MotoGP

Indianapolisu šteti dnevi v razredu motoGP?

Indianapolis, 12. 06. 2013 14.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šef Dorne Carmelo Ezepeleta je napovedal korenite spremembe na koledarju dirk serije motoGP, znižala pa naj bi se med drugim tudi kvota preizkušenj v deželi onstran Atlantika. Bo letošnja dirka v Indianapolisu na sporedu zadnjič.

Alfa in omega Dorne Carmelo Ezpeleta je pred kratkim v intervjuju za Reuters dejal, da bo v prihodnje treba pošteno razmisliti o sestavi koledarja svetovnega prvenstva, nedvomno pa ne bo več toliko prostora za Špance, Italijane in tudi Američane. Poznavalci razmer v karavani so mnenja, da dirkališče The Indianapolis Speedway ne bo več gostilo dirke za VN Indianapolisa.

Na koledarju so od leta 2008, ampak pri Dorni že lep čas opozarjajo, da bo treba dirkališče nekoliko spremeniti. V prvi vrsti iz varnostnih razlogov. Predvsem bi bil obnove potreben del 2,4 kilometra dirkališča od zavoja številka 5 do zavoja številka 16. To naj bi bila osnova, v kolikor želijo ostati del karavane. Pogodba med prireditelji in Dorno sicer poteče šele prihodnjo sezono, a mnogi napovedujejo, da je to zadnja preizkušnja elitnega motociklističnega razreda na omenjenem dirkališču.

Kaj bo z dirko za VN Indianapolisa?
Kaj bo z dirko za VN Indianapolisa? FOTO: Reuters
"Naša želja in vsi cilji so povezani za nadaljevanjem sodelovanja tudi po dirki, ki bo na sporedu prihodnjo sezono. Morebiti tudi z minimalno korekcijo dirkališča,“ je dejal predstavnik lastnikov steze v Indianapolisu Mark Miles, ki je ta hip z mislimi povsem osredotočen na projekt 805 kilometrov (500 milj) Indianapolisa in serijo Indy.
Pasica motoGP VN Katalonije
Pasica motoGP VN Katalonije FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lencho
12. 06. 2013 20.37
+3
Upam da res, najbolj nezanimivo dirkališče!
lioon
12. 06. 2013 14.57
+6
Hvala bogu. Indianapolis bi mogl skenslat že lani. Sam poglejte koliko nesreč/poškodb je bilo.