MotoGP

Kako močno bo 'oškodovan' Ducati?

Bologna, 27. 05. 2012 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potres, ki je z magnitudo 5,9 po Richterjevi lestvici stresel italijansko pokrajino Emilia Romagna, ni prizanesel Bologni oz. številnim podjetjem, od katerih je močno odvisen motoristični gigant Ducati.

Potres, ki je prizadel italijansko regijo Emilia Romagna, bo imel dolgotrajne posledice. Ne le tiste, ki so na očeh javnosti, ampak tudi tiste, ki zaenkrat še niso vidne. Med slednjimi naj bi bila tudi posredna škoda, ki jo je potres z magnitudo 5,9 po Richterjevi lestvici povzročil italijanskemu motociklističnemu koncernu Ducati. Poleg močne gospodarske krize, ki pretresa Apeninski polotok, in krize evra, je udarec, ki ga je povzročila naravna katastrofa, močnejši, kot je sprva kazalo. Potres je namreč prizadel številne odjemalce Ducatija, njihove prodajalne so uničene, novih naročnikov v regiji ravno zardi tega ne bo, hkrati pa so škodo utrpeli tudi nekateri dobavitelji, brez katerih Ducati ne more.

Gabriele Del Torchio je upravičeno zaskrbljen.
Gabriele Del Torchio je upravičeno zaskrbljen. FOTO: Reuters

"Težko je napovedati, kolikšen udarec je to za nas, ampak smo zelo zaskrbljeni. Gre za veliko tragedijo, dnevno smo v stiku z našimi dobavitelji, ki jih je potres prizadel, enako pa velja tudi za podjetja, s katerimi sodelujemo tako in drugače," je v pogovoru za Corriere della Sera povedal predsednik uprave Ducatija Gabriele Del Torchio in dodal: "Naše službe dnevno dobivajo nove informacije, vseskozi spremljamo, kako je z dobavitelji, in le želimo si lahko, da ni tako hudo, kot je sprva izgledalo."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hiterkstrela
28. 05. 2012 00.48
+10
sam da nebo to izgovor, če jim v kataloniji ne bo šlo po suhem!!!!! Ker jest navijam za rossija, ne ducatija, pa prisegam na japonske bajke. So meli lani cunami na jap in postali svetovni prvaki, zato najo bodo lepo tiho pa delat svoj šiht!!!!!!!!!!!!!!!
viking76
28. 05. 2012 08.12
+4
viking76
27. 05. 2012 12.49
+12
nimaš kaj, narava naredi svoje
dreko123
27. 05. 2012 21.40
+2
sedaj se bojo spet našli teoretiki zarot in bojo obdoložili nek haarp ali kaj podobnega :)