MotoGP

Top Gun Vinales živi sanje, Rossi nasmejan: Odlično, Mavericka sem videl celotno dirko, to se med zimo ni zgodilo

Losail, 27. 03. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Maverick Vinales je na uvodu v sezono potrdil, da se na Yamahi odlično znajde in je slavil že na svoji prvi dirki. Mladi Španec je bil hiter že celotno zimo in je to hitrost prenesel pod žaromete dirkališča v Losailu, kjer je po pravi bitki ugnal Andreo Doviziosa in moštvenega kolega Valentina Rossija.

Maverick Vinales je Yamahi privozil prvo zmago v letošnji sezoni, Rossi pa je temu uspehu dodal še tretje mesto.
Maverick Vinales je Yamahi privozil prvo zmago v letošnji sezoni, Rossi pa je temu uspehu dodal še tretje mesto. FOTO: motoGP

Dolgega zimskega premora je končno konec. Z dirko za VN Katarja se je začela že 69. sezona svetovnega motociklističnega prvenstva. Za uvod ni šlo brez drame in zapletov. Tik pred startom dirke razreda MotoGP je dirkališče v Losailu zajela rahla ploha, ki je ravno toliko razmočila stezo, da se je vodstvo dirke ustrašilo in start za nekaj časa prestavilo. Ko so se končno odločili, da je dovolj varno za dirko, se je spektakel pod žarometi in sijem katarskih zvezd lahko začel. V uvodu je za veliko presenečenje poskrbel novinec Johann Zarco, ki je kar nekaj časa vodil z lepo prednostjo, a nato storil napako in dirko končal v puščavskem pesku. Tako so v ospredje prišli favoriti, tisti, ki smo jih vajeni, da se borijo za zmage. Na koncu je po pravi bitki slavil novinec v moštvu Yamaha Maverick Vinales in dokazal, da se je res hitro privadil na novo okolje in nov motocikel. Mladi Španec je slavil na svoji prvi dirki z novim motociklom in potrdil izjemno formo s testiranj, kjer je bil na vseh štirih prizoriščih daleč najhitrejši. Drugo mesto je drugo leto zapored osvojil Andrea Dovizioso na Ducatiju in pokazal Jorgeju Lorenzu, da je italijanski motocikel konkurenčen, ko se enkrat privadiš na njegove vozne lastnosti. Lorenzo je namreč krstno dirko na Ducatiju končal na zanj skromnem enajstem mestu. S tretjim mestom pa je sebe in svoje navijače presenetil devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki je kljub 38 letom dokazal, da se še vedno lahko kosa s hitrejšimi in predvsem mlajšimi dirkači. Dirkaškemu doktorju je uvrstitev na stopničke pomenila še toliko več, saj je imel uvodni dirkaški konec tedna velike težave s svojo Yamaho in je pred dirko dejal, da se najverjetneje ne bo sposoben boriti za najvišja mesta oziroma uvrstitev na zmagovalni oder.

Dirkaški doktor je bil na odru za zmagovalce po dirki zelo dobro razpoložen.
Dirkaški doktor je bil na odru za zmagovalce po dirki zelo dobro razpoložen. FOTO: motoGP

"Začeti sezono s stopničkami je super, še posebej, ker sem začel bolje kot lani. Po slabih zimskih testiranjih, kjer na nobenem prizorišču nisem dobil pravih občutkov na motociklu, je to res super rezultat. Rad bi se zahvalil Yamahi in celotni ekipi, ki me je v težkih trenutkih ves čas podpirala in mi zaupala. Šele v petek sem našel prave občutke, čeprav sem bil še vedno zelo počasen in daleč za najboljšimi. Toda takrat sem postal nekoliko bolj optimističen, da lahko morda dirko zaključim med prvo peterico. Na ogrevanju so bile razmere katastrofalne, bilo je tako vroče, da sem po treh zavojih uničil gume. Pred dirko pa so se razmere povsem spremenile in šle meni v prid," je takoj po dirki dejal devetkratni svetovni prvak, ki je celo dejal, da pred začetkom dirke ne bi nikoli stavil nase, da bo danes končal na odru za zmagovalce. Je pa dirkaški doktor imel tudi veliko sreče, saj bi lahko že v prvem zavoju končal dirko, potem ko sta zadela s Calom Crutchlowom. Britanec je zadel v zadek Rossijeve Yamahe in Italijan je večino dirke vozil z visečo kamero na zadku motocikla. "Pred startom smo spremenili nastavitve in uspel mi je dober start. Nisem padel v prvem zavoju, čeprav me je zbil vlak (smeh). Užival sem med dirko, ves čas sem videl Mavericka, kar se ni zgodilo med nobenimi testiranji. Čakal sem, da se Doviju (Andrea Dovizioso op. p.) obrabijo gume, a tudi sam sem imel velike težave in v zadnjih krogih nisem uspel še nekaj dodati. A ne glede na vse, so te stopničke zame zelo pomembne," je po uvodni dirki sezone še dodal dirkaški doktor. Italijan je bil na stezi Losail bistveno hitrejši tudi od svetovnega prvaka Marca Marqueza, ki je po spodbudnih rezultatih na treningih in na ogrevanju dirko končal na četrtem mestu. Tudi Španec je pred dirko dejal, da je to za Hondo zahtevna steza in da največ, kar pričakuje, je borba za stopničke. Na koncu sta z moštvenim kolegom Danijem Pedroso japonskemu proizvajalcu motociklov privozila četrto in peto mesto.

Rossi je znova v zadnjem trenutku našel nekaj pravilnih nastavitev in bil konkurenčen skoraj celotno dirko.
Rossi je znova v zadnjem trenutku našel nekaj pravilnih nastavitev in bil konkurenčen skoraj celotno dirko. FOTO: motoGP

Izjemno zadovoljen pa je bil po uvodni dirki seveda Rossijev moštveni kolega Maverick Vinales. Mladi Španec je na dirki za VN Katarja prišel še do druge zmage v elitnem razredu. Prvo je namreč slavil v lanski sezoni, ko je bil še član Suzukija. Takrat je dobil dirko za VN Velike Britanije v Silverstonu. "Ekipa je opravila izjemno delo in motocikel je ves čas deloval odlično. Čeprav ni izgledalo tako, sem začel dobro, a ko sem videl Zarcoja, sem moral spremeniti linijo, če ne, bi se zaletela. Steza je bila zelo spolzka in v zavojih nisem imel takšne hitrosti, kot bi želel. Nato sem se osredotočil in začel dohitevati dirkače pred seboj. Ujel sem Marca Marqueza in nato začel voziti na polno. Nato sem ujel še Doviziosa, ga po izjemni bitki premagal in prišel do prve zmage. Še enkrat hvala ekipi," je na novinarski konferenci po uvodni dirki sezone dobesedno žarel sicer vidno utrujeni Vinales. Španec je s prvimi 25 točkami v letošnji sezoni vložil resno kandidaturo za naslov prvaka, a zaveda se, da je sezona še dolga. Po prvi zmagi z Yamaho pa priznava. "Kot da bi bil v sanjah. Prva dirka z Yamaho, pole position in nato še zmaga, enostavno si ne bo mogel želeti ničesar več," je še dodal Vinales, ki tako na naslednjo postojanko svetovnega prvenstva prihaja kot vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva. Naslednja dirka bo sicer na sporedu 9. aprila, ko bo na dirkališču Termas de Rio Hondo na sporedu VN Argentine. Seveda si boste tudi to dirko lahko ogledali v živo na Kanalu A in VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (195)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NašDONALDO
28. 03. 2017 08.03
-41
dirkaški "doktor" se veseli, da je lahko gledal novinca v ekipi vso dirko v avspuh. to pa je patetično, sram bi ga lahko bilo ne pa da se s tem hvali.
zimerman
28. 03. 2017 15.50
+0
Zakaj sram, Viniales je zraven Marqueza trenutno najboljši dirkač v karavani. Nič ni sramotno če zaostaneš za njima.
VirtualX
27. 03. 2017 18.31
+34
Posredujem insajderske informacije s taborov MM in JL. Šušlja se, da JL obžaluje prestop k Ducatiju in da se že dogovarja z Yamaho za povratek. Predlaga plačilo 15.000€ na sezono, s tem, da bi prvo sezono plačal sam, po obrokih. Glede MM je znano, da je dobesedno zaspal na lovoriki in si zaradi tega nategnil nekaj mišic in križne vezi, ima pa še vedno musklfibr od prejšnje sezone, zato je zelo skeptičen in zaskrbljen, kako bo v nadaljevanju. Znano je tudi, da se oba redno slišita na Darknet-u, kjer iščeta Hitman-a, da odstrani VR. Toliko za zdaj, bom poročal, ko bo kaj novega. Ne dvomite v informacije, so verodostojne. Lp
Aquanaut
28. 03. 2017 10.04
+19
full si se dobr prešvercau do informacij. Daj zrihtaj še kakšno za lepši dan :-)
VirtualX
28. 03. 2017 11.40
+17
MaunelNeuer
28. 03. 2017 12.59
-16
rossi se zaman trudi za 10.naslov. najprej Stoner, zaj sta tu Marquez in Vinales....nič ne bo
DonDonDan
27. 03. 2017 17.05
-26
Me pa res zanima, zakaj je Honda nekoliko premalo dobra, saj bi morala biti superiorna. Hvala bogu da ni, ker bi bil pol dolgcajt. Je pa treba rečt, da je Honda kot tovarna in koncern daleč največja med vsemi. Tako kot za Ferrarijem stoji Fiat in cela Italija.
Erik Volk
27. 03. 2017 19.12
-44
Ok...ne primerjat Ferrari in Hondo. Honda je največja med motociklisti. Za Ferrarijem res stoji Fiat, ki pa ni v najboljšem stanju in sploh ne prednjači v izdelavi avtomobilov. Še bolj pomembno je, da še nekdo večji stoji za Fiatom in si ga lasti...V F1 ima izredno moč Mercedes, Renault in Ferrari. Ti našteti so tudi zmagovalci zadnjih sezon...Renault tudi preko izredno vplivnega Red Bulla...Njegov lastnik je eden najbogatejših Evropejcev...in izredno dobro posluje v tem in ostalih moto športih...
THEdocktor
27. 03. 2017 21.36
+26
Aquanaut
28. 03. 2017 10.09
-9
Po mojem Honda vlaga toliko, kot se ji finančno izplača in nič več. Ne rabi nobenega preboja med največje, ker je največja. Polovica Azije ali več, se vozi na njenih motorjih, tako da ji je EU in ostali zahodni svet le manjši finančni dodatek. Moje mnenje (lahko pa da so dejstva drugačna).
User792410
27. 03. 2017 16.37
+22
Meni je samo žal, da Zarco ni zdržal do zaključnih krogov, ker potem bi pa res bilo zanimivo.
DonDonDan
27. 03. 2017 17.01
+19
MaunelNeuer
28. 03. 2017 12.59
+5
motorist_mb
27. 03. 2017 15.59
-14
Dejstvo je da je Ducati najhitrejši ampak spet ista pesem...Dovi voznik za drugo ali tretjo mesto...premalo agresivn v ovinkih...Lorenzo še ima kredite ampak njegova nonšalantnost odzadaj tud ti da mislit marsikaj...Yamaha ubitačna v ovinkih plus voznika odlična...Honda pa spet se skriva za superiornostjo MM ki jih na veliko ven vlači...Zarco in maniac tud odlična...Ducati99man forza!
Nightyfly
27. 03. 2017 16.14
+18
Glede na kaoticnost pogojev za probe in dirko v Lusailu se sam ne upam dati dokoncne ocene o bolidih , pilotih in tako naprej . Slika se bo izkristalizirala v naslednjih dirkah . Dobro pa so presenetili tako Iannone , Dovi , Zarco , A.Esp. , pa se kdo . No ja ,tudi Nonno , Vin je bil tako ali tako konstanten celo zimo . Ne razumem MM , dva dni nazaj je rekel ,da ima pod sabo bolid ,ki je boljsi od 2016 . Pocakajmo .
sport5
27. 03. 2017 17.14
NašDONALDO
27. 03. 2017 17.20
-28
Marquez je v zadnjem hipu spremenil izbiro sprednje gume s hard na medium, ker so se zaradi vlage in nižjih temperatur zaradi prestavljenega starta odločili za mehkejšo gumo, da bi zmanjšali nevarnost zdrsa prednjega kolesa. vendar pa s to gumo Marc ni mogel voziti kot je vajen in se vmešati v boj za zmago.
sport5
27. 03. 2017 17.28
+24
motorist_mb -Honda pa spet se skriva za superiornostjo MM ki jih na veliko ven vlači Kakšna superiornost MM ??? Pedrosa in aprilija sta bila za MM manj kot pol sekunde
Aquanaut
28. 03. 2017 10.11
Honda je letos res boljša, ampak kaj, ko so ostali tudi.
AS1983
27. 03. 2017 15.59
-15
kdo dobi Katar sploh sicer redko dobi prvenstvo, me je včeraj zelo presenetil Kanal A, da skoraj ni bilo reklam med dirko, več od Marqueza pričakujem pa naslednjo dirko v Argentini.
Erik Volk
27. 03. 2017 16.25
-31
Kanal A je dolžan reklame v točno določenem številu...včeraj so vse pokazali v času, ko smo čakali na start dirke zaradi vremenskih razmer...Zato ni bilo reklam...Bi pa bilo lepo, če jih ne bi bilo...ampak to je posel...kaj čmo...
CestniKolesar370Wattov
27. 03. 2017 18.02
+22
No ja nekje 40% zmagovalcev Katarja osvoji prvenstvo.
jarti?
27. 03. 2017 18.19
+23
mission22
27. 03. 2017 14.54
-25
Js nevem zakaj eni kritizirate Marca. Saj je bil četrti in na začetku se je boril za prva mesta. To je super dosežek, saj mu Katar ravno ne leži na kožo. Zame je trenutno on najboljši dirkač, saj je s slabo Hondo osvojil prvenstvo 2016. Žal mi je, da se ukvarja s Hondo, saj je v primerjavi z Yamaho in Ducatijem slaba. Če mu bi dali Yamaho, bi bil pred tekmeci vsaj sekundo. Ko sem malo bral nekatere komentraje, sem dojel, da eni res nimajo pojma. Nisem fan Rossija (zato bom dobil minuse XD) in lahko sam rečem, da je lahk sam srečen, da fura Yamaho, ker če bi furu kak drug motor, on proti Marquezu ne bi mel za burek. Tut Vinales je lahk srečen, da je Jorge podpisu z Ducatijem. Vinales ma talent, sam zame je Marquez tisti, ki mu lahko rečemo, da je čudežni deček. Ajde, zdej pa mi dejte minuse. Itak so tuki sami Rossi fani, k radi žalijo Marca in Jorgeja. Boste videl, da z Vinalesom nč ne bo drgač. Lep pozdrav :)
Erik Volk
27. 03. 2017 15.15
-34
mission22...ne se sekirat..Malo je fanatikov, ki delijo minuse...To ni nobena umetnost...Deli jih v glavnem jezdimir...Vse to ni pomembno...Tip je toliko adijo, da v časih popolnoma nič ne komentira, sedi za PC-jem in neumorno deli minuse. Za to pa more biti vsekakor človek pripravljen žrtvovati dragocen čas...je pač fanatik! Glede ostalega kar naštevaš...pa se v glavnem strinjam. Pozabljajo, da je lani uvodno dirko dobil Lorenzo z Yamaho...in da je lanska predsezonska testiranja prav tako najbolje opravil Lorenzo. Se pravi, da Vinales ne počne nič izven zemeljskega!!! Če kdo iztiska max in še več iz stroja, je to Marquez...Ki je kar se mene tiče tudi letos prvi kandidat za naslov...
Prototip
27. 03. 2017 15.29
+24
mission, ti maš pa čudežne komentarje,,,,ravno tako kod vsi marcovi feni,,,,
5TIG
27. 03. 2017 16.02
+30
mission 22,kot je že meni nekdo napisal ČE BI ČEBULA.......Mislim da Marka kritizira nekdo ki samo priliva na ogenj,to je komaj prva dirka Honda je Honda in pridejo na vrsto tud njeni časi. Tisti ki pa njih podcenjuje pa bore malo ve o dirkah in moto Gp-ju.Yamaha,Honda Ducati in Suzuki so letos sigurno kandidati za uspeh,torej......
Nightyfly
27. 03. 2017 16.22
+32
mission .............vsako leto ponavljate mantro ,da je Honda podhranjena , slabsa in ne vem kaj se vse . A je res ? A kdo sploh ve kako je s temi motorji ,kateri je top,kateri manj , kateri bolje zavija ,ali bremza , ali pospesuje ,,,,ali .... kaj vem - leti !!? Milion faktorjev je ,ki pogojujejo tisti dve , tri destinke , ki na koncu prinesejo pokal . Torej kdo je tisti ,ki bo rekel - ja, Yama je mocnejsa , oni pa slabsiin tako naprej . A gledate kako gre Duc na ravninah ?Z Yamaho oba pilota delata zelo previdno , nezno ,brez ekscesov ,ker je anterior se vedno v deficitu . Poglejmo Hondo .MM dela z njo cisto vse kar je mozno , totalno v ekstreme , torej njegova voznja je taka ,ker mu to Motor dovoljuje .Res je velikokrat na tleh ,pa vseeno . Ste si pogledal voznjo Zarca ,in voznjo Marca , ceprav je vozil vceraj z rezervo . Dajte primerjati . Honda je top motor - ne se bati .
Nightyfly
27. 03. 2017 16.26
+32
......se opravic .... MM z rezervo zaradi gum .Vsaj tako izgleda . Torej bo se hiter.
Semdoberr
27. 03. 2017 16.58
-41
jezdiimir
28. 03. 2017 10.25
+34
O ahil si prilezel iz svoje luknje, vidim da te še kar zvija od bolečin, neprecenljivo, hehehe
Erik Volk
28. 03. 2017 14.02
-31
Kdaj si se pa ti zvlekel od popkovine? Boš dolgo zdržal? Nikogar ne zvija...mogoče samo tebe, ki trosiš neumnosti...Beda te drži pokonci...beda ti bo tudi pokazala bridek konec in omogočila tvoj neizbežen propad...Srečno na tej poti..haha...
jezdiimir
28. 03. 2017 14.17
+32
Škodoželjnost te bo požrla, ampak nič ne pomaga, Markec je vseeno pase, hehehe
Erik Volk
28. 03. 2017 15.18
-28
Žal ne znam prebrat polomljeno SLO...ampak vseeno ti sporočam, da te bomo konkretno oprali...Kot te že vsa leta! Me pa zanima, daj boš presedal na MV25...Ti pa ne bo pomagalo...
jezdiimir
28. 03. 2017 19.03
+27
Vem da imaš probleme z branjem, posledica izostanka šolanja, to te bo teplo celo življenje. Vinales je pa tvoj in od Markeca problem, posledično ne bo več nobenega naslova zate, tudi ko se Rossi umakne ne, hehehe
Erik Volk
28. 03. 2017 19.43
-25
jezdić...obiskoval sem Slovensko šolo...ti je zdej kej bolj povleklo??? Obišči kak tečaj...boš lažje razumel materin jezik avtohtonih ljudi. Drgač pa nimam problemov z nobenim...Rossi jih že dolgo ne povzroča več, ker je počasen. Opozoril sem pa na MV25...ker boš ti kmalu njegov navijač...no, vsaj namen si imel. Zdej si pa zgubljen...vsaj upaš, da nam spelje kak naslov. Vendar Marc je top dirkač...ni Valentino, ki kloni pred vsakim, ki je kaj vreden. Marquezu se ne more zgodit Hayden ali pa Ducatijeva prevlada z kar 10 zmagami v sezoni...Če mu kdo kak naslov spelje...bo mogu grist...in imet veliko sreče...Mogoče kako sezono pripišem Mavericu v prihodnje...Nikakor pa ne bo nikoli prednjačil in verižno zmagoval...To mesto je že dolgo v domeni MM93...To je to...enostavno razumet tudi tebi jezdić...
jezdiimir
28. 03. 2017 22.37
+26
Spet blodiš, že celo zimo ti govorim da je z Markecom konec, to dirko si dobil samo potrditev. Samo vprašanje časa je kdaj bo Aprilia pred njim, manjka jim samo še par sekund na dirko, naslove pa prej ko pozabiš lažje ti bo, hehehe
5TIG
29. 03. 2017 08.07
+20
Erik Volk
29. 03. 2017 12.30
-19
No vidva...že po prvi dirki napovedujeta nekomu konec zaradi 4 mesta...Po tem takem je z vajinim idolom konec že od 2011...četrta mesta so mu bila takrat nedosegljiva...Nič bat za MM93...prvak je in naslednje sezone bojo v glavnem v njegovem slogu...Oba pa dokazujeta, da sta kar sam venomer pravim...potepuha in delomrzneža...ki skrajno želita nesrečo ostalim...da lahko vajino zasluženo neuspešno življenje prikažeta kot nekaj idealnega...Pa vama slabo uspeva! Hohštaplerji kot sta vidva so prehitro opaženi in razkrinkani...Vajin idol bo letos komaj dosegal 4 mesta...na to se pripravita. Pa sej ni to problem...VR46 ni in nima problema...Problem ste fanatiki in kot sem prej omenil hohštaplerji...faliranci in potepuhi...
jezdiimir
29. 03. 2017 13.45
+19
Ahil lahko bi se naučil spoštovati tudi mnenja drugih, predvsem pametnejših od tebe, ne pa da jokaš in žališ cele dneve po forumu, to ti ne spremeni dejstva da je Markecov čas zgodovina, mogoče dobi še kakšno posamično zmago na račun najboljšega Hondinega motorja, to je pa to! Večina dirkačev se hitro postara, eni že pri 23 letih, Rossi je le eden, mladič za vedno, hehehe
5TIG
29. 03. 2017 13.57
+11
Ahili kje ti vidiš,da sem napovedal konec,za koga????? Hahahahah. Kdo želi nesrečo komu????? NE SODI DRUGIH PO SEBI. KAJ VSE ZEMLJA PRENAŠA. NI ČUDNO DA GRE VSE V MALORO.
5TIG
29. 03. 2017 14.02
-13
LAHKO TI PA PODAM MOJO OCENO GLEDE NA HITROST MOTORJEV . 1 Ducati,2 Yamaha,3 Suzuki, šele potem Honda,pa Aprilia je zelo blizu. Tko da bo Honda imela kr težko delo.
Erik Volk
29. 03. 2017 14.10
-10
šrampa...s tako podporo, ki jo namenjaš jezdiću ne pričakuj dobrega mnenja iz moje strani...Ti jezdić pa ne govori o spoštovanju...beri si svoje zmazke in boš razumel zakaj! Da si tako hitro postaral Marca se pa ne čudim...ker imaš kr prav, da je dosegel mnogo več kot starejši od njega...celo mnogo več kot večina skupaj! Končno se ve nečem strinjava...Glede njegove prihodnosti pa ne skrbi...vsaj še 12 uspešnih let je pred njim...
jezdiimir
29. 03. 2017 15.04
+5
Ahili ubožec, vem da nočeš razumet, hehehe
Erik Volk
29. 03. 2017 15.11
+0
Ti poskusi prvo sebe razumet...kot sm ti reku...v ostalo se ti ni treba zaletavat! Gre boljše brez tebe...
Mikrostruktura
27. 03. 2017 14.47
+20
Citat članka: "S tretjim mestom pa je sebe in svoje navijače presenetil devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki je kljub 38 letom dokazal, da se še vedno lahko kosa s hitrejšimi in predvsem mlajšimi dirkači"" Dvojina???. Ki, se lahko kosa z hitrejšima in mlajšima dirkačema. Ker hitrejša sta bila samo dva. Z hitrejšimi :) če bi bili hitrejši rosi ne bi bil na tretji stopnički...
iga_biba
27. 03. 2017 15.09
-30
Pa še dva hitrejša, ki sta padla. Če ne bi padla bi bil PETI, tam točno tam, kjer mu seže sposobnost. Kljub najboljšemu motorju.
5TIG
27. 03. 2017 15.49
+22
Biba in kje bi bil Mark,dej no bod mal normalen.
THEdocktor
27. 03. 2017 21.38
+10
THEdocktor
27. 03. 2017 21.39
+8
MaunelNeuer
28. 03. 2017 13.01
-6
Feraltribune
27. 03. 2017 14.33
+10
Bigbadjohn
28. 03. 2017 08.36
+1
gov46
27. 03. 2017 13.54
+26
Vinales odlicno. Super za rosija glede na testiranja in treninge. Sicer pa tak vedno pokaze zakaj je en in edini the doctor, dirke so pomembne in na dirkah rosi pokaze najvec od vseh. Pa se pri svojih letah mulce uci kak se vozi dirke. Vsi ti mladici bodo nehal dirkat pr 30ih ker vec ne bodo konkurencni. Skoda da verjetno vec nebo svetovni ampak svaka cast. Lorenzo obup. No dnar vse na svetu. Se preklemano mu bo zal za yamaho. Markez lahk bi vec pokazal glede kao na svoj talent. Ce imas talent mors tui iz slabsega motora pokazat vec. Skoda za zarcoja ter anoneja. Bi bilo se bol zanimivo.
Mikrostruktura
27. 03. 2017 13.48
+31
Potrdilo se je, da je Rossi doktor v tem, da ne pokaže vsega predno se ne gre zares. Ovčke mu še vedno nasedajo že vrsto let. Maverick je odvozil pametno in natančno in je letos zelo resen kandidat, da pride do naslova. Impresioniran nad Andrea Iannone ker ta tip ima toliko kohonas, da bi jih lahko nekaj posodil Lorenzotu. Dovi je pokazal kako dobro je Ducati pripravil letošnji paket. MM se podirajo slabi temelji, ki so delovali na čudnih agresivnih manevrih v prah. Lorezno.... jah kaj pa vem :)
Semdoberr
27. 03. 2017 13.37
-14
Eni in isti z žaljivkami, pljuvanji, podcenjevanji...... dirkačev. Vam niti na misel ne pride, da so VSI vredni spoštovanja?? Kje pa...... za večino je samo Rossi bog. Žalostno!!!!!
Prototip
27. 03. 2017 15.24
+12
Očitno si nov tukaj ,ker v glavnem marcovi navijači jočejo čez valeta in si ga srčno želijo v penziji,,,,,drugače je pa tut marc dober,če je treba enega ovirat,ki se bori za naslov,,,,,
Srcan Janko
27. 03. 2017 16.40
+9
Nightyfly
27. 03. 2017 13.36
+25
Ocitno je streljanje golobov Valetu pomagalo .
MaunelNeuer
27. 03. 2017 13.32
+9
čestitke Vinales
AS1983
27. 03. 2017 13.30
-6
Rossi se kljub 38 letom lahko še vedno enakovredno kosa z mlajšo konkurenco, svaka čast, samo dvomim, pa da bo imel še kdaj šanso za prvaka tako kot pred 2 sezonama leta 2015, njegovi zlati časi so že davno mimo
krnekilojz
27. 03. 2017 14.05
+22
To tulte že zadnjih 5 let pa še niste h pameti prišli
bus303
27. 03. 2017 13.29
-12
Več reklam kot oddaje ..
krnekilojz
27. 03. 2017 14.06
+19
Nisi gledal dirke a? Ker ce bi jo bi vedel, da skozi celotno dirko ni bilo niti enega reklamnega bloka
bus303
27. 03. 2017 14.26
-16
Prvi znaki demence? :) Gledal sem dobre tri ure, od tega je bilo vsaj polovica reklam ..
krnekilojz
27. 03. 2017 17.54
+18
nabavi očala, ker med Motogp dirko NI bilo reklam
MaunelNeuer
27. 03. 2017 13.14
-13
honda ni motor za katar, kljub temu je Marquez bil najboljši dirkač te ekipe
AS1983
27. 03. 2017 12.45
+1
Yamaha je 1.favorit za naslov med moštvi, kar se je včeraj tudi potrdilo, Dovizioso boljši od obeh Hond, Lorenzo zelo slab in bo težko letos zmagal
TRUMPP
27. 03. 2017 12.12
+28
A una dva zdaj nista več zaljubljena v Marqueza......Zdaj sta očitno v Vinaleza,....Ljubezen je hudič...ha,ha,...
TRUMPP
27. 03. 2017 12.11
+30
Za ta dva komentatorja je Rossi že 10 let presenečenje,......Ha,ha,....res sta humorista,.......
krnekilojz
27. 03. 2017 13.03
+13
pomoje sta tok zblojena, da ju preseneča še od 125ccm