MotoGP

Je Ezpeleta 'priskočil' na pomoč Hondi?

Silverstone, 13. 06. 2012 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šef motociklistične serije motoGP Carmelo Ezpeleta je pripravljen razmisliti o minimalnih spremembah aktualnega pravilnika za novince. S tem bi nedvomno najbolj pripomogel Hondi oz. Marcu Marquezu.

Šefi motociklističnih tovarniških moštev razreda motoGP so nekajkrat povzdignili glas nad alfo in omego Dorne Carmela Ezpeleto, saj so prepričani, da bi bilo pravilo, da novinci ne morejo tekmovati v tovarniških moštvih, preveč zastarelo. Čeprav so ga sprejeli šele z začetkom sezone 2010 in je pomenilo, da morajo novinci začeti sezono v poltovarniškem moštvu, se zdi, da je sprememba pred vrati, za njo pa, kot vse kaže, stoji moštvo Honde, ki želi na vsak način ponuditi priložnost obetavnemu Marcu Marquezu.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: Reuters

Omenjeni naj bi bil namreč najresnejši kandidat za izpraznjeni sedež po slovesu Caseyja Stonerja, a aktualna pravila mu tega ne dovoljujejo. "Pravilo je bilo pripravljeno predvsem zaradi tega, da pomagamo poltovarniškim moštvom in jim zagotovimo možnost zaposlitve obetavnih dirkačev. Razumljivo, preden se preselijo k tovarniškim ekipam. Spremembe so vedno možne, če bomo ugotovili, da je potrebna sprememba, pa ga bomo vzeli pod drobnogled in temeljito razmislili, ali pripraviti dodatek k aktualnim pravilom,“ pravi Ezpeleta.

Moštva se zaenkrat na njegove besede še niso odzvala, bržkone pa lahko v Silverstonu pričakujemo burno razpravo na to temo. Med dirkači razreda moto2 in moto3 je namreč kar nekaj obetavnih dirkačev, ki bi lahko že v novi sezoni zasedli mesto v elitni konkurenci.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

F-side
13. 06. 2012 13.59
+3
Marqeza samo rinejo naprej kot so Danija tud dani je dominiru v manjših razredih kaj pa zdej že 6 let pa fnt še nima enga naslova sej mu je to ene 2 preprečla poškodba sam men se zdi da bo marqez potonu tko ka dani sej en slovenski pregovor lepo pravi gdor visoko leta nizko pade Ps upam da ne umaknejo pravila samo zarad enga špančka k mi gre marqez res na živce bolj ušeč mi je espargaro sevada v moto2 pa najbolj ianaone
hrc1
13. 06. 2012 19.02
+2
Po mojem tudi (čeprav navijam za Marc-a) tudi nebi smeli spremeniti pravila... ampak če je že taqo naj da tovarniško moštvo popolno podporo poltovarniškemu
hrc1
13. 06. 2012 11.13
+7
Po eni strani bi res bilo super da bi to pravilo odpravili... ampak po drugi strani pa je boljše če novinec najprej nabere izkušnje v poltovarniškem moštvu :))
viking76
13. 06. 2012 11.11
+2
če ne bi bil španec, nikoli ne bi razmišljali v tej smeri
Omen3
13. 06. 2012 12.59
+1
Se strinjam........po mojem ne bi bilo prav,da se odpravi to pravilo.....pa ne mislim zaradi Honde......ampak,ker so to pravilo sprejeli skupaj (in naj bi veljalo za vse enako). Na splošno bi bilo res dobro,da si dirkač nabere nekaj izukušenj preden zastopa tovarniške barve.Čeprav si pa po drugi strani tudi v tovarniški ekipi lahko nabira izkušnje.....