
    08:03
    Vrhunci kvalifikacij razreda moto2 v Silverstonu
  • Iz 24UR: Crutchlow najhitreje skozi namočene kvalifikacije
    02:24
    Iz 24UR: Crutchlow najhitreje skozi namočene kvalifikacije

Zmaga v Brnu za Cala Crutchlowa (LCR Honda) očitno ni bila dovolj. Zgodovina, ki jo je Britanec pisal na Češkem pred dvema tednoma, bi lahko novo poglavje dobila na domači preizkušnji v Silverstonu, kjer je bil dirkač z otoka Man neulovljiv v spremenljivih pogojih, v katerih se ima celo za najboljšega na svetu.

Ta sloves je potrdil v sobotnih kvalifikacijah z najboljšim dosežkom, s katerim je navdušil domače navijače, ki jih med spremljanjem najboljših v razredu motoGP ni motil niti tradicionalen britanski dež. "Dobro smo začeli, z menoj je tudi moja žena in vse gre po načrtih," je bil zadovoljen Crutchlow. "Vremena ne moremo spreminjati, toda tukaj je pogosto tako. Zelo sem srečen zaradi tega 'pola', za ekipo in pokrovitelje. Pogoji niso bili lahki, takoj sem pritisnil, ker sem čutil, da bi se lahko pogoji še poslabšali in rezultat je izvrsten. Bomo videli, kako bo na dirki, lahko bi bila celo suha in to bi bilo bolje za vse, saj ne bi bilo tako tvegano. Ne vem, če se bom lahko boril za zmago, a za dobro uvrstitev se bom."

Cal Crutchlow
Cal Crutchlow FOTO: motoGP
Letečemu Otočanu sta se najbolj približala Valentino Rossi (Movistar Yamaha) in Maverick Vinales (Suzuki). Rossi je bil z drugim dosežkom kvalifikacij zadovoljen, čeprav opozarja, da se bo morala Yamaha izboljšati na suhi podlagi. "V teh pogojih je vedno zelo težko, toda imeli smo srečo, da smo lahko delali na nastavitvah, te spremembe pa so motocikel močno izboljšale," pred dirko pravi devetkratni svetovni prvak. "Drugi čas je dober za dirko, a moramo še počakati na to, kakšno bo vreme, saj nam po suhem ne gre in moramo se izboljšati, ker nismo preveč hitri. Všeč bi mi bilo, če bi se boril za stopničke, toda kakšna majhna reč mi še manjka," dodaja Italijan.

Njegov bodoči moštveni kolega Vinales je bil tretji, prav tako z več kot sekundo zaostanka. "Ekipa je trdo delala in potrebovali smo ta rezultat. Zadovoljen sem, nekatere reči smo spremenili in to se je poznalo na rezultatu. Velika zahvala gre ekipi in za dirko po suhem sem pripravljen, menim, da je pravi čas za velik uspeh, toda na dirki bom moral paziti na gume," je povedal Vinales.

Grdo sta v zaključku kvalifikacij padla vodilni v skupnem seštevku Marc Marquez (Repsol Honda) in Andrea Dovizioso (Ducati). A z obema je vse v najlepšem redu. "Po suhem smo bili dobri, toda dvomi ostajajo glede izbire gum, kajti nihče ne ve, kako bi lahko vplivale na razlike. Bomo videli," je dogodke komentiral Marquez.

Dovizioso kljub ponovnemu padcu na problematično koleno ni vprašljiv za dirko. "Na žalost sem padel na enako koleno, ki sem si ga že poškodoval, toda na srečo novih poškodb ni bilo. Malce mi je oteklo, toda poškodovan nisem. Škoda, razmere so bile sicer naporne, a šlo mi je dobro, bil sem za Rossijem in lahko bi si priboril dobro izhodišče pred dirko. Zdaj bom moral le stisniti zobe," je priznal Iannone. O tem, da bodo ključne gume, je govoril tudi prvi Ducatijev dirkač Andrea Iannone. "V dežju smo imeli veliko težav, toda skupno sem zadovoljen z napredkom motocikla, zdaj ga je veliko lažje voziti in manj skače. Po suhem imamo dobre možnosti, bomo pa videli, kako se bodo obnesle, ključne bodo," je pristavil Iannone.

Pasica VN Velike Britanije motoGP
Pasica VN Velike Britanije motoGP FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NašDONALDO
04. 09. 2016 08.18
+2
Slovenija ima svojega Marca Marqueza v motokrosu... TIMA GAJSERJA!!!!
Mohiito
04. 09. 2016 09.10
-5
Seveda ga ima,ker sta v dosežkih pri svojih letih,kar sta dosegla zelo izenačena.
Nikiiy
04. 09. 2016 11.25
+9
Gajser je kot Doctor Rossi..ne pa povprečni Murqež..
.jest
04. 09. 2016 11.34
-9