MotoGP

Capirossi ostro nad Lorenza: Nisi dovolj divji za Ducatijev motocikel, Italijan spregovoril tudi o bitki za naslov

Rim, 01. 05. 2017 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Uvodne tri dirke v letošnji sezoni svetovnega motociklističnega prvenstva bo želel čimprej pozabiti petkratni svetovni prvak Jorge Lorenzo. Španec se po prestopu k Ducatiju še ni najbolje znašel na rdečem motociklu. Sedaj mu je nekaj nasvetov poskušal podati nekdanji dirkač Loris Capirossi, ki je prepričan, da Majorčan ni dovolj divji, da bi lahko krotil rdečo raketo.

Jorge Lorenzo se zaenkrat na Ducatiju še ni izkazal.
Jorge Lorenzo se zaenkrat na Ducatiju še ni izkazal. FOTO: motoGP

Za dirkači v svetovnem motociklističnem prvenstvu razreda motoGP so uvodne tri dirke sezone. Z dirko v Jerezu se prihajajoči konec tedna začenja evropski del sezone, od katerega veliko več pričakuje petkratni svetovni prvak Jorge Lorenzo. Španec trenutno preživlja težke čase, od kar se je odločil, da zapusti Yamaho in se preizkusi na Ducatijevem motociklu. Svetovni prvak razreda motoGP iz leta 2015 na italijanskem motociklu nikakor ne najde pravih občutkov in deveto mesto na dirki za VN Amerik v Austinu je njegov najboljši rezultat v letošnji sezoni. V Katarju na uvodu v sezono je bil enajsti, dirko v Argentini pa je po padcu zaključil že v prvem zavoju. Veliko dirkačev je v preteklosti že imelo težave z rdečim motociklom, med drugimi tudi devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi in nekdanji dirkač Loris Capirossi, ki je tudi sam sedel na Ducatiju, pozna razloge. 

"Po mojem mnenju je Lorenzo pričakoval, da bo imel Ducati povsem drugačne vozne lastnosti. Ducati je zelo konkurenčen motocikel, ki ima svoje prednosti in slabosti. V zadnji sezonah smo videli, da so lahko na nekaterih dirkališčih zelo konkurenčni, na drugih pa imajo velike težave. Na stezah, kjer imajo težave, moraš voziti veliko bolj divje in Lorenzo te lastnosti nima. Lorenzo je zelo hiter in natančen dirkač. Ampak Ducati potrebuje divjega dirkača. Andrea Dovizioso (Lorenzov moštveni kolega op. p.) je delno divji, Jorge pa enostavno ni," je bil oster nekdanji dirkač, ki je sedaj v komisiji, ki skrbi za varnost dirkačev na dirkah razreda motoGP v svetovnem prvenstvu. Lorenzo je sicer po dirki v Teksasu dejal, da je bila to dirka na kateri so storili korak naprej, a se vseeno zaveda, da je njihovo moštvo sposobno veliko bolšjih rezultatov. Sedaj sledijo evropske dirke, ki Majorčanu tradicionalno bolje ustrezajo, a vprašanje, če mu bodo ustrezale z Ducatijem. Prva evropska preizkušnja je na sporedu v Jerezu, kjer ima Jorge v razredu motoGP veliko odličnih rezultatov. Med drugimi tri zmage, dve drugi in tri tretja mesta. Vsekakor razlog za optimizem, a najverjetneje bo res moral poslušati nasvete Capirossija, če bo v nadaljevanju sezone želel biti konkurenčen dirkačem Yamah in Hond. 

Loris Capirossi je prepričan, da se lahko Valentino Rossi bori za zmage, a ne na vsaki dirki.
Loris Capirossi je prepričan, da se lahko Valentino Rossi bori za zmage, a ne na vsaki dirki. FOTO: AP

Se je pa Capirossi v pogovoru za italijanski Radio 24 dotaknil tudi bitke za naslov svetovnega prvaka, ki vsaj na začetku sezone poteka med obema dirkačema Yamahe in Marquezom, ki se je v bitko za naslov po slabem začetku sezone vrnil s peto zaporedno zmago na dirki v Austinu. Čeprav po treh dirkah v svetovnem prvenstvu vodi izkušeni Rossi, njegov rojak ni prepričan, da je italijanski veteran dovolj hiter, da bi se lahko boril za naslov z mlajšima dirkačema. Je pa prepričan, da je dovolj izkušen, da lahko še desetič osvoji naslov svetovnega prvaka, vendar ne bo smel delati enakih napak, kot jih je v lanski sezoni. "Letos je Rossi nekoliko počasnejši, da bi se lahko boril z Marcom Marquezom in Maverickom (Vinaelsom op. p.). Sem prepričan, da na nekaterih dirkah bo zraven in se bo z njima boril za zmago in je sposoben zmagati na kakšni dirki. Pomembno je, da ne dela takšnih napak, ki jih je počel v lanski sezoni. Mora biti zelo konstanten in končati vse dirke. Po koncu sezone pa bomo videli, koliko bo to točk in ali jih bo dovolj za naslov," je o svojem rojaku in prijatelju spregovoril Capirossi. Kot rečeno, naslednja dirka bo na sporedu v Jerezu, kjer je prav Rossi v lanski sezoni slavil z dominanto predstavo. Ni skrivnost, da mu steza v Andaluziji ustreza in morda prav v Španiji Rossi začne z resnim napadom na jubilejni naslov prvaka. V letošnji sezoni še ni bil slabši kot tretji (eno tretje in dve drugi mesti op. p.) in niz uvrstitev na stopničke bo zagotovo želel nadaljevati na njemu ljubem dirkališču. Kot ste že vajeni, bomo celoten dirkaški konec tedna iz Jereza spremljali tudi mi na naši spletni strani in v informativnih oddajah. Proste treninge, kvalifikacije in dirke v vseh treh tekmovalnih razredih pa si boste kot vselej lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (71)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
03. 05. 2017 13.43
+11
Premalo divji? Verjetno se je pravi pomen izgubil nekje v prevodu, po moje je bilo bolj mišljeno, da ni dovolj pogumen.
Nightyfly
03. 05. 2017 10.26
+10
JackMillerSparrow 02.05.2017 18:51:10 -11 1 12 Laška posla..... Za bruhat. Nimajo pojma o tehniki. Poleg tega je v Italiji že vsaka druga tovarna fenito, zaprta. Propadajo njihovi dragulji hehehe***************** hehe , jaka , jaz se pa ne bi tako naduto smejal 7 drzavi na svetu ......z 2000 letno tradicijo in zapuscino . Svetoval bi samo ogled fabrike ,,,oz.kar ogromne fabrike , Finmeccanica Leonardo , kaj vse dela in za koga . Mislim, da potem ne boste vec trosil praznih , celo zaljivih besed . Govorim zato ,ker sem bil leta nazaj v eni od tajnih fabrik ,kjer izdelujejo vesoljska plovila oz . dele , ker smo morali narediti medijsko predstavitev izdelkov za expo na Kitajskem . Se vedno laska posla ? Ah dajte no . Slovenci , dajmo ,ali pa - dajte razmisljati kako boste boljsi od Talijanov ,Nemcev in ostalih , ne pa samo naduto gledati druge ljudi - in to brez vsakrsne osnove . A ,,, ne , nimam prav , ni cisto brez osnove .Slovenec dela ´´ izpusne lonce ´´.
NašDONALDO
03. 05. 2017 10.55
-6
medtem ko si ti lizal ricolo, sta jo prehiteli še dve državi, tako da je zdaj italija po gdp 9. v svetu. če pa vzamemo bolj relevanten podatek, gdp na prebivalca, pa je italija na 53. mestu na svetu. ni ravno impresivno, je pa zaenkrat še pred slovenijo, ki je na 59. mestu. toliko da boš vedel, žal mi je če sem ti spet pokvaril tvojo potičko iz mivke.
NašDONALDO
03. 05. 2017 11.23
-7
Nightyfly veš kako razločiš moža od mehkužneža? mož bo priznal napako, se zahvalil in ti stisnil roko, mehkužnež sluzasti pa bo škripal z zobmi in besno iskal tipko za minus.
toti mišek
02. 05. 2017 22.01
-17
Ducati škoprcalo spagetarsko.....
Nightyfly
03. 05. 2017 10.30
+12
NašDONALDO
03. 05. 2017 10.59
-8
Ducati je že v redu motor, za tistega, ki ga zna vozit.
JackMillerSparrow
04. 05. 2017 11.58
-2
janez139
02. 05. 2017 21.14
-16
Ja ker Rossi npr. je bil pa zelo uspešen na Ducatiju...dej Capirossi ne nabijaj...
hardwear
02. 05. 2017 21.17
-18
A neves tega.......10 in 11 naslov je bil z DUC.......hahahahaha
Nightyfly
03. 05. 2017 10.31
+7
janez .............. ce se ne spoznate na motociklizem , raje ne pisite neumnosti .
bojc46
03. 05. 2017 11.48
+8
bomo pa tko zapisali...rossi je bil s hondo 3x zapored prvak, potem pa se je naveličal trditev da zmaguje samo zato ker je na hondi in šel na yamaho in še 2x zapored osvojil naslov!
JackMillerSparrow
02. 05. 2017 19.05
-18
Seveda gre Lorisu krepko v nos 25mil in ves medijski pomp okoli Lorenza. Tipičen makaronar. Naj rajši pove, kakšne umazanije je počel v 250ccm.
Nightyfly
03. 05. 2017 10.32
+9
JackMillerSparrow
02. 05. 2017 18.59
-21
Kaj pa bi naj naredil Lorenzo? Pri Yamahi je Rossi vključil vse možne registre, da bi mu čimbolj otežil situacijo, kar je seveda zahrbtno in nešportno, ampak dohtar je ja navajen svinjarij. 25 mil. in sveža okolica sta bili logična odločitev. Jaz Lorenza popolnoma razumem. Je pač kakšen je, ni ravno medijski profi, je pa v idealnih pogojih na Yamahi dokazoval, da je najhitrejši. Kar za Rossija nikoli nismo mogli trditi, saj so bili njegovi direktni konkurenti skozi njegovo kariero vedno hitrejši od njega.
bojc46
03. 05. 2017 11.47
+7
rossi ga je samo piknil da je treba et jajca da gres na drug moto...spet govoriš neki iz svoje butaste lobanje (sori za žaljenje ampak se ne menjaš že nekaj let, ko bi vsaj malo v tem času dozorel)...jlo je šel zaradi denarja! v idelanih pogojih?? že res, ampak sezona ima težko vse dirke v idelanih pogojih in motocikel idealne nastavitve na vseh dirkah...treba je zmagat ko ni vse ok! in to sta zaenkrat dokazala le rossi in mm! če ti nekaj ne moreš trditi za rossija, še ne pomeni da mi "nismo" nikoli trdili..to pač govori tvoja butara prazna (spet oprosti za žaljenje)
hardwear
03. 05. 2017 12.51
-7
bojc je spet iz zaprtega oddelka na sceni.
bojc46
03. 05. 2017 13.13
+6
ja v redu je hardi...če si se tudi ti našel v tem komentarju, pa naj bo
hardwear
03. 05. 2017 20.33
-1
Si v sluzbi pa nimas kj za pocet pa visis tule gor pa pises bedarije pod vsak komentar......to je edino kar se je naslo....
Nightyfly
02. 05. 2017 17.02
+20
Novinarje tega portala bi pozval , da v bodoce ne (prevedejo) in napisejo tako bombasticnih naslovov kot je ta zgoraj . Namrec posamezni forumasi se potem znesejo na tiste ,ki so to izgovorili , pa ceprav ne odseva resnice , tistega pravega smisla ,namena , za kar je bilo izgovorjeno (misljeno ) . Capirossi tega ni rekel v takem smislu kot je napisano . Novinar originala je med navednicami besedo -ignorante ( dobeseden prevod nevednez) oznacil z rimljanskim opisom nekoga . To je pa veliko bolj subtilno ,kot ce nekoga imenujes divji-divjak ,ali pa nevednez. Jorg po moje ni niti eno ne drugo . Je vrhunski pilot , ki se je cisto iz svojih razlogov odlocil za Ducati in naredil veliko poznavalcem presenecenje , ker njegov stil voznje nikakor ne najde in verjetno ne bo nasel simbioze s filozofijo tega dragulja ,Ducatija . Velikjo ljudi ,na celu z Agostinijem , je bilo skepticnih zaradi njegove odlocitve . Tako nekateri ze ironicno pravijo , da se mora Ducati ´´japonizirati´´ , da bo zacel zmagovati ,,,,to pa pomeni , da morajo prioriteto ,torej prilagajanje agregata in pilota sasiji obrniti na glavo . Toda s tem bi nekako sesuli mit Ducatija . Druga moznost ,mogoce edina -imeti potrpljenje in najti ( po nakljucju) pilota , ki bi bil ´´ignorante´´ po besedah Capirossija ,torej poln cistega nagona ,ki bi to bestijo ´´prebral ´´ in njeno moc optimalno prenesel na asfalt . In to ni vazno ,ali pri absolutnih zaviranjih ,ali pa s plinom skozi ovinke . Vsekakor si Ducati in vsi fantje ,ki ga rihtajo leta zasluzijo kaksno zmago -vsaj .
Nightyfly
02. 05. 2017 17.04
+17
N o, svoj eksluz. intervju je dal tudi MM in povedal ,da se v Hondi dobro pocuti in ne misli zamenjati zmag. ekipe . Jasno da ne . Zdaj je se ena ovira manj na pisti -Jorg .
bandit1
02. 05. 2017 17.49
+21
Ko so odsovili Ianoneja so si naložili drek v žep
NašDONALDO
02. 05. 2017 18.12
-18
iz iannoneja ne bo nikoli nič, preveč je zabit.
JackMillerSparrow
02. 05. 2017 18.51
-20
Laška posla..... Za bruhat. Nimajo pojma o tehniki. Poleg tega je v Italiji že vsaka druga tovarna fenito, zaprta. Propadajo njihovi dragulji hehehe
bojc46
03. 05. 2017 11.43
+6
donny in jacki...vidva res mislita da sta pametna?!? človek ko bere vajine komentarje ne more verjet da nekdo res take bedarije piše...v glavi sta čisto nezrela oz. nedonošena...mislita le s svojo glavo (kar ni slabo če si vsaj malo pameten in imaš dobre argumente...vajini argumenti pa ko iz vrtca)...in vidva bosta o spoštovanju drugih dirkačev...vidva sta zabita
NašDONALDO
03. 05. 2017 14.26
-3
tudi če ne bi imel že v nicku 46 bi vedel, da si rosič. to pa zato, ker namesto tehtnih argumentov žališ in psuješ, res ne morete sirote iz svoje kože.
Uporabnik1110355
02. 05. 2017 16.11
-21
Prav sedaj se ima za oglašat. Spornih situacij pe ne komentira čeprav naj bi bil borec za varnost dirkačev. Lahko je tolči ok Lorencu, itak pa vsi samo molijo da mu ne uspe. Jaz pa vem da mu bo. Dajmo ducati.
JackMillerSparrow
02. 05. 2017 18.44
-17
Saj to je najbolj izstopajoča lastnost rossicev, tolči po dirkačih, ki so zagrenili življenje njihovemu Vsemogočnemu. Jaz v glavnem navijam tudi za Lorenza.
NašDONALDO
02. 05. 2017 19.24
-15
Jaz tudi. Poleg MM najbolj privoščim A.Espergaroju in zdaj tudi Lorenzu. Pa seveda vsakemu drugemu, ki se bo zares dobro peljal.
NašDONALDO
02. 05. 2017 19.54
-19
vem rosiči, razumem vaše minuse na moj komentar. za vas je sprejemljivo le oboževanje the edinega in sovraštvo do vseh, ki so mu ali mu bodo prekrižali pot.
Spalec
02. 05. 2017 15.55
+23
A redakcija Motogp na 24 ur pa spi, nc nouga ze tolk cajta???
Erik Volk
02. 05. 2017 16.05
-24
Ja, eni imajo dolgo praznik dela...in to dobesedno..hahaha...Zna trajat...
VR46ROSSI
02. 05. 2017 13.23
+33
Vemo kako je z Lorenzom, ko mu ne gre, psiha....... in čedalje slabše bo......
JackMillerSparrow
02. 05. 2017 18.48
-23
Rezultatsko je vedno boljši, bo že, nič bat. Sicer pa je tvoje mnenje in želje ekvivalentno niku, rossici - hudobna in škodoželjna bitja.
mzvezda
02. 05. 2017 11.29
-20
MM bi bil potemtakem ravno pravšnji za Ducati.
Nightyfly
02. 05. 2017 13.55
+22
Lani v tistem prehodnem obdobju prestopov in novih pogodb se je v zaodrju susljalo , da bi bil A.Espargaro dober pilot za Ducati . Mogoce so se pa na vrhu Ducatija le usteli .Seveda je zdaj nerealno spekulirati kaj bi bilo ,ce bi bilo .
SENNA1
01. 05. 2017 18.50
+45
AYRTON,SENNA,tvoj,DUH,bo,v,naših,srcih,ostal,za,vedno.lp
5TIG
01. 05. 2017 22.46
+29
trdokuhanojajce
02. 05. 2017 19.34
+11
takoti
01. 05. 2017 16.04
-30
Sam menim, da je škoda, da Stoner ne dirka več. Prvenstvo bi bilo še bolj zanimivo - Honda-Yamaha-Ducati - ga ne bi bilo boljšega.
Erik Volk
01. 05. 2017 16.55
-29
Se strinjam...Stoner bi Ducati znal pripeljat tudi na sam vrh. In resnično bi imeli tri konkurenčne dirkalnike.
Nightyfly
01. 05. 2017 18.31
+37
takoti ........... skoda , da ta taisti Stoner ni upel ze zelo dobrega lanskega(tudi zmagovitega) Ducatija pripraviti tako , da bi se sveet .prvak Jorg potegoval vsaj za stopnicke , kaj ne ? Glede njegovega dirkanja pa - sam je nehal , veliko prezgodaj . Primerjati takratne zmogljivosti z danasnjim casom je po moje neprimerno . Zdaj se pogoji spreminjajo ze iz dirke v dirko , ne iz sezone v sezono .
mzvezda
02. 05. 2017 11.44
+23
Stoner je copata, če držijo govorice, da mu je žena prepovedala dirkati v motogp......
Nightyfly
02. 05. 2017 12.12
+23
mzvezda ,,, zna biti , ceprav je imel Casey zelo skrivnostne psihicne probleme ze prej , verjetno pa je tudi poroka naredila svoje . Skoda , ker bi lahko v naslednjih sezonah videli marsikaj zanimivega .
Erik Volk
02. 05. 2017 12.52
-24
Stoner je zapustil GP zaradi dogajanja okrog tega dirkanja. Dirkanje je samo del vsega...dirkači imajo še veliko odgovornosti in dela okrog sponzorjev, medijev, navijačev in ostalih stvari. Mnogo pogodb jih veže na vse...Stoner ni nikoli zanikal, da to ne mara...In vsa ta medijska pozornost mu je bila od več...to spravi človeka v obup, če ni iz pravega testa. Prav zato danes v vseh športih že v mladosti športnike pripravljajo na take stvari...Rossiju to odlično gre...vendar vedno pa se tudi njemu ne da odgovarjat in prenašat vsa mogoča vprašanja...Ni kaj...za medije moreš biti zanimiv in na razpolago...Sponzorji imajo prav take radi...
hardwear
02. 05. 2017 15.05
-24
kresnicka.....ce preberes vsak brezvezn clanek........poisci intervju Stonerja v katerem pojasni svoj odhod.......da neus ti in tebi podobni kozle strelal v prazno...bbci
Erik Volk
02. 05. 2017 16.02
-24
...sej preberejo vse članke...toda tisto kar ji paše pol tu posredujejo, kot je...Kar jim ne paše pa po svoje predelajo, da je vse "skladno"...
hardwear
02. 05. 2017 21.04
-13
To je pa tako specialiteta rozekov.......poglej pilota kresnićko ka vse piše...
hardwear
02. 05. 2017 21.46
-12
kresnićka ......pa brigaj se raje za svoje skrivnostne psihicne probleme.....ki so iz dneva v dan vecji...
motorist_mb
01. 05. 2017 13.42
-24
Nekaj je resnice ampak ne bo vrgel puške v koruzo še...prihajajo zaprte dirke ki mu bo še težje vrjetno...upam na boljše čase...Ducati99man forza!
Sputnik
01. 05. 2017 13.11
-21
stoner in nihče drug ni za ducatija. na zimskih testiranjih ser je to lepo videlo
AS1983
01. 05. 2017 12.58
-29
kar se pa boja za naslov prvaka tiče bosta Marquez in Vinales diktirala tempo na treningih in dirkah, Rossi pa bo nabiral stopničke, vprašanje koliko zmag pa lahko doseže letos.
AS1983
01. 05. 2017 12.56
-24
samo Stoner je znal krotiti Ducati do zmag in naslovov in nihče drug
bojc46
03. 05. 2017 12.12
+7
osvojil je samo en naslov z ducatijem, pa še to zaradi gum ;) dobro ga je peljal ianone pa so ga spustili, da ne bi jlo imel spet probleme..
lioon
01. 05. 2017 12.00
-44
Kva se te upokojenci nonstop oglašajo pa komentirajo trenutne dirkače...Capirossi je bil najbolj glasen, kako bo on zrihtal varnost in gume in nevem kaj še vse, ko se je Simoncelli ubil. Naredil ni popolnoma nič. Tip samo komentira, ker želi ostati relevanten....na GP11 ducatiju se je konkretno pokakal... tistih nekaj zmag od prej pa sploh ne štejem kot dosežek. Po 3 dirkah govort kako kakšen dirkač ni dovolj divji itd se mi zdi pa totalno patetično.
simoncelli58
01. 05. 2017 12.22
+61
Capirossi sam je vozil Ducatija, mislim, da kar ve kaj govori :) To, pa da omenjaš glede Simoncellija je le glupo, saj ni samo on glavni za te stvari. Prosim drugič preberi 2x kaj napišeš preden objaviš. Lp
Nightyfly
01. 05. 2017 14.49
+41
lion ,,,, ce je moto ´´smetana´´ vzela medse Capirossija je ze vedela zakaj . Je dolgoleten dirkac z ogromno izkusnjami .Nikjer ne pise ,da moras biti veckratni svetovni prvak ,da si lahko tudi pameten . Mislim , da Capirossi dobro opravlja svoje delo .Kar pa se tice komentarjev , tudi njegove ocene kot cloveka so subjektivne in jih ne vzamemo kot neko dogmo . V resnici je Capirossi rekel dobesedno , da bi moral biti Jorg ,ali kdorkoli se vsede na ta bolid - ignorante , kar dobesedno pomeni nevednez , surovez , zelel pa je reci , da se verjetno vozi ta motor cisto z zivalskimi nagoni ,ker je zelo divji , neukrotljiv (scorbutico ) ,divji .Tak je Ducati od nekdaj . Se vedno je zame dragulj med motorji . To pa izhaja iz filozofije ´´tellaistike´´ , torej same zasnove sasije ,ki komandira vse ostalo .Taka je tudi dusa Ducatija . V bistvu se mora clovek obvezno prilagoditi na ta motor inne obratno .Se vbolje je , da se rodi nekdo ,ki je ulit za ta motor . Tako nekako gre vse okoli Ducatija .
lioon
01. 05. 2017 18.25
-40
simoncelli58 nisi dojel komentarja. Capirossi je bil ves pametn kako bo on nevem kaj pa kako itd...naredil ni nič. Omenjam samo povod za njegove besede. Seveda ni on glavni za te stvari. Moj point je bil, da je povsod glasen in pameten. Če je vozil Ducati pa še ne pomeni, da lahko pljuva vsepovprek. Seveda, če bi pljuval Rossija, bi bili komentarji drugačne barve kajne :)) Pa ne mi govort kaj nej 2x preberem :)
Rammstein...
01. 05. 2017 11.58
-44
Edini dovolj "divji", ki bi bil sposoben v tem trenutku zmagovat z Ducatijem je Marc Marquez...
VRFORTYSIX
01. 05. 2017 12.18
+19
lorraine
01. 05. 2017 16.53
+43
Nightyfly
01. 05. 2017 18.24
+34
Rammstein............ ne zato, da bi bil proti vasemu pisanju ,mislim pa , da Duc in MM ne bi sla skupaj . Verjamem, na kaj vsak pomisli prvo . Na njegovo voznjo ,ki je naprvi pogled surova . Glede na to kako vstopa Honda v ovinke ,si z Ducatijem tega ne bi privoscil . Ne verjamem . Seveda pa tega na pamet ne morem potrditi ,ker nima bolj relevaantnih podatkov parallelnih video soocanj (tudi telemetrije) za posamezne sektorje iz katerih bi se dalo kaj ´´prebrati´´ . Vcasih videz vara in je pilot ,ki vozi na oko bolj mirno ,cisto ,hitrejsi od spektakularnega konkurenta . Tezko vidim MM na Ducatiju . Bi ga pa zelo rad videl ,vsaj eno sezono ,kar sem ze napisal en dan . Tezko , da bo zamenjal zmagovito kobilo .
hardwear
01. 05. 2017 22.10
-25
ronnie1
01. 05. 2017 11.22
+38
Ne spada neposredno sem ampak kdor ima rad motosport bo razumel. Na danasnji dan pred 23 leti; AYRTON SENNA DA SILVA legenda R.I.P.
Fifi 24
01. 05. 2017 11.41
+21
Spada pa to delno....Lorenco je bolj Prost za Ducatija bi moral biti Senna ki mu je bil recimo Prost vzornik kar je sam povedal
VR46ROSSI
02. 05. 2017 13.21
+22
Res velika izguba za šport.....Ayrton , v naših srcih še živiš.